روش جدید و ارتقاء یافته بازیافت آلومینیوم که توسط دکتر بی آئو کای (Biao Cai) در دانشگاه بیرمینگام معرفی شده، نشان دهنده ی تغییرات خاص میکروسکوپی مذاب در حین انجماد است.دکتر بی آئو موفق شده با استفاده از تصویربرداری سریع ایکس ری، از تشکیل میکرو-کریستال های آلیاژ آلومینیوم تحت میدان مغناطیسی عکس بگیرد.
همزمان دکتر اندرو کائو (Andrew Kao)، همکار کای در دانشگاه گرینویچ، موفق به ارائه یک مدل ریاضی برای انجماد ذرات آلومینیومی شده است که براساس این مدل ریاضی می توان پیش بینی کرد که درصورت تشکیل میکرو کریستال ها، شکل ظاهری آنها چگونه خواهد بود.
این مدل پیش بینی می کند درصورتی که مذاب تحت میدان مغناطیسی قوی قرار گیرد، کریستال های مارپیچ (شبیه پیچ) شکل خواهد گرفت. ایکس ری با سرعت بالا نیز همین وضعیت را تأیید می کند. درواقع در تصویربرداری با ایکس-ری نیز همان ذرات مارپیچ دیده شده است.
بی آئو در این رابطه می گوید: "این کریستال های میکروسکوپی، خواص فیزیکی آلیاژ را تعیین می کنند. تنظیم و کنترل شکل، ساختار و جهت رشد این کریستال ها موجب بهینه سازی بازیافت و تولید فلزات و آلیاژها خواهد شد."
بی آئو روش ارزان قیمتی را برای بهینه سازی بازیافت آلومینیوم ارائه کرده است. در این روش با استفاده از آهنرباها و کنترل حرارت می توان آهن موجود در ترکیب را جدا کرد. آهن عنصری است که موجب شکنندگی آلومینیوم می شود و لذا مصرف آلومینیوم تولیدشده در صنایع هوا-فضا محدود خواهد شد.دانشگاه بیرمینگام این دستاورد را ثبت کرده و سازمان ICRA میدلند سرمایه لازم بی آئو برای تولید در مقیاس بالا را تأمین کرده است.