کشت گلخانه ای فرآیند کشت محصولات زراعی و سبزیجات در اکوسیستم های گلخانه ای است. این نوع کشت روشی است که به کشاورزان این امکان را می دهد تا ضمن افزایش کیفیت محصولات، عملکرد خود را نیز افزایش دهند و در میکرو اکوسیستم هایی که دارای شرایط ایده آل برای رشد گیاهان سالم، قوی و زیبا هستند آنها را پرورش دهند.
برای ایجاد این میکرو اکوسیستم های ایده آل، کشاورزان باید مطالعه کنند که دقیقاً گیاهان به چه چیزهایی نیاز دارند و سپس به همان اندازه آن را به گیاهان بدهند. انسان ها هر روز با افزایش علم و آگاهی موانع ممکن و غیرممکن را از میان بر می دارند؛ صدها هزار سال پیش انسان کشف کرد که ساخت و کنترل آتش امکان پذیر است. چند قرن بعد، انسان با به کارگیری عقل خود ماشین آلات را قادر به پرواز کرد. انسان هر روز در حال از میان برداشتن موانع بوده و امروزه هیچ چیزی غیرممکن به نظر نمی رسد.
فناوری چیزهای زیای را ممکن می سازد، به همین دلیل امروز ما می توانیم فارغ از این که در چه فصلی قرار داریم از خوردن هر نوع میوه و سبزیجاتی لذت ببریم. در این نوشتار سعی کرده ایم تا دلیل راه اندازی گلخانه، مزایا و معایب این نوع کشت، انواع کشت گلخانه ای و انواع محصولاتی که می توان در آنجا پرورش داد را توضیح دهیم، پس با ما همراه باشید..
اصلاً چرا کشت گلخانه ای؟
کشت گلخانه ای (به انگلیسی: Greenhouse Cultivation) یکی از شیوه های مدرن برای مقابله با تغییرات جوی اثرگذار بر گیاهان همانند گرمازدگی و سرمازدگی و کم آبی محسوب می شود. جالب است بدانید گلخانه می تواند نوعی واحه یا آبادی میان کویر برای گیاهان شما باشد و نور کافی، تهویه، رطوبت و دمای کافی را برای آنها فراهم کند. گلخانه های خوب می توانند یک راه حل کم هزینه برای افزایش بهره وری یک کشاورز در کشورهایی با آب و هوای خشک تر باشند و در مقابل محدودیت های اقلیمی یا مقابله با سایر خطرات خارجی مانند تگرگ یا آفات حشرات مقاومت کنند.
فرقی نمی کند که شما یک کشاورز باشید یا فقط یک باغبان، کشت گلخانه ای محدوده شما را گسترش داده و به شما در رشد گیاهان مطبوع تر و بهبود کیفیت میوه کمک می کند.
مزایا و معایب کشت گلخانه ای
مزایا
معایب