انتخاب زمین برای پرورش انار
در انتخاب زمین باید عواملی نظیر نوع خاک، بافت مناسب، عمق خاک، شیب زمین، روش کشت، فاصله کشت و جهت کشت مدنظر قرار گیرند. انار در خاکهای شنی رسی، دارای عمق و تهویه مناسب به خوبی رشد می کند. در زمینهای مسطح برای احداث باغ پرورش انار نیازی به جابه جایی خاک و تسطیح وجود ندارد ولی اگر زمین به صورت تپه ماهور و روش آبیاری نشتی باشد باید نهال ها را بر روی خطوط تراز با شیب حداکثر 2-1 درصد کشت نمود. دراین زمینها اگر روش آبیاری قطرهای باشد نیازی به جابه جایی خاک نمی باشد. استفاده از زیرشکن قبل از کاشت و در عمق 1 متری در یکنواختی باغات انار و پایایی درخت بسیار مفید و قابل توصیه می باشد.
نقشه باغ و جهت کشت
در پیاده نمودن نقشه باغ باید به، زیبایی باغ، یکنواختی کشت، امکان استفاده از ماشین آلات در باغ، نحوه مبارزه با علفهای هرز، تغذیه، آبیاری و کلیه مسائل داشت و برداشت توجه نمود:
برای احداث نهالستان، حدود 40 تن در هکتار کود دامی به خاک آن اضافه می شود. در نیمه دوم اسفند ماه کرتهای کوچکی (20 - 10 مترمربع) در نظر گرفته و به عمق 50 - 30 سانتی متر شخم می زنیم و سپس آن را به صورت جوی و پشته به فاصله 50 سانتی متر در می آوریم و قلمه ها را به فاصله 10 سانتی متر طوری در خاک فرو می کنیم که 4 - 2 سانتی متر آن از خاک بیرون باشد. بلافاصله پس از کاشت، خزانه را آبیاری و از آن پس به فاصله هر 8 تا 10 روز یکبار آبیاری را تکرار می کنیم و در طول فصل رشد مرتباً علفهای هرز را از زمین بیرون می کشیم.
گود برداری و غرس نهال
در خاکهایی که شرایط مناسب برای پرورش انار ندارند، گودالی به طول و عرض 1 متر و عمق 1 متر ایجاد و بعد از برداشتن خاک چاله و ریختن خاک مرغوب و مقداری کود آلی (خاک برگ یا کود دامی) کاملاً پوسیده و کود فسفره، به کاشت نهال اقدام می کنند. در خاکهای مرغوب، چاله هایی به طول و عرض و عمق 0/6 متر ایجاد و نهال را در آن مستقر می کنیم. هر چه چاله کاشت درخت عمیق تر باشد پایایی درخت، نفوذ ریشه در عمق، مقاومت درخت در مقابل خشکی و کم آبی، باد شدید، استفاده هر چه بیشتر از مواد غذایی خاک و توسعه حجم ریشه مناسبتر است. بعد از حفر گودال و پس از مخلوط کردن مقداری کود دامی کاملاً پوسیده نهال کاشته شده و خاک اطراف نهال را لگدکوب می کنند تا ذرات خاک به حد ممکن به همدیگر چسبیده و ریشه را محکم نگهدارند.