موارد استفاده از "سیب کاشیو" عبارتند از:
- آن را به صورت های: خام، پخته در ادویه کاری، تخمیر در سرکه و با تهیه نوشابه ها مصرف می کنند.
- از آن در هندوستان و برزیل برای تهیّه ترشیجات ادویه دار و مربا بهره می گیرند.
- در برزیل از آن نوشابه ای پُر طرفدار بنام "caipirinha" تهیه می کنند. برای این منظور ابتدا عصاره میوه کاشیو را استخراج نموده و برای چندین روز نگهداری می کنند آنگاه پس از انجام تخمیر به تقطیر جهت تهیه نوشابه کاشیو می پردازند.
- در آمریکای لاتین به تهیه نوعی نوشیدنی از پالپ های سیب کاشیو می پردازند که از مزه و طعم دلچسبی برخوردار است به طوریکه آن را با نوشابه های حاصل از میوه انبه مقایسه می کنند.
- از سیب کاشیو برای تهیه نوشیدنی های تقویتی (healthy drink) بهره می جویند.
- سیب کاشیو از قدیم الایام به عنوان عناصر غذایی مکمل مصرف می گردد زیرا در حدود 5 برابر مرکبات و توت فرنگی حاوی ویتامین C است.
کاربردهای دارویی کاشیو
از برگ ها، پوست درخت و عصاره حاصل از سیب کاشیو برای تهیه بسیاری از داروها بهره می گیرند. مهم ترین کاربردهای درختان کاشیو عبارتند از:
- از بخش های مختلف گیاه برای تهیه داروهای سنتی نظیر: " Guyana " و " Patamona " استفاده می کنند.
- دانه هایش را پس از سابیدن به صورت ضماد (poultice) در می آورند و جهت درمان مارگزیدگی مصرف می کنند.
- از روغن دانه های کاشیو برای رفع چروک صورت استفاده می گردد.
- از برگ، پوست ساقه و میوه هایش برای مقاصد "ضد قارچی" بهره می برند.
- آنها برای درمان زخم ها و خارش های پوستی کاربرد دارند.
- در طب سنتی به عنوان "تب بُر" و "ضد اسهال" بکار می رود.
- مخلوط عصاره برگهای کاشیو با "اتر" و "اتانول" می تواند از رشد بسیاری از قارچ ها و باکتری ها جلوگیری نماید.
- اثرات مطلوب روغن پوسته کاشیو بر باکتری "streptococcus mutans" که موجب پوسیدگی دندان ها می شود ضمن پژوهش های آزمایشگاهی تأئید گردیده است.
- مصرف کاشیو موجب کاهش خطر بروز سرطان روده بزرگ می شود.
- آجیل آن حاوی اسیدهای چرب غیر اشباع، منزیم و مس هستند که باعث جلوگیری از بیماریهای قلبی، تقویت استخوان ها و افزایش بنیه افراد می گردند. بسیاری از قهرمانان المپیک بر تأثیر مصرف بادام هندی در موفقیت هایشان تأکید ورزیده اند.
- در برزیل از چای حاصل از پوست درخت کاشیو برای قطع اسهال استفاده می کنند.
- از روغن بدبو و سوزش آور پوسته کاشیو برای درمان عفونت های پوستی، زگیل، کرم های روده ای (intestinal worms) و کرمک های انگل زیر پوستی بهره می گیرند.
- مواد موثره چای و عصاره کاشیو عبارتند از: تانن ها، آناکاردیک اسید و کاردول.
- چای و عصاره حاصل از برگ ها و سیب کاشیو برای موارد زیر کاربرد یافته اند:
1-14 - ضد میکروب (anti-microbial)
2-14 - ضد التهاب (anti-inflammatory)
3-14 - ضد ترشح و خونروش (astringent)
4-14 - ادرارآور (diuretic)
5-14 - کاهش قند خون (hypoglycemia)
- کاربردهای جدید روغن پوسته و عصاره میوه های کاشیو عبارتند از:
1-15 - رفع چروک صورت
2-15 - تهیه شامپوها
3-15 - اکسیژن رسانی بافت های پوست
- تحقیقات نشان می دهند که مصرف منظم و مناسب بادام هندی می تواند از بروز دیابت نوع دوم بکاهد زیرا موجب کاهش سطح "تری گلیسیرید" می گردد.