در کارهای مکانیکی و صنعتی برای بیرون آوردن انواع بلبرینگ، پولی و هر نوع قطعه ای، بدون اینکه به آن آسیبی وارد شود، از ابزاری به نام پولی کش استفاده می شود.از این ابزار برای جدا کردن قطعات و چرخ دنده ها استفاده می شود.پولی کش با نام های فولی کش، بلبرینگ کش، بیرینگ کش و... نیز شناخته می شود.
پولی کش در تعمیرگاه ها، کارخانجات، تعمیر ماشن آلات صنعتی و معدنی، صنایع نفت و پتروشیمی و... کاربرد دارد.پولی کش ها یا از نوع دستی هستند که در واقع با اعمال نیروی مکانیکی کار می کنند و یا هیدرولیکی هستند.پولی کش ها از یک شافت و چند بازوی متصل تشکیل شده و در واقع شبیه به یک چنگک است.
پولی کش دستی را بر اساس تعداد شاخه یا بازو دسته بندی می کنند و در دو نوع دو شاخه و سه شاخه استفاده می شوند.معمولا پولی کش های سه بازویی کارآیی بالاتری دارند چرا که درگیری بیش تری با قطعه دارند.این نوع پولی کش از چند بازوی خم شونده(دو یا سه) از جنس فولادی و یک پایه نگهدارنده تشکیل شده است.
ابعاد پولی کش دستی بر اساس سایز پولی های موجود و استاندارد در بازار می باشد.باید حتما پولی کش متناسب با ابعاد پولی یا قطعه مورد نظر انتخاب شود.سایز این نوع پولی کش بر اساس اندازه دهانه و با اعداد یک تا 6 می باشد که در واقع به معنی 10 تا 60 سانتی متر می باشد.
پولی کش های هیدرولیکی در دو نوع پمپ جدا و پمپ سر خود تقسیم بندی می شوند و در سایزهای 5 تا 50 تن کاربرد دارند.پولی کش هیدرولیکی و پولی کش دستی از نظر ظاهر شبیه به هم هستند، اما در نوع هیدرولیکی، نیروی هیدرولیکی برای بیرون آوردن نیاز دارد و چون نیروی بیش تری اعمال می کند و سرعت بالایی در کار دارد برای قطعات بزرگ کاربردی تر است.
برای کار با پولی کش فقط باید به این نکته توجه کنید:تناسب سایز پولی کش با قطعه و قرار گرفتن صحیح شافت اصلی با قطعه ونیز درگیر بودن تمامی بازوها در قطعه.بعد از این دو نکته بازو ها در پشت و یا در چند جهت قطعه قرار می گیرند و با اعمال نیروی مکانیکی(دستی) یا هیدرولیکی قطعه بیرون کشیده می شود.