رشد جمعیت و افزایش مصرف سرانه که با سطح درآمد و زندگی افراد جامعه همبستگی زیادی دارد، دو مسئله مهم در تأمین نیازهای غذایی برای افراد جوامع در حال پیشرفت از جمله ایران است و در این میان نقش بهره گیری مؤثر و بهینه از منابع محدود آب و خاک و استفاده از نیروی انسانی موجود در کشور از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
تلاش موفقیت آمیز در جهت رشد درآمد ناخالص ملی و رسیدن به خودکفایی در تولید نیازهای غذایی جمعیت رو به رشد کشور، همانند هر فعالیت دیگری نیاز به آگاهی عمیق از فرآیندهای عملی و اقتصادی و بکارگیری آخرین دانش و فن آوری روز دنیا دارد.
در این راستا تکنولوژی تولید محصولات گلخانه ای منجر به افزایش چشمگیر راندمان بهره وری از منابع محدود آبی و خاکی گشته و اهمیت آن با توجه به اقلیم خشک و کم باران اکثر نقاط کشور ما غیر قابل انکار است.
مهم ترین دستاوردهای کشت های گلخانه ای عبارتند از:
موقعیت جغرافیایی و آب و هوایی ایران و طول روز بلند و روشنایی کامل آفتاب و وجود اقلیم های مختلف، شرایط مساعدی را برای کشت محصولات گلخانه ای فراهم نموده است. به همین خاطر در بسیاری از هزینه های مربوط به گرم کردن و روشن نگه داشتن گلخانه ها صرفه جویی می شود و در نتیجه هزینه تمام شده محصول کاهش می یابد.
امروزه با احداث گلخانه های مدرن در سراسر کشور، انواع محصولات نظیر: خیار، گوجه فرنگی، فلفل دلمه ای رنگی، طالبی آناناسی، توت فرنگی، بادمجان، انواع گل های شاخه بریده مانند رز، ژربرا، گلایل، داودی، زنبق، شیپوری، ارکیده و … در حال تولید است که علاوه بر تأمین بازارهای داخلی، به خارج از کشور نیز صادر می گردد.