تعمیر وسایل قدیمی و ساختن وسایل جدید از لذت بخش ترین سرگرمی هایی است که منجر به ایجاد یک دکور زیبا و خلاقانه در خانه یا محل کارمان می شود. از ساخت صندلی و کمد تا میز و قفسه و پرده و مبلمان و … همه و همه کارهایی هستند که خیلی راحت تر از آن چیزی که فکرش را بکنید قابل انجام اند. فقط باید کارتان را با شور و شوق فراوان انجام دهید.
مرحله اول؛ انتخاب مدل و جنس
برای اینکه صندلی جدیدی بسازید و آن را به دکور خانه تان اضافه کنید باید اول مدل صندلی و جنس آن را انتخاب کنید. این انتخاب می تواند با ایده گرفتن از تجربه دیگران (با جست و جو در اینترنت و …) یا بر اساس ایده و خلاقیت خودتان باشد. پس تمام کاری که در مرحله اول باید انجام دهید این است که مدل و جنس صندلی دلخواه تان را پیدا کنید. در ادامه برای تان تصاویری از چند مدل صندلی دست ساز آورده ایم که به ایده پردازی شما در ساخت صندلی جدید کمک می کنند.
مرحله دوم؛ تهیه ابزار و وسایل مورد نیاز
در مرحله دوم نوبت به تهیه مواد اولیه و ابزار و لوازم لازم می رسد که به نوع جنس و مدل صندلی که قصد ساختنش را دارید بستگی دارد. مثلاً اگر می خواهید با استفاده از یک صندلی یا میز قدیمی، یک صندوقچه کهنه، لاستیک ماشین یا … صندلی تان را بسازید بخش بزرگی از لوازم مورد نیازتان برای تغییر شکل این وسیله استفاده خواهد شد، اما اگر می خواهید صندلی تان را از نو و با چوبی که از نجاری می خرید بسازید، داستان کمی متفاوت است. در این صورت باید با دقت بیشتری پیش بروید، چرا که ساخت چارچوب کلی صندلی هم بر عهده خودتان است.
مرحله سوم؛ آغاز به کار ساخت صندلی
در این مرحله هم دوباره باید از خلاقیت تان استفاده کنید و با دقت فراوان اجزای مختلف را با هم ترکیب کنید. برای شرح مراحل ساخت صندلی به سراغ یکی از ساده ترین موارد بالا می رویم:
ساخت صندلی
اگر قصد ساخت صندلی مانند این را دارید باید از ساخت چارچوب شروع کنید، بنابراین چوب، میخ، چسب چوب و اره اولین چیزهایی هستند که نیاز دارید. برای تهیه چوب مرغوب و مناسب این کار، حتماً با یک نجار یا کسی که در این زمینه اطلاعات دارد مشورت کنید. طرح قسمت های مختلف را با اندازه های دقیق بکشید، الگو را روی چوب منتقل کرده و با اره چوب بری آن را ببرید. باید دقت کنید که تمام اندازه ها دقیق باشند وگرنه صندلی تان قابل استفاده نخواهد بود. قطعات را با میخ و چسب چوب به هم متصل کنید و منتظر بمانید که چسب ها خشک شوند.
بله واقعاً انجام دادن این کار به راحتی همین متنی است که در حال خواندنش هستید. در مرحله بعد باید چارچوب ساخته شده را سمباده کشی و رنگ آمیزی کنید، برای قسمت های بالایی بدنه که زیر روکش می روند وسواس به خرج ندهید، همین که پایه ها کاملاً صاف و صیقل باشند کفایت می کند.وقتی که رنگ کاملاً خشک بشود نوبت به دوخت روکش می رسد، درباره این نوع صندلی مهم ترین بخش همین مرحله است؛ البته این از اهمیت ساخت چارچوب کم نمی کند، چرا که اگر چارچوب محکم و به قول معروف میزان نباشد، این صندلی برایتان صندلی نمی شود!
مرحله چهارم؛ دوخت روکش
برای دوختن روکش باید به سراغ استعداد و هوش خیاطی تان بروید، قبل از اندازه گیری چارچوب برای دوختن روکش باید اسفنج های داخلی صندلی را تهیه و نصب کنید و قطر آن ها را هم به اندازه های صندلی اضافه کنید. برای اینکه کار دوخت و دوزتان آسان تر بشود اول روکش کفی صندلی و پشتی آن را ببرید و به هم وصل کنید، بعد به سراغ دسته ها بروید. دوختن دو درز پشتی را به آخر پروژه ساخت صندلی موکول کنید. الگو را برای یکی از دسته ها اندازه گرفته و بکشید و برای دسته دیگر هم از همان الگو استفاده کنید.
در آخر یک نوار به عرض 20 سانتی متر ببرید و به دور تا دور پایین کار متصل کنید. برای اینکه صندلی قشنگ تری داشته باشید می توانید به سراغ هنری مثل تکه دوزی، روبان دوزی یا … بروید و روی صندلی را تزئین کنید. در مرحله آخر طبق برنامه نوبت به دو درز پشتی روکش می رسد. برای وصل کردن این دو درز کافی است که دو زیپ با طول درزها تهیه کنید و به آن ها بدوزید، با این کار می توانید روکش صندلی را خیلی راحت روی آن بکشید. اگر تمام مراحل را با دقت و حوصله کافی طی کنید، می توانید به همین راحتی صندلی دلخواه تان را بسازید.