پولیش یک اصطلاح است که برای طیف وسیعی از فرایندهای طراحی شده به منظور حذف یا جابه جایی نقایص سطحی و افزایش براقیت سطوح مختلف به کار می رود. به عنوان مثال پس از ساخت، تعمیر، و رنگ برخی مصنوعات فلزی یا چوبی، می توان با استفاده از پولیش کاری، سطح را زیباتر و و براق تر کرد و جلا داد.
لازم به ذکر است که لزوم استفاده از پولیش و انجام پولیش کاری، تنها افزایش جذابیت و زیبایی ظاهری نیست.بلکه دلایل مهم تری وجود دارد که در ادامه توضیح خواهیم داد.
محافظت از پوشش و رنگ موجود روی سطوح مختلف، برای افزایش دوام رنگ بسیار مهم است. با پولیش و رفع نقایص موجود در رنگ، می توان به این هدف نزدیک تر شد و دوام رنگ را بالا برد.برای روشن تر شدن مطلب کافی است بدانید نمی توان صرفا با نقاشی و رنگ زدن، تمام نقص های سطح را اصلاح کرد. زیرا باید توجه داشت که عمق نقص در ارتباط با سیستم رنگ بسیار مهم است. اگر نقص به عمق رنگ یا پوشش سطح نفوذ کرده باشد، لازم است حتما به کمک پولیش آن ها را برطرف نمود.
نقایص موجود در سطح به علل مختلفی ممکن است ایجاد شوند و علاوه بر اینکه از جذابیت و تمیزی کار بکاهند، زمینه ای برای تخریب رنگ و در پس از آن آسیب رسیدن به سطح زیر آن شوند. مثلا ممکن به هر دلیلی قطرات آب سخت بر روی سطوح رنگ شده ریخته شده و سپس به طور طبیعی خشک شوند و ایجاد لکه کنند.
این لکه ها خود شامل کربنات کلسیم یا اصطلاحا همان ذرات آهک وسایر نمک های تبخیری هستند. در موارد شدید، این رسوب ها می توانند سبب از بین رفتن و فرسایش شیمیایی لایه رنگ بالایی خود شوند که به آن اچ شدن می گویند. بنابراین چنین نقایص و لک های در سطوح رنگ شده باید هر چه سریع تر برداشته شوند تا خطر بروز اچینگ و تخریب رنگ و پوشش موجود روی سطح کاهش یابد. می دانیم که رنگ و پوشش سطوح مختلف علاوه بر زیباتر کردن، نقش محافظت از سطح را نیز به عهده دارند. بنابراین باید از تخریب آن ها جلوگیری شود.
باید توجه داشت که اگر چنین نقاطی بر روی سطوح رنگی برای هر مدت زمان قابل توجهی باقی بمانند، می توانند به نقطه ای برسند که تنها راه تمیز کردن آن ها استفاده از دستگاه پولیش برقی است.
برای انجام یک پولیش باکیفیت و موثر، لازم است هم ابزار برقی پولیش در اختیار داشته باشیم و هم پد پولیش.برای انتخاب یک پد پولیش مناسب باید به موارد زیر دقت کرد: