درب یو پی وی سی چیست؟
درب یو پی وی سی، نوعی درب دوجداره است که با استفاده از ماده UPVC تولید می شود. این درب به اندازه سایر درب های آهنی و آلومینیومی و حتی بیشتر از آن ها مقاومت دارد. درب های دوجداره یو پی وی سی در ابعاد، طرح ها و رنگ های بسیار متنوع تولید می شوند.
این نوع درب ها به دلیل مقاومت بالایی که دارند، باعث افزایش امنیت محیط مورد نظر شما می شوند. درب های یو پی وی سی، عایق خوبی برای حرارت هستند و مانع ورود و خروج هوای گرم یا سرد می شود، همین موضوع در زمستان ها به باقی ماندن هوای گرم در خانه کمک و در نتیجه از سرد شدن محیط داخلی اتاق جلوگیری می کند.
در تابستان ها نیز، در صورت روشن بودن سیستم های سرمایشی و بسته بودن درب ها، هوای سرد در خانه باقی می ماند. براساس تحقیقات استفاده از درب و پنجره های دوجداره در خانه، تا 40 درصد از هدر رفتن و اتلاف انرژی جلوگیری می کند.
به طور کلی استفاده از درب UPVC باعث صرفه جویی در انرژی برق و گاز می شود. رنگ های مختلف این درب ها در آب و هوای مرطوب یا در مواجهه با نور مستقیم آفتاب دچار تغییر نمی شوند. همچنین امکان نفوذ حشرات و موریانه ها در بین درزها و بافت های این مدل از درب ها وجود ندارد. همچنین به دلیل آنکه اطراف درب ها به طور کامل بسته و عایق است، نصب آن ها مانع از ورود حشرات موذی و جانوران کوچک به داخل اتاق می شود.
آیا درب UPVC همان درب ضد آب است؟
حتما بعد از خواندن اطلاعات بالا، این سوال برای شما پیش می آید، که آیا درب های یو پی وی سی همان درب های ضد آب هستند یا خیر؟ باید به شما بگوییم، که بله، پاسخ این سوال مثبت است. درب های یو پی وی سی یکی از انواع درب های ضد آب هستند. البته انواع دیگر درب ها را نیز می توان به روش های مختلف ضد آب کرد، اما شناخته شده ترین نوع درب های ضد آب، همین درب های UPVC هستند.
البته باید به شما تأکید کنیم که درب های ضد آب یو پی وی سی نیز با درب های معمولی یو پی وی سی متفاوت است. این کلاف و بافت درب های ضد آب معمولا نفوذناپذیر می شوند. هر دربی، حتی درب هایی که به نام ضد آب در بازار به فروش می رسند، باید طوری طراحی شده باشند که رطوبت و آب به داخل بافت درب نفوذ نکند، زیرا کوچک ترین نفوذ آبی به داخل کلاف درب، باعث پوسیدگی و باد کردن درب می شود.بنابراین حتما پیش از خرید درب های UPVC ضد آب، به نوع آن و نفوذپذیر یا نفوذناپذیر بودن شان دقت کنید و فراموش نکنید که هر درب یو پی وی صرفا یک درب ضد آب نیست.
درب یو پی وی سی برای چه مکان هایی کاربرد دارد؟
استفاده از درب های یو پی وی سی و نصب آن ها هم برای خارج از خانه و هم برای داخل خانه امکان پذیر است. این نوع درب ها به علت داشتن مقاومت بالا در عین سبکی و دلیل قیمت مقرون به صرفه، برای نصب در منازل انتخاب خوبی به حساب می آیند. در ادامه بهترین مکان ها برای نصب درب UPVC را به شما معرفی می کنیم:
درب یو پی وی سی برای تراس یا بالکن
تراس و بالکن آپارتمان ها، محلی برای عبور و مرور هوا، تفریح و استراحت و حتی استفاده از باربیکیو یا انجام آشپزی است و باید غیرقابل نفوذ باشد. همچنین به علت امکان ورود و خروج انسان از آن، به خصوص بین طبقات یا در طبقات پایینی، باید کاملا امن باشد. بنابراین استفاده از این نوع درب برای تراس و بالکن مناسب ترین گزینه است.
همچنین درب های یو پی وی سی با داشتن رنگ ها و طرح های متنوع، می تواند یکی از ارکان اصلی طراحی داخلی منزل شما رو شامل شود، بنابراین استفاده از آن ها می تواند انتخاب خوبی برای دربی که در داخل خانه قرار گرفته به حساب بیاید.
درب UPVC برای حیاط
اگر خانه ویلایی داشته باشید، استفاده از درب های یو پی وی سی برای ورودی حیاط شما به داخل خانه بسیار گزینه مناسبی است. از آنجا که این نوع از درب ها در انواع و مدل های مختلفی تولید می شود، به عنوان درب حیاط قابل استفاده است.
