کولر گازی های پرتابل یا قابل حمل یکی از انواع کولرگازی های جدید هستند که به دلیل داشتن چهار چرخ در زیر آن به راحتی قابل جابه جایی است و نصب و راه اندازی آن نیز بسیار آسان است. این کولرها ابعاد بسیار مناسبی دارند و برای قرارگیری در فضاهای کوچک بسیار مناسب اند. این کولر گازی ها علاوه بر سرد کردن قابلیت گرمایش محیط را نیز دارند. در این مطلب سعی کردیم تمامی ویژگی ها، کاربردها، مزایا و معایب این نوع کولرگازی ها را برای شما شرح دهیم.
ویژگی های کولرگازی پرتابل
کولر گازی پرتابل معمولا دارای ارتفاعی در حدود 2 تا 3 بوده و برای ایجاد سرمایش و گرمایش لازم برای اتاق ها و فضاهای کوچک بسیار مناسب است. این کولرها دارای لوله خروج آب هستند تا آب ناشی از تعرق کولر را به محفظه خاصی هدایت می کند و شما هر وقت بخواهید می توانید آب درون محفظه را خالی نمایید اما در کولر گازی های اسپلیت این لوله آب را به خارج از دستگاه هدایت می کند. کمپرسور این دستگاه در محفظه داخلی تعبیه شده و دیگر هزینه ای جداگانه برای نصب آن نیاز نیست.
کولر گازی پرتابل چگونه کار می کند؟
این کولر گازی های متحرک دارای یک کمپرسور و دو موتور هستند. یکی از این موتورها هوای گرم و دیگری هوای سرد را خارج می کند و بدین ترتیب سرمایش و گرمایش لازم را ایجاد می کند. جریان هوای گرم از طریق یک لوله خرطومی که در قسمت بیرونی دستگاه قرار گرفته خارج می شود که باید هنگام قرار دادن پرتابل در اتاق این خروجی را در نظر بگیرید.
کولر گازی پرتابل با اسپلیت ها چه تفاوتی دارد؟
مهم ترین تفاوت کولر گازی پرتابل و اسپلیت ها قدرت سرمایش آنهاست. اسپلیت ها قدرت سرمایش و گرمایش قوی تری نسبت به پرتابل ها داشته و به همین دلیل برای فضاهایی با ابعاد بزرگ بهترین انتخاب هستند.مصرف برق اسپلیت ها کمتر از کولرهای پرتابل است و به دلیل نصب بر روی دیوار فضای کمتری را اشغال می کنند. از دیگر مزایای اسپلیت ها سرو صدای کمتر آنها نسبت به کولر گازی های پرتابل است. کولر های پرتابل متحرک هستند اما اسپلیت ها را باید بر روی دیوار نصب نمود که هزینه ای نیز به دنبال دارد.
مزایا
این کولرگازی ها هوایی سرد و بسیار مطبوع تولید می کنند که فاقد رطوبت است. این کولرها مانع از ورود آلودگی های هوای بیرون به داخل خانه شده و هوایی سالم و دلپذیر در خانه ایجاد می کنند. این کولر ها متحرک بوده و برخلاف کولرگازی ها دیگر، هزینه ای برای نصب آنها پرداخت نخواهید کرد.
برای کولر گازی ها و اسپلیت ها ابتدا باید محل مناسبی پیدا کرد و سپس کولر را نصب کرده و سیم کشی های برق جداگانه ای نیز برای آن انجام داد اما برای کولر گازی های پرتابل نیازی به هیچکدام از این کارها نیست. برای استفاده از کولر گازی های پرتابل تنها کافی است سیم آنها را به یک پریز برق وصل کنید و لوله خروج هوای داغ کمپرسور آن را به بیرون از خانه هدایت کنید.
تجهیزات کولر گازی پرتابل
کولر گازی پرتابل دارای کنترل از راه دور و نمایشگر LCD بوده و می توان جهت پرتاب باد آن را تغییر دارد. فیلترهای کولر گازی پرتابل قابل شسشتو و تعویض می باشند و هر زمان که لازم باشد می توان فیلتر تازه ای برای آن خریداری نمود.
معایب
یکی از مشکلات این کولرها صدای بلند آنهاست که مربوط به کمپرسور این کولرهاست. خوشبختانه این مشکل در کولر گازی های جدید پرتابل تا حدود زیادی رفع شده است. با عایق بندی مناسب در این کولرهای جدید سروصدای آنها بسیار کمتر شده است. از دیگر عیوب این کولر گازیها قدرت سرد کنندگی آنها برای متراژهای پایین تر از 30 متر است. در واقع این کولرها به دلیل داشتن کمپرسور کوچک قادر به خنک کردن خانه هایی متراژهای بزرگ تر نیستند.
برندهای مشهور تولید کننده کولر گازی پرتابل
برندهای متنوعی از کولرگازی های پرتابل در بازار موجود است که از مهم ترین آنها می توان به کولر گازی های پرتابل مارک سامسونگ (SAMSUNG)، گلدیران (LG)، گری (Gree)، جنرال (General)، اجنرال (OGeneral) و مدیا ( Midea) اشاره کرد.