کاربردهای تانن
1. مصرف به عنوان دارو
تمام تاننها یک سری خواص مشترکی دارند و آن این است که توانایی انعقاد آلبومین ها، فلزات سنگین و آلکالوئید ها را دارند. این مواد در آب حل می شوند و خاصیت قابض بودن از خود نشان می دهند.
لذا از محصول می توان در کاهش تحریکات و درد ها و از جوش انده آن می توان برای رفع تورم های دهانی، زکام ها، برونشیت، خونریزی های موضعی و سوختگی ها استفاده کرد.
2. مصرف در صنعت
خواص فوق العاده ماده حاصله در طرح تولید تانن از پوست گردو باعث شده که در صنعت نیز کاربردهایی گسترده پیدا کند. از تانن با فرم آلوئیدی می توان برای تولید یک نوع چسب استفاده کرد که توانایی دارد با مقاومت در مقابل آب تا دمای 90 درجه سانتی گراد هم تحمل کند.
برای ساخت رنگهای آبی، سبز، قرمز و بنفش می توان از تانن استفاده کرد. کاربرد اصلی تانن در صنایع دباغی است که باعث مقاوم شدن چرم در مقابل پوسیدگی می شود و همچنین در صنایع خوراکی، ساخت پلاستیک و حفاری چاه نفت هم کاربرد دارد. در مجموع می توان موارد مصرف تانن را به صورت ذیل دسته بندی نمود:
بررسی کالاهای جایگزین و اثرات آن بر مصرف محصول
به طور کلی در مورد تانن ها می توانیم بگوییم که این ماده خاص طبیعی دارای یک ترکیب و خانواده یکتا است که صرفاً می توان آن را از راه های مختلف و مواد تانن دار مختلف استخراج کرد ولی نمی توان ماده مشابهی پیدا کرد که اثر تانن را دارا باشد،
البته این بستگی به کاربرد محصول در شاخه خاصی از صنعت دارد برای مثال در صنایع دباغی در بعضی موارد می توان از اسید کلریدریک استفاده کرد. در شاخه های صنایع غذایی با توجه به اینکه در طبیعت یک مزه و طعم به نام گس وجود دارد که تنها به علت وجود تانن است.
عامل دیگری برای این مزه وجود ندارد، این ماده جانشینی ندارد. اما در کل در هر شاخه نوعی تانن به کار می رود که هر کدام در حوزه کاری خود جایگزینی مناسبی ندارند و واردات بالا و گران قیمت تانن استحراجی، از خارج از کشور خود دلیل این مدعا است.