اتصالات جوشی گاز و زانو جوشی فولادی
زانو جوشی فولادی با نام لاتین ELBOW یکی از موارد اتصال دهنده پر کاربرد در صنایع و تأسیسات است. ساختار این نوع از اتصال دهنده پیچیدگی خاصی نداشته و صرفا برای تغییر جهت در مسیر لوله استفاده می گردد. این محصول بر اساس نوع زاویه در ساختار به سه دسته اصلی طبقه بندی می شود:
در موارد مصرف بر اساس آن که بخواهیم خطوط لوله را در چه زوایه ای نسبت به هم قرار دهیم از هر کدام از این زانوها استفاده خواهیم کرد. درصورتی که نیاز به تغییر جهت در یک مسیر داشته باشیم می توانیم از زانوی 45 درجه استفاده نماییم و اگر در مواردی تغییر جهت همراه با تغییر شعاع مورد نیاز باشد، زانوی 90 درجه بهترین گزینه انتخابی خواهد بود.
درحالتی که بخواهیم مسیر رفت با مسیر برگشت به طور موازی با هم قرار بگیرند در این صورت از زانویی جوشی 180 درجه U شکل استفاده می نماییم. در این حالت مسیر لوله 180 درجه تغییر پیدا کرده و در حقیت مسیر رفت بازگردانده می شود.ماده اولیه در تولید این محصول، کربن استیل و استنلس استیل است. فولاد کربنی در حقیقت از فولادهای ضد زنگ است که به میزان 5/10 درصد کروم به ساختار آن برای جلوگیری از خوردگی افزوده شده است.
استنلس استیل ها در حقیقت نوعی فولاد ضد زنگ هستند که میزا ن کروم آن 12/0 درصد بوده و به دلیل داشتن سطح کروم بالاتر مقاومت بسیار بالاتری نسبت به خوردگی به خواهد داشت. از دسته بندی های دیگر در انواع اتصالات جوشی گاز، تقسیم بندی زانو به دو دسته زانو با شعاع کم و زیاد است. قیمت زانو جوشی فولادی را از وبسایت مرکزآهن دریافت نمایید.
تولید و کاربرد زانو جوشی درزدار و مانیسمان
انواع زانو جوشی فولادی با زوایای جهت گیری متفاوت می توانند به دو صورت درزدار و مانیسمان تولید گردند. در انواع زانو جوشی درزدار دو لبه ورقه فولادی ضد زنگ توسط الکترود یا آمپر با جریان قوی ذوب شده و لبه ها به یکدیگر جوش می خورند. در حالت زانو جوشی مانیسمان، با وارد کردن سوراخ از وسط استوانه فولاد ضد زنگ، آلیاژ اولیه بدون درز برای تولید این نوع از زانویی تهیه می گردد.
انواع روش های تولید زانویی جوشی فولادی
برای تولید انواع زانو جوشی فولادی از دو روش نورد گرم و سرد استفاده می گردد که در ادامه به تشریح هر کدام از فرآیند ها به طور مفصل خواهیم پرداخت.
فرآیند تولید زانویی جوشی به روش نورد گرم
در تولید زانو جوشی فولادی به روش نورد گرم، از دستگاهی به نام مندرل استفاده می گردد. این روش نسبت به روش نورد سرد پرهزینه تر بوده و دارای سرعت پایین تری در فرآیند تولید است، اما در عوض کیفیت محصول تولیدی نسبت به روش نورد سرد بالاتر است. در این روش ابتدا لوله ها در اندازه های مناسب برش می خورند و بعد از آن وارد قالب می شوند. برای عبور لوله ها از داخل قالب از دستگاه مندرل استفاده می شود. قالب های عصایی شکل درون کوره قرا گرفته اند و لوله های وارد شده را فرم مناسب می دهند.
فرآیند تولید زانو جوشی فولادی به روش نورد سرد
در روش نورد سرد یا فورجینگ از سنبه و ماتریس برای تولید زانو جوشی استفاده می شود. در این روش لوله های برش خورده برای فرم دهی توسط سنبه و پرس هیدرولیک وارد قالب های مخصوص می شوند. این روش مشکلات فروانی را با خود به همراه دارد که از آن جمله می توان به ایجاد سطح ناهمگن در زانو و کاهش سایز لوله در موقع قالب گیری نسبت به سایز استاندارد اشاره نمود. از معایب دیگر روش سرد احتمال ترک خوردگی در زانو بعد از مصرف آن می باشد که به دلیل عدم کیفیت مناسب در روش تولید آن ایجاد می گردد.