فواید کشاورزی ارگانیک
- در کشاورزی ارگانیک آب توسط مواد شیمیایی آلاینده مانند کودهای مصنوعی، آلوده نمی گردد.
- تعادل اکوسیستم و حاصلخیزی خاک حفظ می گردد. فرسایش خاک نیز تا 50 درصد کاهش می یابد.
- تنوع زیستی در زمینهای زراعی ارگانیک 57 % بیشتر است (به علت عدم استفاده از سموم آفتکش و علف کش).
- کشاورزان در معرض سموم و آلاینده های کمتری قرار می گیرند.
فواید مصرف مواد غذایی ارگانیک
- ارزش غذایی بالاتری دارند. میزان ویتامین C، کلسیم، منیزیوم، آهن و فسفر در مواد غذایی ارگانیک بیشتر است.
- مواد غذایی ارگانیک حاوی آنتی اکسیدان بیشتری می باشند. در مواد غذایی ارگانیک آنتی اکسیدان بیشتر یافت می گردد (50 درصد بیشتر از محصولات غیر ارگانیک). چراکه آفت کش های مصنوعی، تولید این مواد را در گیاهان کاهش داده اما کودهای حیوانی و آلی بکار رفته در کشاورزی ارگانیک تولید آنها را افزایش می دهد.
- کمتر سمی هستند. محصولات ارگانیک سالم تر بوده و به بقایای آفت کش های آلی کمتر آلوده می باشند. همچنین این محصولات فاقد افزودنی های غذایی بوده و طبعا سالم تر می باشند.
- خوشمزه و خوش طعم تر هستند. یکی از دلایل آن این است که محصولات ارگانیک پس از برداشت در مدت زمان کمتری به دست مصرف کننده رسیده و تازه تر می باشند. همچنین در محصولات تهیه شده به روش سنتی، با فرآوری ها و دستکاری هایی که بروی آنها صورت می گیرد تنها به ظاهر، رنگ، بالا بردن ماندگاری، افزایش تولید و مقاوم کردن آنها در برابر صدمات ناشی از حمل و انبار داری توجه می شود و نه کیفیت و ارزش تغذیه ای آن.
- در کشاورزی ارگانیک از استانداردها و دستورالعمل های بسیار سخت گیرانه ای تبعیت می کنند که احتمال آلوده شدن اینگونه محصولات به هر گونه مواد شیمایی و سمی منتفی می باشد.
موارد مهم توجه به کیفیت خاک در کشاورزی ارگانیک
- محصولات پوششی و مواد افزودنی آلی باعث افزایش کربن، نیتروژن و جمعیت میکربی خاک می شوند.
- شخم زدن خاک و حفظ سطح باغ به صورت لخت باعث کاهش میزان کربن آلی می گردند.
- سیستم های مدیریت سطح خاک می توانند جمعیت نماتدها را تغییر دهند، بر چرخه عناصر غذایی تأثیر بگذارند و از میزان نماتدهای پارازیت گیاهان بکاهند.
- کیفیت خاکها همیشه باعث بهبود وضعیت ظاهری درختان نمی شود اما متعاقباً به فواید ارزشمندی منتهی می گردند.