اصول صحیح پرورش آفتاب گردان
1. داربستی مناسب برای دیگر گیاهان
از آنجایی که این گل های آفتابگردان بسیار بلند می شوند، می توانید از آن به عنوان داربست برای گیاهان دیگری مثل خیار، ملون و اسکواش استفاده کنید و این نوع سبزیجات با استفاده از گل آفتابگردان به راحتی روی زمین نگه داشته می شوند، علاوه بر اینکه خیار ها با وجود آفتابگردان رشد سالم تری خواهند داشت و رطوبت خاک را حفظ می کنند.
2. پرنده ها را به سمت باغچه روانه می کند.
از آنجایی که پرندگان آفت ها را کنترل می کنند، این گل ها بین حشرات مضر و مفید در باغچه تعادل ایجاد می کنند و می توانند انواع خوب آن ها را نگه دارند. رشد و پرورش آفتابگردان ها یکی از بهترین راه های ممکن برای مدیریت این شرایط می باشد و هرگز نباید در طول سال حتی در فصل زمستان نیز گیاهان آفتابگردان را خشک و بدون آب نگه داشت.
3. گل های بریده شده زیبا
شکوفه های آفتابگردان بسیار جذاب و زیبا هستند اما گل های آن معمولا خطوط و بریدگی های بسیار زیادی دارند و از این گل ها می توان برای دکور کردن منزل نیز استفاده کرد.
نکات و اصول پرورش گل های آفتابگردان
همان گونه که گفتیم این گل ها را می توان به راحتی پرورش داد و باید سعی کنید که آنه ا را در باغچه خود بکارید و زمانی که این گیاه رشد می کند، کاملاً در برابر خورشید مقاوم خواهد بود و به مراقبت کمی نیاز دارد و فقط فراموش نکنید که هر سال باید دانه های جدید آن را بکارید.
مرحله 1:فضا را آماده کنید
زمانی که تصمیم می گیرید در محل خاصی آفتابگردان بکارید، باید به یاد داشته باشید که این گل ها به حداقل 6 تا 8 ساعت نور مستقیم در طول روز نیاز دارند تا بتوانید بهترین رشد را داشته باشید و همچنین باید آن ها را از محل هایی که باد زیاد وجود دارد، دور نگه دارید و سعی کنید که محل دقیق را کاملا مرطوب کنید و حدود 60 سانتی متر حفر کنید و باید دانه های بارور شده این گیاه را در خاک کنده و 20 سانتی متر زیر زمین نگه دارید.
مرحله 2: دانه های آفتابگردان را به محلی ببرید که دما به 55 یا کمتر از 60 درجه سانتی گراد برسد.
در این حالت می توانید بهترین نوع از گیاه را به چشمان خود ببینید و آن ها را حدود دو و نیم تا هفت و نیم سانتی متر در عمق زمین بکارید و اگر می خواهید که آفتابگردان های بلند قدی داشته باشید، باید سعی کنید آن ها را در چهل و پنج و نیم سانتی متر زمین بکارید و برای انواع کوچک می توانید این مقدار را به 30 سانتی متر کاهش دهید.
مرحله 3:مراقبت از گیاه آفتابگردان
زمانی که گل های آفتابگردان کوچک هستند، باید سعی کنید که روزانه به آن ها آب بدهید و باید این آب دادن حدود 7 تا 10 سانتی متر در اطراف ریشه ها باشد و این گیاهان برای رشد سریع و قوی شدن به آب نیاز دارد و البته که نباید بیش از حد آب داد زیرا می تواند به راحتی در شرایط و محیط های خشک نیز رشد داشته باشد و بهتر است یک بار در هفته و آن هم صبح ها به این گیاهان آب دهید.
مرحله 4: بارور کردن
زمانی که این گیاه را کاشتید از باور کردن آن خودداری کنید و اگر خاک شما ضعیف است، می توانید یک بار گل آفتابگردان را بارور کنید اما دقت کنید زیرا بارورکردن نباید پایه ساقه را لمس کنید.
می توانیم یک دایره در اطراف گل آفتابگردان حفر کنید و زمانی که به این گیاه آب می دهید، می توانید بدون خراب کردن پایه و بیس خود شروع به باروری شدن کند.
مرحله 5: نخ بستن گیاهان
زمانی که انواع بلند قد این گیاهان را با نخ نبندید، ممکن است که از شکسته شدن ساقه ها هنگام بزرگ شدن شکوفه ها، پر شدن دانه ها و سنگین شدن آن ها جلوگیری کنید.
مرحله6: کود دادن
بهتر است که اطراف بیس و پایه خاک گل آفتاب گردان را مرطوب نگه دارید و همچنین نیاز دارید که حداقل 5 سانتی متر از لایه ضخیم تر در اطراف ایجاد کنید.
مرحله 7: قیچی کردن
اگر می خواهید که گل های بیشتری داشته باشید، باید سعی کنید که به صورت دستی گل ها را بچینید و هنگامی که شکوفه های اصلی شکل می گیرد، باید آن ها را برش دهید و با این کار گیاه گل های بیشتری می دهد.