اپلیکیشن زینگ | باربری آنلاین
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل

تماس تلفنی

دانلود زینگ
خانه اپلیکیشن زینگ سامانه صادرات و واردات فروشگاه خدمات اطلاعاتی
خدمات جانبی
تماس با ما
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل کشوری

تماس تلفنی

دانلود زینگ

جستجو
عضویت در سامانه صادرات، واردات، تجارت
گروه بازرگانی هومان پویان

شلیک جوهر

در طول سال های گذشته چاپ دیجیتال برای استفاده روی پارچه مورد توجه قرار گرفته است به گونه ای که در سال 2004 تنها 1% از کل منسوجات چاپ شده ی جهانی را تشکیل می داد. در این رابطه باید بحث تکنولوژی جوهر افشان با سرعت بالا مد نظر قرار گیرد.

تفاوت چاپ آنالوگ با چاپ دیجیتال در سرعت چاپ می باشد به طوری که سرعت چاپ آنالوگ از 450 تا 9000 متر در ساعت در عرض کامل پارچه می باشد در حالی که سرعت چاپ پرینترهای دیجیتال خیلی کمتر از این می باشد که بسته به نوع و مدل دستگاه متفاوت است. اکثر تولید کنندگان این پرینترها سرعت در هر متر مربع پارچه را عنوان می کنند که معمولا از 10 تا 300 متر مربع در ساعت متغییر است اما با این حال برخی تولیدکنندگان جدیدا توانسته اند به سرعت های نسبتا بالاتر آن هم به صورت خطی برسند.

چاپ آنالوگ با استفاده از یک قالب برای هر رنگ و با روند جداسازی رنگها از یکدیگر صورت می گیرد که در آن ترام ها به صورت نقاط شطرنجی در کنار هم مینشینند.در این حالت قیمت تولید در هر متر با افزایش یک قالب رنگی افزایش می یابد زیرا طرح های رنگی نیاز به ایجاد یک استیل و طرح خاص برای هر رنگ به صورت مجزا دارند در حالی که در چاپ دیجیتال تعداد رنگ در قیمت متر مربع پارچه ها در طرح های رنگی مشابه اهمیتی ندارد زیرا در اینجا طرح به صورت مستقیم از نرم افزار به هد پرینت منتقل می شود در حالی که هیچ تماسی با سطح پارچه ندارد.

در واقع در چاپ دیجیتال مراحل چند گانه ی آماده سازی مثل طراحی (به تفکیک هر رنگ)، شابلون سازی، نوردهی و نصب شایلون وجود ندارد بلکه طرح در رایانه طراحی شده و مستقیم به هد پرینتر منتقل می شود علاوه بر این هد پرینتر در حین کار با پارچه تماسی ندارد.در واقع یک ضربه ی الکتریکی جوهر را از نازل های میکروسکوپی هد پرینت به بیرون پرتاب می کند و نقطه های رنگی متفاوت به روی پارچه میکس شده و میلیون ها شید رنگی را ایجاد می کنند.

این روش را فرآیند رنگی می نامند که پرینترهای متفاوت می توانند با 4، 6، 7، 8 تا 12 رنگ استاندارد این عمل را انجام دهند. در اینجا وسعت نقطه رنگی بزرگی داریم زیرا هر رنگ با توجه به طراحی اصلی محدوده ی وسیعی میتونه داشته باشه.پرینترهای دیجیتال نیاز به جوهر خاص دارند، که اصولا کمی گران است و مقدار آن محدود. هر دو روش آنالوگ و دیجیتال می توان چاپ را با پیگمنت یا رنگ های پایه ی آبی برای پارچه های سلولوزی، پروتئینی و الیاف مصنوعی انجام دهد که بعد از چاپ، رنگهای پایه ی آبی باید توسط بخار یا حرارت خشک ثابت شده سپس شسته و خشک شوند.

