طبقه بندی انواع تراکتور
تحول تدریجی تراکتور موجب به وجود آمدن طبقه بندی ھای گوناگون برای آن شده است. تراکتورھای ساخته شده مدرن به روش زیر طبقه بندی می شوند:
1.تراکتورھای چرخ دار:
- تراکتورھای سه چرخ که چرخ جلوی آنھا تک چرخ یا جفت چرخ است.
- تراکتورھای چھارچرخ معمولی که ھریک از چرخ ھای محرک عقب آنھا از یک یا دو چرخ تشکیل شده و ارتفاع محور چرخ ھای جلوی آنھا در حد متداول یا زیادتر است.
- تراکتور ھای سنگین کار که دارای دو یا چھار چرخ محرک ھستند.
2.تراکتورھای زنجیری: براساس نوع استفاده:
- تراکتورھای خدماتی
- تراکتورھای ردیف کار
- تراکتور ھای شاسی بلند
- تراکتورھای باغی
- تراکتورھای صنعتی
- تراکتور ھای اونیورسال
- تراکتورھای باغچه ای و چمن زن
- تیلرھای موتوری دو چرخ
3.براساس نوع شاسی:
- تراکتورھای شاسی دار
- تراکتورھای نیم شاسی
- تراکتور ھای بدون شاسی
طبقه بندی تراکتورھا بر اساس نوع شاسی
تراکتورھا از لحاظ نوع شاسی می توانند از نوع شاسی دار، نیم شاسی و یا بدون شاسی باشند:
- تراکتورھای شاسی دار: این دسته از تراکتورھا دارای یک قسمت پشتیبان به نام شاسی ھستند. در یک تراکتور شاسی دارمجموعه موتور کلاچ جعبه دنده و دیفرانسیل بر روی یک شاسی قرار می گیرد که این شاسی به نوبه خود از طریق فنرھایی برروی محور جلو و عقب جای گرفته است.
- تراکتورھای نیم شاسی: در این دسته از تراکتورھا دو تیرک یا محور طولی به دو طرف بدنه موتور محفظه کلاچ و یا محفظه جعبه دنده به وسیله پیچ و مھره متصل می شود. دوسر جلویی تیرک ھا معمولا به وسیله یک قسمت اضافی عرضی به ھم متصل شده و بر روی محور جلوی تراکتور سوار می شود.
- تراکتورھای بدون شاسی: این دسته از تراکتورھا فاقد ھرگونه پشتیبان اضافه ھستند. در این تراکتورھا بدنه موتور محفظه کلاچ محفظه جعبه دنده و محور عقب تراکتور به وسیله پیچ و مھره به صورت یکپارچه به ھم متصل می شوند و بدنه تراکتور را تشکیل می دھند. این بدنه از جلو بر روی محور جلو و از عقب بر روی محور عقب تکیه دارد.