اپلیکیشن زینگ | باربری آنلاین
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل

تماس تلفنی

دانلود زینگ
خانه اپلیکیشن زینگ سامانه صادرات و واردات فروشگاه خدمات اطلاعاتی
خدمات جانبی
تماس با ما
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل کشوری

تماس تلفنی

دانلود زینگ

جستجو
عضویت در سامانه صادرات، واردات، تجارت
گروه بازرگانی هومان پویان

طالبی

قبل از کاشت طالبی باید زمین مورد نظر را شخم عمیق زد.

کشت در فضای باز اغلب از طریق کشت مستقیم (بذر) انجام می گیرد، اما در گلخانه نشاکاری مرسوم است، هر چند می توان این گیاه را به صورت مستقیم نیز در گلخانه کشت کرد.

مقدار بذر مورد نیاز برای کشت طالبی حدود 2 تا 4 کیلوگرم در هکتار است.

در صورت نشاکاری، در نظر گرفتن 10 درصد بذر بیشتر جهت واکاری ضروری است.

کشت طالبی در فضای باز باید در فصول گرم سال انجام گیرد که معمولاً در بهار و بعد از رفع سرمای بهاره کشت می گردد.

اما در مناطق جنوب کشور در مهر و آبان کشت شده و محصول در اسفند و فروردین آماده برداشت است.

کشت در گلخانه به دلیل کنترل شرایط، چندان تابع فصول سال نیست.

برای کشت طالبی، سیستم های کاشت مختلفی مانند جوی وپشته ای و کپه ای وجود دارد و انتخاب نوع کشت آن بستگی به امکانات و تقاضای محل، سیستم آبیاری و نوع خاک دارد.

البته این نوع سیستم های کشت بیشتر در کشت فضای باز مطرح هستند؛ چرا که در گلخانه با توجه به این که سیستم آبیاری قطره ای است، نیازی به ایجاد جوی وپشته نیست.

ضمن اینکه چون بوته ها به وسیله بند به سمت بالا هدایت می شوند، فاصله کمتری بین بوته ها و ردیف ها لحاظ می شود.

در کشت طالبی معمولاً فاصله ردیف ها را 80 تا 100 سانتی متر و فاصله بوته ها را در حدود 40 سانتی متر در نظر می گیرند.

طی تحقیقاتی اعلام شده که در تراکم کاشت 2 تا 4 بوته در مترمربع، میوه طالبی عملکرد خوبی دارد.

آبیاری طالبی:
در کشت فضای باز نیاز آبی طالبی معمولاً بالاست و به همین جهت استفاده از سیستم های آبیاری تحت فشار جهت صرفه جویی در مصرف آب ضروری است.

یکی از روش های مؤثر در افزایش کارایی مصرف آب، استفاده از مالچ است که در کنترل علف هرز هم مؤثر است؛ ضمن این که تقویت بنیه، زودرسی و افزایش کیفیت در طالبی از طریق مالچ کشی نیز امکان پذیر است.

در تمامی ارقام طالبی از تشکیل میوه تا برداشت باید آبیاری منظم و با دور آبیاری 4 تا 9 روز انجام گیرد.

بروز بی نظمی در آبیاری موجب ایجاد عوارض فیزیولوژیکی مانند ترک خوردن پوست میوه می گردد.

در کشت گلخانه ای به دلیل کنترل شرایط دمایی و استفاده از سیستم آبیاری قطره ای، می توان با استفاده از مصرف آب کمتر، میوه بیشتری تولید نمود.

برداشت طالبی:
یکی از نشانه های رسیدن میوه طالبی، ایجاد شکاف در محل اتصال ساقه به میوه است که در این مرحله میوه ها تمایل به جدا شدن از ساقه دارند.

توسعه این شکاف با تغییر رنگ زمینه پوست میوه از سبز به زرد نیز مرتبط است. یکی دیگر از شاخص های رسیدگی میوه طالبی برای برداشت، ایجاد حالت مشبک بر سطح پوست است.

تشکیل شبکه در طول رشد و تکامل میوه، یک شاخص مهم برای کیفیت و رسیدن میوه است و به عنوان یک مانع در برابر صدمات مکانیکی نیز عمل می کند. در هنگام برداشت نیز بهتر است میوه همراه با دم آن از بوته جدا شود.

منبع:
مجله داس و کشاورزی، شماره 9، صفحه 59

کشتیرانی
حمل زمینی
وانت
حمل هوایی
نظر شما
نام و نام خانوادگی:

شماره تماس (نمایش داده نمی شود):

کد امنیتی: captcha

متن پیام: (نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد)


مطالب مرتبط:
مخفی کردن >>