انتخاب ارقام مناسب
قبل از کشت در سطوح وسیع و تجاری باید به ارزیابی ارقام موجود و قابل دسترس در منطقه پرداخت تا مناسب ترین آنها شناسایی گردند همچنین با مراحل کاشت، داشت، برداشت، نگهداری و بازاریابی این محصول آشنایی یافت. پرورش دهندگان خانگی نیز می توانند با کشت ذرت های معمولی به بلال های کوچک، ظریف و مناسب برای مصارف سالادی دست یابند.
مطلوب ترین ویژگی های ذرت های سالادی عبارتند از:
مهم ترین گروه های ارقام ذرت که برای مصارف سالادی بکار می روند شامل:
1 - ارقام اختصاصی ذرت سالادی (grown solely):
برخی از شرکت های تولید کننده بذر اقدام به تولید و معرفی ارقامی از ذرت نموده اند که انحصاراً بمنظور کاشت آن مصرف می گردند. آنها دارای ارتفاعی نظیر ذرت های معمولی هستند و اصولاً شباهتی به ذرت های کوتوله ندارند و بهمین دلیل در مواقعی که بلال هایشان اجازه رسیدن به مرحله بلوغ را بیابند، از بلال هایی با اندازه ذرت های شیرین متوسط برخوردار می شوند. واریته هایی که اختصاصاً استفاده می شوند، از نظر اندازه مشابه ذرت های معمولی هستند اما بلال های متعددی تولید می کنند. ارقامی از ذرت سالادی که دارای ارتفاع حدود 6 فوت هستند، برای سهولت برداشت با دست مناسب ترند. واریته های مختص ذرت سالادی توانایی تولید بلال های بیشتری نسبت به سایر انواع ذرت را دارند.
2 - ارقام مختلف ذرت شیرین (sweet corn):
اغلب از ارقام ذرت شیرین نیز برای تولید ذرت سالادی بهره می گیرند درحالی که بکارگیری ذرت های کوتوله برای این منظور معمول نیستند. تمامی ارقام ذرت شیرین برای تولید ذرتهای سالادی مناسب نمی باشند. بلال های ارقام مختلف ذرت شیرین را راحت تر از سایر ارقام ذرت می توان با دست از ساقه ها جدا نمود. همچنین واریته های ذرت سوپر شیرین بلال های شیرین تری تولید نمی نمایند و از نظر مزه هیچگونه تفاوتی در ارقام مختلف ذرت وجود ندارد زیرا بلال ها را قبل از گرده افشانی و پیش از تجمع قند در دانه های بلال برداشت می کنند. اخیراً اقدام به کشت ارقام جدید حاصل از دگرگونی ژنتیکی از گروه ذرت های شیرین نظیر نژادهای پولک دار بدین منظور می شود که این نژاد به ویژه در اقالیم معتدل و مرطوب مناسب است.
3 - ارقام ذرت معمولی (field regular):
ارقامی از ذرت زراعی که برای تولید علوفه بکار می روند، دارای ارتفاعی حدود 6 فوت می باشند لذا استفاده از این قبیل ذرت ها بدین منظور مناسبتی ندارند. برطبق گزارشات تحقیقاتی دانشگاه " Minnesota " از ذرت های نشاسته ای که قابلیت تولید بلال های متعدد را دارند نیز می توان بمنظور بهره برداری آن اقدام نمود. براساس این گزارشات هیچگونه تفاوتی بین ذرت های نشاسته ای که غالباً برای تهیه علوفه کاشت می گردند و تمایل به تولید بلال های متعدد دارند با ارقام ذرت سالادی در این رابطه ملاحظه نگردید. بنابراین از ارقام ذرت دانه ای نیز در بسیاری از موارد برای کاشت ذرت سالادی استفاده می کنند.