چاپ پیگمنت تنها نیاز به یک حرارت خشک دارد که بروی کلیه الیاف قابل استفاده است به همین دلیل خیلی مقرون به صرفه هستند و به طور گسترده ای در چاپ آنالوگ استفاده می شوند. با وجود همه ی پیشرفتها در چاپ دیجیتال هنوز استفاده از پیگمنت در این چاپ با مشکل مواجه می شود زیرا باعث گرفتگی هد پرینت می شود.چاپ جوهر افشان یک فناوری بسیار پاک به حساب می آید زیرا جوهر به نسبت بسیار بالایی استفاده می شود که این مطلب باعث کاهش آب مصرفی و انرژی در حین و بعد از عمل چاپ می شود.

پرینترهای دیجیتال می توانند به راحتی طرح چاپ را تغییر دهند بدون اینکه دستگاه متوقف شود. این بزرگ ترین مزیتی است که در مقایسه با چاپ های معمولی دارند زیرا در چاپ های معمولی نیاز به ساخت قالب و شابلون جدید، تنظیم دستگاه، تنظیم الگو و تمیز کردن و همچنین گرفتن چاپ نمونه داریم. که این فرآیندها علاوه بر پرهزینه و وقت گیر بودن از نظر زیست محیطی مقدار قابل توجهی مواد رنگی به عنوان پساب تولید می کند.

مکانیزم جوهر افشان در چاپ دیجیتال بروی پارچه

اصل دیجیتالی شدن فرایند چاپ را می توان با مشاهده ی چکه قطره ی آب از شیر درک کرد.هر چکه اجازه می دهد که یک قطره بروی سطح زیری ریخته شود. اگر موقعیت و حرکت قطره ی چکیده شده کنترل میشد، قطره های آب را می توانست برای خیس کردن مسیری کنترل شده به کار گرفت. اگر کنترل بیشتری صورت میگرفت به گونه ای که در یک موقعیت خاص قادر به انداختن یا نی انداختن قطره بودیم سیستمی مانند چاپ دیجیتال را به دست می آوردیم.

در پرینترهای دیجیتال اندازه ی قطره خیلی کوچک تر از قطره ی آب است. با تغییر نرخ جریان قطره در پرینترها سه حالت به وجود می آید که عبارتند از drop on demand و Continuous Ink Jet  و Atomization. که هریک از این حالات توسط تولید کنندگان هد پرینت مورد بررسی قرار گرفته است. اولین کاربرد چاپ دیجیتال برای منسوجات سیستم Militron شرکت Milliken برای چاپ فرش بود. که این سیستم از یک تکنیک رنگ پاش استفاده کرد، به این صورت که با جت هایی از هوا جوهر را از نازل های پرشده با رنگ به بیرون می پاشیدند که این حالت همان حالت اتمیزه است.

رزولیشن (ظرافت) این روش زیاد نبود و به مرور زمان اصلاح گردید که در حال حاضر شامل جت های رنگ فعال با دریچه های الکتریکی است.اکثر پرینترهای اداری از هد پرینت گرمایی استفاده می کنند در برخی از پرنترهای پارچه نیز از این مکانیسم ها استفاده شده است. اکثر هدهای مورد استفاده برای منسوجات چاپگر جوهر افشان پیزوالکتریک است چون که برای تولیدکنندگان استحکام و انعطاف پذیری بالاتری دارد. در کل فناوریهایی که برای هد پرینت ها استفاده شده را در زیر فقط اسم میبرم (توضیحات مربوط به آن طولانی است و در اینجا ضرورتی ندارد):

  • Dot on Demand (DOD) or Impulse Print Heads
  • Continuous Ink Jet (CIJ) Heads
  • Pulsed Ink Jet Heads
  • Major Manufacturers of Heads
  • Drop Size and Printing Quality
  • Grey Scale Printing
کشتیرانی
حمل زمینی
وانت
حمل هوایی
نظر شما
نام و نام خانوادگی:

شماره تماس (نمایش داده نمی شود):

کد امنیتی: captcha

متن پیام: (نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد)


مطالب مرتبط:
مخفی کردن >>