چند نوع مختلف از پشم آنگورا وجود دارد، و انواع مشابهی از پشم نیز موجود هستند که معمولا با آنگورا اشتباه گرفته می شوند. در ادامه به این موارد اشاره می گردد:
1- پشم آنگورا
هر چند که هر گونه خرگوش آنگورا، خزی با ویژگی های منحصر به فرد تولید می نماید، اما این وجه تمایزات وقتی خز به پشم ریسیده می گردد و به پارچه بافته می شود، معمولا کمتر به چشم می آید. مثلا خز حاصل شده از طریق خرگوش های آنگورای انگلیسی، در عمل از خز به دست آمده توسط خرگوش های آنگورای فرانسوی قابل تمایز نیست، هر چند که این دو دام از نظر ظاهری تفاوت قابل توجهی با هم دارند. حتی پشم خرگوش های آنگورای Giant، آلمانی یا کره ای نیز از نظر ظاهر و شکل مشابه پشم تولید شده توسط محبوب ترین گونه های آنگورا هستند.
2- پشم آنگورای ساتین (Satin Angora wool)
با این حال پشم تولیدی توسط خرگوش های آنگورای ساتین از پشم تولیدی به وسیله دیگر گونه های آنگورا بسیار متفاوت می باشد. از آنجاییکه این پشم از الیافی تشکیل شده که می توانند کمتر از 12 میکرون عرض داشته باشند، لذا در کل پشم آنگورای ساتین بسیار نرم و ابریشمی مانند است.
اما بسیار کوچک بودن الیاف پشم آنگورای ساتین، آن را نسبت به دیگر گونه های پشم آنگورا کمتر پرزدار کرده است. با توجه به اینکه مقدار تولید پشم توسط خرگوش های آنگورای ساتین از دیگر گونه ها کمتر است، لذا این نوع پشم معمولا از پشم های به دست آمده از طریق گونه های دیگر آنگورا قیمت بیشتری دارد.
3- پشم موهر (Mohair wool)
پشم موهر از طریق خرگوش ها به دست نمی آید. شاید این موضوع کمی گیج کننده باشد، اما این نوع از پشم به وسیله نوع دیگری از دام ها که پسوند آنگورا را دارند، یعنی بزهای آنگورا به دست می آید. محل پیدایش و زندگی بزهای آنگورا، شهر آنکارای ترکیه است.
این نوع بزها، موهای بلند زبری دارند و اعتقاد بر این است که در اصل در تبت به سیر تکامل دست یافته اند. پشم موهر براق و درخشان از پشم آنگورا بسیار زبرتر است، اما نوع دیگری از پارچه محسوب می شود که به دلیل رفتار غیر انسانی رایج با بزهای آنگورا تحت حمایت جنبش های مدافع حقوق حیوانات قرار گرفته است.
4- پشم کشمیری (Cashmere wool)
اسم پارچه کشمیر از نام منطقه کشمیر (Kashmir) هند گرفته شده که در آنجا گونه های منحصر به فردی از بز بومی زندگی می کنند. نازکی الیاف پشم کشمیر می تواند در حدود 18 میکرون باشد، اما آنها هنوز به طور قابل توجهی از الیاف پشم آنگورا ضخیم تر هستند. با این وجود کشمیر به دلیل نازکیش یکی از لوکس ترین انواع پشم است. هزینه پشم کشمیر با توجه به این واقعیت که بزهای کشمیر تنها مقدار کمی در هر سال مو تولید می کنند، بالاست.
پارچه پشم آنگورا بر روی محیط زیست چه تأثیری می گذارد؟
از آنجاییکه تولید پشم آنگورا تنها حجم کوچکی از تولید منسوجات کلی جهان را شامل می شود، لذا تأثیر زیست محیطی این پارچه در کل محدود است. با توجه به این واقعیت که پشم یک پارچه ذاتا زیست تجزیه پذیر است، می توان متوجه شد که پشم آنگورا تنها به خاطر دفع نامناسب مدفوع دام یا زندگی نامناسب خرگوش های آنگورا که می توانند منجر به فرسایش خاک شوند به محیط زیست آسیب می رساند.
مسئله اصلی مربوط به صنعت پشم آنگورا، بحث اخلاقی است نه زیست محیطی. هر چند که مراقبت صحیح از خرگوش های آنگورا یک وظیفه ساده است، اما تولید کنندگان غیر اخلاقی پشم در چین از روش های وحشیانه جهت تولید بیشترین مقدار پشم آنگورا در کمترین قیمت ممکن استفاده می کنند. در نتیجه آنها معمولا خرگوش های آنگورا را در قفسه های کوچک کثیف نگه داری می نمایند، نظافت مناسبی برایشان فراهم نمی کنند و غذای کافی به آنها نمی دهند.
علاوه بر این موارد، تولید کنندگان پشم آنگورا در چین معمولا موی خرگوش ها را در نزدیکی پوست بر می دارند که باعث عفونت آنها می شوند. این تولید کنندگان شاید خرگوش ها را در طول فرآیند اصلاح مو آویزان کنند یا آنها را به زور بی حرکت نمایند که این کارها درد شدیدی به حیوان وارد می کند. مدافعان حقوق حیوانات با رسوا کردن صنعت آنگورای چین اقدام درستی انجام می دهند، اما پرورش دهندگان در سایر بخش های جهان در بیشتر موارد به درستی از خرگوش های خودشان مراقبت می کنند.
گواهینامه های موجود برای پارچه پشم آنگورا
سازمان مستقل Textile Exchange، برای آن دسته از تولید کنندگانی که یک سری از دستورالعمل های سخت گیرانه را رعایت می کنند، گواهینامه استاندارد پشم مسئولیت پذیر را ارائه می دهند. برای اینکه بتوان گواهینامه RWS را دریافت کرد، پشم آنگورا باید به صورت اخلاقی و پایدار، و در روشی که تأثیر منفی بر هیچ بخشی از زنجیره تأمین وارد نکند، تولید شده باشد.
آن دسته از پشم های آنگورا که به صورت اخلاقی و ارگانیک تولید شده باشند، شاید واجد شرایط دریافت گواهینامه OEKO-TEX یا استاندارد جهانی منسوجات ارگانیک باشند. ممکن است USDA و کمیسیون اروپا نیز قادر به تأیید پشم آنگورای ارگانیک باشند. با این حال گواهینامه های حاصل شده از طریق این سازمان ها معمولا اهمیت کمتری دارند، چون در بیشتر حالت ها به مسئله رفاه حیوانات در طول فرآیند بررسی گواهینامه توجه نمی کنند، و باعث می شوند که RWS مناسب ترین گواهینامه موجود برای پشم آنگورا به حساب آید.