استفاده از پوشش های محافظ برای پره های متحرک توربین های گازی برای افزایش مقاومت آنها در برابر خوردگی و اکسیداسیون، لازم و ضروری می باشد. توسعه پوشش های پره های توربین های گازی موجب ایجاد انواع پوشش ها گردیده است که شامل پوشش های نفوذی، پوشش های روکشی MCrAlY و پوشش های سرامیکی سد حرارتی TBC می باشند.
روش های پوشش دهی مرسوم برای این پوشش ها، روش سمانتاسیون پودری، EB-PVD و اسپری پلاسمایی می باشند. شرایط کاری توربین های گازی، نوع و ترکیب سوخت، آلاینده های هوای ورودی، طراحی توربین و …، نقش مهمی در انتخاب پوشش های محافظ برای پره های متحرک توربین های گازی دارند.
به هر حال اثر حفاظتی پوشش موقعی آشکار خواهد گردید که هم از لحاظ طراحی پره و هم از لحاظ شرایط بهره برداری توربین، پوشش مناسبی انتخاب گردد. در این پروژه، انواع پوشش موجود و روش های پوشش دهی آن ها برای پره های متحرک توربین های گازی مورد مطالعه قرار می گیرد. پوشش های مختلف به همراه شرکت های پوشش دهی آنها ارائه می گردد.
رفتار این پوشش ها بسته به محیط خورنده، درجه حرارت، جنس آلیاژ پره، و شرایط کاری توربین به منظور انتخاب پوشش برای کاربردهای خاص مورد مطالعه قرار می گیرد. از پوشش های تجاری نوین سد حرارتی (MCrAlY) علاوه بر پاشش بر روی قطعات داغ توربین ها در موتورهای هوایی، موتورهای جت و موشک ها نیز استفاده می شود.
عمال این پوشش قبلا در خلاء (LPPS) انجام می شده که در بردارنده هزینه بالا و زمان توقف زیاد محصولات است، اعمال پوشش های نوین سد حرارتی (MCrAlY) با استفاده از روش HVOF در جهان به عنوان یک محصول نو مطرح است. فایل زیر حاوی کتاب فرآیندهای پوشش های محافظ است.