آداپتور دوربین مداربسته از اصلی ترین متعلقات برای نصباست و کمبود آن می تواند سیستم را با مشکل مواجه کند. در این مقاله توضیحی کامل و جامع و به زبان ساده در مورد این قطعه مهم به شما عزیزان ارائه می شود تا اطلاعات مهمی را درباره برق رسانی دوربین های مداربسته وسایرتجهیزات سیستم نظارتی به دست آورید و با نقش انواع و ویژگی های این قطعه مهم آشنا شوید.
آداپتور (منبع تغذیه) دوربین مداربسته چیست؟
آداپتور وظیفه تبدیل برق 220 ولت شهری به 12ولت مورد نیاز دوربین مداربسته با آمپرهای متفاوت رادارد. دوربین های مداربسته دربازار اکثرا 12ولت هستند. در واقع این قطعه وظیف برق رسانی به دوربین های مداربسته و دستگاه ضبط کننده را دارد و در دو نوع مرکزی و مجزا با آمپر های متفاوت طراحی و تولید می شود.
برای این دوربین ها از منبع تغذیه با خروجی 12ولت و جریان مصرفی 2 آمپراستفاده شود تا توان مصرفی دوربین به خوبی تامین شود.قیمت آداپتور دوربین مداربسته رابطه مستقیمی با میزان خروجی دوربین دارد. به طوری که هر چقدر میزان جریان خروجی آداپتور بیشتر باشد قیمت آداپتور بیشتراست. آمپر آن مهم ترین ملاک برای نصب دوربین می باشد.
چگونگی انتخاب آداپتور دوربین مداربسته
معمولاً برای راه اندازی دوربین مداربسته به 1٫3 آمپر نیاز است که اگر دوربین مدار بسته دارای قابلیت دید در شب باشد، بهتر است 2 آمپر برای هر دوربین مداربسته در نظر بگیریم، بنابراین بهتر است یک منبع تغذیه 12 ولت 2 آمپر جهت تضمین جلوگیری از ایجاد نویز و اختلال قطع و وصل شدن جریان برق استفاده کرد یا برای هر سری از دوربین های مداربسته یک منبع تغذیه مرکزی گذاشت برای مثال:
می توان جهت تامین برق سیستم 4 دوربین مدار بسته با دید در شب بهتر است از یک منبع تغذیه 12 ولت 8 آمپر استفاده کرد. برای یک سیستم با 8 دوربین مدار بسته دید در شب بهتر است از یک منبع تغذیه 12 ولت 15 آمپر یا دو آداپتور 12 ولت 8 آمپر استفاده کرد.همچنین برای 16 دوربین مدار بسته دید در شب بهتر است از یک منبع تغذیه 12 ولت 30 آمپر یا دو منبع تغذیه 15 آمپر یا چهار منبع تغذیه 8 آمپر استفاده کرد.
آداپتور مرکزی دوربین مداربسته
این آداپتوربه عنوان تامین کننده برق چند دوربین به کار می رود و در کنار دستگاه و سایر متعلقات قرارمی گیرد و به تنهایی به همه ی دوربین ها برق رسانی می کنند. استفاده از آداپتور های مرکزی به عنوان رایج ترین انتخاب آداپتور دوربین مداربسته در زندگی امروزه به دلیل صرفه جویی در هزینه و مقاومت بالا متداول شده است.این آداپتورها حجم و وزن بیشتری نسبت به آداپتور های مجزا دارند و در دو دسته معمولی و فن دار طراحی و تولید و به بازار عرضه می شوند نام های دیگر آداپتور مرکزی , سویچینگ و ترانسی است.
مزایا
معایب
در صورت بروزمشکل برای آداپتور تمامی دوربین ها از کارمی افتند. چون که همه ی دوربین ها برق خود را از آن می گیرند پس در صورت اختلال در آن همه ی دوربین های مداربسته غیر فعال می شوند.
آداپتور مجزا دوربین مداربسته
این آداپتورها معمولا آمپر پایین تری نسبت به آداپتورمرکزی دارند و هر دوربین یک آداپتور جداگانه برای خود دارد و آن آداپتور وظیفه برق رسانی به همان دوربین را دارد. این آداپتورها در کنار دوربین ها و درون جعبه تقسیم قرارمی گیرند تا در برابر عوامل محیطی در امان بمانند. این آداپتورها دارای امپرهای 2- 3 و 5 هستند وزن و حجم کمتری نسبت به آداپتور های مرکزی دارند.
مزایا
معایب
چرا باید برای یک سیستم نظارتی که مثلا 8 آمپر نیاز دارد از یک منبع 10 آمپری استفاده کنیم؟
با توجه به کاهش راندمان آداپتور در طول زمان بهتراست 30 درصد بالاتر از آمپر محاسباتی در سیستم های مداربسته استفاده کرد تا سیم در ریسک پایین تری قرار گیرد و طول عمرش افزایش یابد.