تهیه جوانه ها
برای تهیه جوانه حبوبات و غلات چیزهایی که لازم دارید یک شیشه خالی، کمی آب و کمی دانه است. البته می توانید جوانه ها را درست مانند سبزه عید نوروز تهیه کنید و پس از دیده شدن جوانه های کوچک سبز، آن را مصرف کنید. وقتی دانه را در آب خیس می کنید، آنزیم های موجود در آن که تا آن زمان به صورت غیرفعال در دانه وجود داشتند، فعال می شوند و نشاسته موجود در دانه تبدیل به قند می شود. پروتئین تبدیل به اسیدهای آمینه می شود و چربی اشباع مبدل به اسید چرب می شود. این فعالیت آنزیمی در جوانه ها، باعث تحریک فعالیت های آنزیمی در بدن انسان و سلامت و نشاط می گردد.
بسته بندی جوانه ها
مصرف جوانه حبوبات
جوانه حبوبات را می توان به سادگی در انواع پیش غذاها و دسر ها مانند سالاد مورد استفاده قرار داد. همچنین می توان آنها را در پخت انواع سوپ بکار برد و پس از خشک کردن به صورت پودر درآورده و علاوه بر سوپ های آماده به صورت پوره و غذای کودک نیز استفاده کرد. این محصولات کاربردهای گیاهی و پزشکی نیز دارند، بدین صورت که در ساختن انواع کرم های گیاهی و داروهای ضد سرطان بکار می رود.
اهمیت طرح
باتوجه به رشد جمعیت روزافزون جهان و افزایش نیاز به مواد مغذی و کمبود این مواد در دنیای امروز رسیدن به روشهای که بتواند این نیاز را جبران نماید بسیار ضروری است از اینرو فعالیت های کشاورزی و فرآیندهای تبدیلی آن که باعث ارزش افزوده و افزایش مواد مغذی حاصله می گردد، مورد توجه بسیاری از کشورها به خصوص کشورهای پیشرفته که در آنها سلامت افراد بسیار مورد اهمیت بوده است، می گردد. محصول مورد بررسی طرح جوانه حبوبات می باشد که ارزش افزوده انواع ویتامین ها و اسید های آمینه ضروری نسبت به حبوبات در آنها بسیار زیاد است. با توجه به مطالعات انجام شده روند مصرف این محصولات در کشورهای پیشرفته رو به رشد می باشد.
طبق گزارشات سازمان غذا و خواربار جهانی (FAO) در سال 2007، 10 کشور عمده تولیدکننده جوانه حبوبات عبارتند از: چین، هند، آمریکا، روسیه، فرانسه، پاکستان، آلمان، کانادا، ترکیه و آرژانتین.
تجهیزات و ماشین آلات طرح