زمان، نوع برداشت و عملکرد:
زمان برداشت موسیر تابستان و زمانی است که برگ ها خشک شده باشند و گیاه به طور کامل به خواب رفته باشد ولی می توان تا پائیز نیز برداشت را به تعویق انداخت. چنانچه هدف خشک کردن باشد، در اواخر فصل برداشت انجام می گیرد تا چگالی و وزن خشک پیازها بیشتر شود.
روش برداشت می تواند با شخم زمین و برداشت دستی پیازها یا برداشت با دستگاه مکانیزه کالیبره شده باشد. نکته کلیدی دربرداشت، برگرداندن پیازهای ریز (پیازچه ها) به داخل خاک و شخم مجدد زمین است به طوری که همراه با برداشت، کاشت نیز انجام شود. عملکرد دیم موسیر 500 کیلو گرم در هکتار پیاز با قطر بیش از 2 سانتیمتر می باشد.
(پیازهای ریزتر به زمین برمی گردند) عملکرد آبی موسیر بین 8 تا 22 تن (تیران و کرون)، بسته به میزان پیازچه کشت شده، گزارش شده است. به طور متوسط، عملکرد موسیر بین 2 تا 2/5 برابر پیاز کاشته شده در هر سال است.
نکته اینکه با توجه به طولانی بودن دوره رشد موسیر، امکان کاشت مخلوط آن با بعضی محصولات دیگر مانند زیره، گندم و حتی یونجه نیز وجود دارد که مطالعاتی در این زمینه انجام گرفته است.
موارد مصرف و کاربردها:
کاربرد در صنایع غذایی و ادویه ای به عنوان طعم دهنده و مصلح لبنیات به صورت پودر خشک، ترشی، ماست و موسیر. در برخی مناطق کشور، از برگ خشک گیاه موسیر در غذا استفاده می کنند که بوی مطبوعی به آن میبخشد.
وضعیت صادرات موسیر:
بر اساس آمار گمرک کشور در سال 1036 از نظر وزنی 137852 تن پیاز خوراکی و موسیر از کشور صادر گردیده که به دلیل عدم کد تعرفه گمرکی مجزا، قابل تفکیک نمی باشند.