تولید جهانی کائوچوی طبیعی
در حدود 21 میلیون تن کائوچو در سال 2005 میلادی تولید گردید که تقریباً 42 درصد آنها طبیعی بوده اند. قسمت اعظم کائوچوی تولیدی از انواع سنتزی با منشأ نفتی هستند لذا بهایش تحت تأثیر قیمت جهانی نفت خام قرار می گیرد. امروزه قاره آسیا اصلی ترین منبع تولید کائوچوی طبیعی جهان محسوب می گردد به طوریکه تقریباً 94 درصد آن را در سال 2005 میلادی فراهم ساخت.
سه کشور عمده که به تولید جهانی کائوچوی طبیعی می پردازند عبارت از: تایلند، اندونزی ( 2/4 تن) و مالزی می باشند که جمعاً در حدود 72 درصد کل تولیدات این محصول را فراهم می سازند. پرورش درخت کائوچو طبیعی به طور گسترده ای در کشورهای بومی این گیاه یعنی منطقه آمریکای جنوبی صورت نمی گیرد زیرا به شدت از جانب بیماری "بادزدگی برگی" و بسیاری از غارتگران طبیعی تهدید می گردد.
پرورش درخت کائوچو
پرورش درخت کائوچو معمولاً در مقیاس وسیعی صورت می گیرد. خاک ایستگاه های پرورش آنها باید زهکش دار و هوادیده باشد. در این اراضی خاک های زیر حضور دارند:
شرایط اقلیمی مناسب برای رشد بهینه و پرورش درخت کائوچو عبارتند از:
در پرورش درخت کائوچو بسیاری از ارقام تجارتی آنها از طریق کلون سازی برای دستیابی به عملکرد های بالا تکثیر گردیده اند. اینگونه کلون ها از عملکرد سالانه بیش از 2000 کیلوگرم کائوچوی خشک در هکتار در شرایط بهینه برخوردار می شوند.
گرده افشانی و میوه دهی
گل های درخت کائوچو هندی همانند سایر اعضاء جنس "فیکوس" نیازمند حضور زنبورهای بسیارریز موسوم به " fig wasp " جهت گرده افشانی از طریق مساعدت در گشودن گل ها هستند زیرا در صورت عدم حضور چنین گرده افشان هایی امکان موفقیت عمل لقاح وجود ندارد. میوه ها شامل انجیرهای کوچک و تخم مرغی شکل به رنگ سبز متمایل به زرد به طول 1 سانتیمتر و خوراکی هستند. میوه های مزبور فقط در مواقعی حاوی بذور می شوند که گونه های مختلف زنبورهای ریز گرده افشان حاضر و فعال باشند.