احداث باغ
درخت فندق را از نظر منطقه بندی اراضی کشاورزی مبتنی بر معیارهای USDA در اقالیم 9 - 4 پرورش می دهند. دستورالعمل غرس نهال های فندق بشرح زیر می باشد:
مدیریت باغ
نهال های فندق نظیر سایر نهال های پیوندی میوه ها معمولاً حدود 4 - 3 سال پس از غرس به مرحله میوه دهی می رسند ولیکن تا مرحله باردهی اقتصادی ممکن است به 3 - 2 سال دیگر نیز نیازمند باشند. درخت فندق دارای شکوفه های نر و ماده مجزا بر روی یک درخت (پایه) است که در ضمن فصل رشد پیشین شکل گرفته اند و سراسر زمستان را بحالت دورمانسی باقی می ماند. شکوفه های آن در اواخر زمستان تا اوایل بهار شکوفا می شوند. درحالی که برگ های آنها اندکی بعد مثلاً در ایالت ایندیانای جنوبی در اواسط مارس آشکار می گردند. اغلب حشرات گرده افشان در دوره شکوفه دهی درختان فندق فعال نیستند لذا گرده افشانی آنها توسط باد انجام می پذیرد.
شکوفه های خوشه مانند اندام نر را که مولد گرده هستند، اصطلاحاً " catkin " می نامند و شکوفه های ماده که مولد میوه می باشند، بسیار کوچکند و بخوبی تشخیص داده نمی شوند. آنها شبیه جوانه های برگی به نظر می آیند و درحالی که نسبتاً گرد می باشند و رشته های کوچک قرمز رنگی از آنها خارج می شود، بر روی شاخه ها ظاهر می گردند. هر واریته درخت فندق برای تلقیح گلهایش نیازمند حضور واریته دیگری به عنوان "دهنده گرده" در مجاورت می باشد، زیرا ارقام آن برای لقاح گل ها عموماً خودناسازگار هستند.
بنابراین برای انجام لقاح موفقیت آمیز باید تفاوت ژنتیکی کافی بین گل های تولیدکننده گرده (نر) و مولد اصلی میوه (ماده) وجود داشته باشد تا به محصول منتج گردد. انتخاب ارقام مولد گرده در پرورش درخت فندق حائز اهمیت است. در طراحی باغات فندق توصیه می گردد که نسبت 20% را برای ارقام گرده دهنده و ارقام اصلی رعایت نمایند. درختان گرده دهنده اغلب تا فواصل 20 - 15 متر می توانند موجب تلقیح درختان مجاور شوند. اجرای آبیاری صحیح باغات فندق برای استقراریابی سریعتر نهال ها الزامی است. آبیاری کافی به ویژه در مرحله پُرشدن دانه ها بسیار اهمیت دارد.
میوه ها به شکل خوشه ای ظاهر می گردند و اصطلاحاً "خوشه خاردار" یا "خارگوی" خوانده می شوند که می تواند حاوی 12 - 1 دانه باشند و با ظهور برگ ها شروع به رشد می کنند. دانه ها در اواسط پائیز می رسند و در این زمان باید خوشه های فندق را به صورت کامل چید تا بعداً دانه های آجیلی را از آنها خارج نمود. بیماری ها و آفات گیاهی اندکی در استرالیا به درخت فندق حمله می کنند لذا قوانین قرنطینه ای خاصی برای آن وضع و اجرا می کنند. همچنین عارضه "بادزدگی فیلبرت شرقی" از مهم ترین بیماری های فندق رایج در آمریکا می باشد که تاکنون در استرالیا مشاهده نگردیده است.