مثلا فرض کنید که شما برای باز شدن درب به سمت باغچه حیاط خود، دوست دارید یک درب سرتاسر شیشه داشته باشید که به صورت کشویی باز و بسته شود، یا اینکه برای ورودی مهمان ها یک درب دوجداره یو پی وی سی طرح دار داشته باشید. اگر به این موارد فکر می کنید، مطمئن باشید که درب های یو پی وی سی انتخاب خوبی هستند.
درب UPVC برای راهروها و راه پله ها
از آنجا که راهروها و راه پله ها محل عبور و مرور هوا هستند و مهم ترین مسیر برای به هدر رفتن انرژی می باشد، بنابراین استفاده از درب های یو پی وی سی برای این قسمت بسیار کاربردی و مناسب است. اگر می خواهید مسیر هدر رفتن حرارت و انرژی از راهروها و راه پله ها را به طور مطمئن ببندید و خیال تان از این بابت راحت و آسوده باشد، بهتر است این نوع درب ها را برای نصب انتخاب کنید.
درب های ضد آب UPVC برای سرویس های بهداشتی
درب های یو پی وی سی ضد آب، انتخاب خوبی برای سرویس های بهداشتی هستند. از آنجا که سرویس های بهداشتی معمولا شستشو می شوند، بنابراین درب ها به دفعات زیادی با آب در تماس هستند. برای این مکان ها استفاده از درب های UPVC ضد آب مناسب است. زیرا به دلیل برخورد با آب دچار پوسیدگی و رطوبت زدگی نمی شوند و عمر بالایی دارند. همچنین رنگ درب ها به خاطر وجود رطوبت از بین نمی رود. همچنین امکان شستشوی این درب ها وجود دارد و برای نظافت آن ها می توان از آب و شوینده های معمولی استفاده کرد.
درب UPVC چگونه نصب می شود؟
فرآیند نصب درب های UPVC نیز درست همانند فرآیند نصب پنجره های یو پی وی سی است. برای نصب این درب ها بهتر است از خدمات متخصصین آموزش دیده در این حوزه استفاده کنید. شرکت آپند، تولیدکننده درب و پنجره های UPVC در مسیر انتخاب، خرید، مشاوره و نصب درب های دوجداره می تواند به شما کمک کند.
نصب صحیح درب های یو پی وی سی اهمیت بالایی دارد. زیرا اگر نصب آن ها به درستی صورت نگیرد، کارآمدی درب تحت تأثیر قرار خواهد گرفت. بنابراین پیش از نصب شدن درب های خود، حتی توسط نصاب ها، از میزان تخصص و تجربه آن ها در انجام این کار مطمئن شوید.
مکانیزم باز و بسته شدن درب UPVC چگونه است؟
قفل و سیلندر درب های UPVC بدون حرکت دستگیره و تنها با فشار به طرف چهارچوب درب، بسته می شوند. برای انجام این کار تنها لازم است درب یو پی وی سی را به طرف چهارچوب فشار دهیم، به این ترتیب زبانه قفل با حالت فنر مانند به طور موقت بسته می شود. توجه داشته باشید، که معمولا با انجام این کار، درب UPVC به طور نیمه بسته باقی می ماند، بنابراین امکان عبور جریان هوا، گردوغبار و سروصدا از آن فرآهم است.
برای اینکه درب دوجداره به طور کامل بسته شود، باید دستگیره آن را به سمت بالا فشار دهیم. وقتی دستگیره را در این جهت حرکت می دهیم، لنگه بازشوی درب به طرف چهارچوب کشیده می شود و همه درزهای بین لنگه و فریم به صورت کامل بسته می شود.حالا حتما می پرسید، آیا امکان قفل شدن درب دوجداره یو پی وی سی وجود دارد یا خیر؟ و اگر این امکان فرآهم است، چگونه باید این کار را انجام داد؟ خب، در جواب سوال اول باید بگویم که بله، درب های دوجداره UPVC بسیار امن هستند و علاوه بر این به طور غیرقابل نفوذی قفل هم می شوند. در ادامه درباره نحوه قفل شدن این نوع درب ها بیشتر توضیح می دهیم.
نحوه باز و قفل کردن درب UPVC
برای آنکه بتوانید درب های یو پی وی سی را به درستی قفل کنید، باید روش زیر را انجام دهید:
برای قفل کردن این نوع درب، در قدم نخست باید آن را بسته و دستگیره را تا انتها به سمت بالا فشار دهید. پس از انجام این کار باید کلید یا سوئیچ روی سیلندر را در جهت بسته شدن درب، تا انتها بچرخانید. این کار باعث قفل شدن حرکت دستگیره می شود. برای باز کردن قفل درب دوجداره UPVC نیز، بایستی کلید را در جهت بازشدن درب تا انتها بچرخانید. پس از این کار دستگیره را به سمت پایین فشار دهید تا قفل باز شود.