نصب لوله و اتصالات پلیمری علاوه بر اینکه نیازی به ابزارهای گوناگون، سنگین و پر حجم ندارد به سادگی صورت گرفته و به مراتب زمان کمتری را نسبت به سایر سیستمهای لوله کشی به خود اختصاص می دهد به طوری که نصب و جوش هر اتصال بسته به سایز مربوط به خود ظرف چند ثانیه صورت می گیرد.
بعد از نصب دستگاه جوش روی پایه، ابتدا لقمه مناسب با قطر لوله مورد نظرتان را تمیز کرده و سپس روی راکت اتو لوله نصب نمائید به صورتی که تماس کاملی بین صفحه، المنت ولقمه حاصل شود. لقمه های بالاتر از سایز 40 باید در قسمت میانی صفحه المنت نصب شوند. لقمه ها را با آچار مخصوص محکم کنید. برای محکم کردن لقمه از انبر دست و وسایل فلزی که به پوشش تفلون لقمه آسیب می رساند استفاده نشود.
اتو لوله را به برق متصل و درجه آن را روی 260 درجه سانتی گراد تنظیم کرده و کلید آن را روشن نمائید تا راکت گرم شود. حدود 5 الی 15 دقیقه (بسته به درجه حرارت محیط کار و نوع لقمه) زمان لازم است تا لقمه ها به دمای مطلوب برسند. در این هنگام چراغ ترموستات خاموش شده و دستگاه آماده کار می باشد.
لوله را مطابق اندازه مورد نظر توسط قیچی پی وی سی بر و به صورت عمودی کاملا راست برش دهید.عمق جوش کاری را در انتهای لوله به وسیله مداد و شابلون مشخص نمائید.لوله را از یک سو و اتصال را از سوی دیگر بدون هیچ چرخشی به طرف داخل لقمه جوش کاری فشار دهید، دقت کنید که لوله و اتصال روی دستگاه جوش لوله سبز به اندازه کافی و مجاز، گرم شود.زمان گرم شدن از هنگامیکه لوله و اتصال در داخل لقمه وارد می شود، آغاز می گردد.
پس از گرم شدن لوله و اتصال، آنها را به سرعت از داخل لقمه خارج نموده و بدون هیچ چرخشی به یکدیگر متصل نمایید و تا جهت جوش خوردن کامل، ثابت نگه دارید. دقت داشته باشید در هنگام جوش کاری، لوله را بیش از قسمت علامت زده شده به داخل اتصال فشار ندهید، با این کار قطر داخل لوله کم شده و در صورت فشار بیش از حد لوله مسدود می گردد.
برای اطمینان از اینکه لوله و اتصال در یک راستا قرار دارند، می توانید از زاویه کناری به اتصال نگاه کنید تا در یک راستا بودن لوله و اتصال را بهتر تشخیص دهید و قبل از سرد شدن جوش در صورت نیاز، آن را اصلاح نمایید.پس از گذشت زمان مورد نیاز جهت خشک شدن محل اتصال، عمل اتصال کامل شده است.
پس از انجام کار، دستگاه را خاموش نموده و صبر کنید تا سرد شود. توجه داشته باشید که برای خنک کردن دستگاه هرگز از آب سرد استفاده نکنید. لقمه ها و اتو لوله سبز را تمیز نمایید، زیرا رسوب ذرات سوخته در دستگاه موجب اتصال ناقص در دفعات بعد می گردند.
تذکرات
پس از جوش کاری حتما لوله ها را بازدید نمایید تا مطمئن شوید که این عمل به خوبی صورت گرفته و مواد مذاب در ناحیه داخلی لوله جمع نشده است، چرا که مواد مذاب سرد شده علاوه بر تنگ کردن مسیر جریان آب، موجب جمع شدن رسوبات در محل می گردد. در این صورت باید اتصال معیوب را قطع و تعویض نمود.
هیچ گاه با عجله و شتاب اقدام به جوش کاری ننمایید، این کار به دقت نیاز دارد.بهتر است که دستگاه بیشتر از 8 ساعت مستمر به برق وصل نباشد؛ از تکان شدید و ضربه به آن خودداری شود تا المنت آن از دوام بیشتر برخوردار گردد.
لوله و اتصالات از شعله آتش دور نگه داشته شود و از گرم نمودن لوله جهت خم کاری با استفاده از شعله مستقیم خودداری نمایید. برای خم کردن لوله ها بهتر است از هوای داغ استفاده شود.لازم است کلیه پروژه ها پس از پایان کار به مدت 24 ساعت با 14 تا 20 اتمسفر فشار تست گردد. برای تست سیستم اجرا شده، شبکه آب سرد و گرم را به وسیله رابط به هم وصل نموده و تمام خروجی ها را با درپوش پلیمری مسدود نمایید.
سپس سیستم را از آب پر کنید پس از هواگیری درپوش ها، با تلمبه زدن فشار را به 14 تا 20 اتمسفر رسانده و 24 تا 48 ساعت زیر فشار نگه دارید و سپس با بررسی مسیر لوله کشی اطمینان حاصل نمایید که جایی نشت نکرده باشد( تا 5 درجه کاهش فشار به خاطر تراکم هوای باقی مانده با تغییرات دمای محیط و انبساط لوله ها قابل پذیرش است).
هرگز از لوله و اتصالات معیوب استفاده ننمایید