بهتر است قبل از آشنایی تخصصی و مجزا با هریک از این سیستم ها، ابتدا اصول کلی عملیات آن ها را بررسی کنیم. در ابتدای مسیر انتقال قدرت با یک سیال تحت فشار (تراکم پذیر یا تراکم ناپذیر)، نیروی مکانیکی باید تبدیل به قدرت سیال شود. این تبدیل به وسیله پمپ انجام می شود.
در مرحله بعد لازم است این نیرو به نقطه ای دلخواه منتقل شود. این وظیفه را لوله ها، شیلنگ ها و بست ها به عهده دارند. پس از کنترل فشار و تعیین جهت جریان توسط شیرها، سیال تحت فشار به سمت عملگرها هدایت می شود.در عملگرها قدرت سیال به نیروی مکانیکی مورد نیاز تبدیل می شود. اساس کار تمام سیستم های هیدرولیکی و نیوماتیکی بر قانون پاسکال استوار است. 3 اصل این قانون بیان می دارند:
هیدرولیک چیست؟
از واژه هیدرولیک (Hydraulic) و ریشه آن «هیدرو» مفهوم مایع تداعی می شود. مثلاً زمانی که نام توربین هیدرولیک را می شنویم، حتما به ذهنمان خطور می کند نوعی توربین است که با آب مرتبط است. این تداعی خیلی هم از واقعیت دور نیست. سیستم های هیدرولیکی با آب، روغن یا مایعات دیگر کار می کنند.
از آن جایی که آب استعداد زنگ زدگی در سیستم را افزایش می دهد، معمولا در صنایع به عنوان انتقال دهنده انرژی کاربرد ندارد. از این رو بسیاری از صنایع هیدرولیک، روغن را ترجیح می دهند. در واقع اگر در صنعت از هیدرولیک نام برده شود، مقصود همان هیدرولیک روغنی است.هیدرولیک روغنی و قابلیت انتقال انرژی دینامیکی و استاتیکی در آن، در حوزه مهندسی مکانیک و مهندسی صنایع برای انتقال سیگنال های انرژی و تولید نیرو کاربردهای زیادی دارند.