در سال 1940 میلادی نخستین بار آلیاژ اینکونل در انگلستان توسط یک تیم تحقیقاتی ساخته شد. این آلیاژ از گروه سوپرآلیاژهای برپایه ی نیکل است که در شرایط کاری، فشار و دمای زیاد در برابر اکسیداسیون و خوردگی مقاومت بالایی از خود نشان می دهد. بر روی سطح آلیاژهای اینکونل برای جلوگیری از خوردگی بیشتر لایه ای غیر فعال، پایدار و مقاوم از اکسید ایجاد می شود. همچنین اینکونل در طیف گسترده ای از دماها استحکام دارد.
در شرایطی که به علت احتمال وقوع خزش در دماهای بالا، آلومینیوم و فولادهای زنگ نزن استفاده نمی شوند، آلیاژ اینکونل کاربرد ویژ ه ای دارد. این آلیاژ دارای گریدهای مختلفی مانند اینکونل 600، اینکونل 625 است. قیمت این آلیاژ با توجه به عناصر خاصی که در ساختار خود دارد و ویژگی های ایجاد شده، در مقایسه با آلیاژهای معمولی متفاوت است.
آلیاژ اینکونل
inco و iconel نام های دیگر این آلیاژ است. اینکونل برای کاربردهایی با دمای بالا استفاده می شود و از خانواده آلیاژهای محلول جامد بین نشین نیکل- کروم است. Inconel چند آلیاژ دارد که از ترکیبات عناصر مختلفی مانند کروم، نیکل، آهن، کبالت، منگنز، مولیبدن، گوگرد، کربن، فسفر و … تشکیل شده اند که نیکل و کروم به ترتیب جز اصلی و دوم تمامی آن ها است.
خصوصیات آلیاژ اینکونل
انواع آلیاژهای اینکونل
آلیاژ اینکونل 738
آلیاژ اینکونل 738 در سال 1967 میلادی در آزمایشگاه تحقیقاتی پائول دی مریکا تولید گردید. یک سوپرآلیاژ ریختگی بر پایه نیکل غیر مغناطیسی است که از 60 درصد نیکل، 16 درصد کروم، 5٫8 درصد کبالت و مقادیر بسیار کمی از سایر فلزات مانند تنگستن، تیتانیم و آلومینیوم تشکیل شده است.بر اساس میزان کربن موجود در این سوپرآلیاژ می توان آن را به دو دسته کم کربن با میزان کربن 9 الی 18 درصد و پرکربن (IN-738C) با میزان 15 الی 20 درصد کربن تقسیم بندی نمود.
آلیاژ اینکونل 738 کم کربن به دلیل مقاومت در برابر خوردگی و اکسیداسیون و خواص مکانیکی دما بالای خوب به صورت گسترده ای در صنایع مختلف استفاده می شود. از کاربردهای IN-738LC می توان به ساخت قطعات حساس توربین های هوایی و گازی از جمله محفظه های احتراق، دیسک ها، پره های متحرک و ثابت، چرخهای یکپارچه و … اشاره نمود.
کاربرد اینکونل