مکانیسم های چاپ دیجیتال و نرم افزارها
اولین ماشین چاپ دیجیتال روی پارچه دستگاه TruColor TCP Jetprinter بود که در سال 1991 توسط Strok تولید شد. با این حال هر شرکت تولید کننده ای اصول و ساختاری متفاوت و خاص خود را برای ماشین آلات چاپ خود طراحی کرده و به کار می گیرند تنها موردی که باید مد نظر قرار داد این مساله است که تولیدکنندگان دستگاه های پرینتر و هد پرینت ها متفاوت هستند و هر شرکتی بنا به اقتضای سیستم طراحی شده از هد پرینت های متفاوتی استفاده می کند.
بستگی دارد شما برای کار خود نیاز به چه حجم تولید از پارچه چاپ دیجیتال داشته باشید، اگر شما نیاز به یک سری کارهای چاپ شده با حجم پایین دارید برای مثال مد و یا نمونه ی اولیه و یا تولید کروات و روسری از سیستم های Direct to Garment (DTG) استفاده میکنیم در این بین شرکتهایی هستند که دستگاههای چاپ دیجیتال با توانایی چاپ روی محصولات مونتاژ شده را دارند که به اصطلاح به آنها Direct to Garment (DTG) گفته می شود که این دستگاهها بر اساس حجم تولید به دو دسته تقسیم می شوند:
و چنانچه به حجم تولید بالا برای مصارفی مانند مبلمان اداری و یا مواردی از این دست که نیاز به حجم بالای کار دارد از سیتم های Direct to Fabric (DTF)استفاده میکنیم که بسته به حجم چاپ مورد نظر می توان از پرینترهای با مارک های زیر استفاده نمود:
تولید چاپ پارچه دیجیتال بدون پیشرفت در تکنولوژی هد چاپگر جوهر افشان امکان پذیر نخواهد بود. در آغاز سال 1990 DX4 اپسون روی چاپگر TX2 میماکی قرار داد شد از آن زمان تولید کنندگان هد همچنان سعی در پیشبرد تکنولوژی هد را دارند به طوری که هد بتوان تعداد نازل در هر کانال و فرکانس شلیک جوهر هد را افزایش داد. فعلا بیشتر پرینتر های فعلی پارچه دیجیتال در بازار امروز از یکی از فن آوری های هد های زیر استفاده می کنند:
قسمت های مختلف هد چاپگر عبارت است از:
فناوری نسل بعدی پرینترها
نسل فعلی هد پرینت های اولیه در یک حالت نوار/شاتل برای فرآیند چاپ sublimation transfer paper یا digitally printing directly بروی پارچه به کار میروند. فقط یک استثنا وجود دارد آن هم دستگاه MS LaRIO است که شامل 25 هد پرینت Kyocera به صورت خطی برای هر کانال رنگ می باشد که نمونه ی آن در فیلم آورده شده است.
نسل بعدی پرینتر دیجیتال پارچه در نهایت نیاز به انتقال جوهر از نوار به صورت خطی دارد تا بتواند سرعت تولید را بهبود ببخشد. شرکت SPG به تازگی در کنگره ی طراحی منسوج دیجیتال UNITEX 2014 از طرح هایی که قرار است در نمایشگاه ایتما2015 پرده برداری کند صحبت کرده است. انتظار می رود که فناوری این شرکت شبیه هدهای MemJet که شامل 70000 نازل است باشد.