گلخانه تونلی از جمله مهمترین سازههای گلخانهای هستند که به دلیل داشتن ویژگیهای منحصر به فرد به عنوان یکی از برترین انواع گلخانه ها شناخته میشوند. فرآیند راه اندازی و ساخت گلخانه تونلی بسیار آسان است و در حداقل زمان ممکن میتوان این مجتمعهای گلخانهای را راهاندازی نمود. قیمت گلخانه تونلی بسته به متریالها و سازههای مورد استفاده در آن متغیر است.
ضرورت استفاده از روش کشت گلخانهای در دنیای مدرن بر کسی پوشیده نیست. سازههای گلخانهای از جمله سازههایی هستند که به منظور کشت انواع سبزیجات، صیفیجات و انواع میوه در مناطق مختلف مورد استفاده قرار میگیرند. یکی از انواع گلخانههای مرسوم و پربازده در نقاط مختلف، گلخانه تونلی است.
در تعریفی علمی و دقیق میتوان گفت گلخانه تونلی به سازهای اطلاق میگردد که دارای دیوارههای مستقیم و عمودی نیست و ساختار کلی ساختمان گلخانه، از نقطه اتصال به زمین تا خط الرأس، منحنی و یا قوس شکل است. عموماً این مجموعهها از یک یا چند ماژول و واحد با یک سری قوسهای ساخته شده از لولههای استوانهای گالوانیزه تشکیل شده است که به پایه های بتنی نیازی ندارند. مزایای گلخانه های تونلی بسیار است که از جمله مهمترین آنها میتوان موارد ذیل را بر شمرد:
گلخانه تونلی در عین اقتصادی بودن، دارای ساختار ساده و در عین حال قوی هستند و امکان انتقال و جابه جایی آنها وجود دارد.
نحوه ساخت گلخانه تونلی
برای ساخت گلخانه تونلی لازم است تمامی جوانب کار به صورت حرفهای مورد سنجش قرار گیرد. این سازهها علاوه بر استفاده به عنوان مراکز پرورش انواع سبزیجات و گیاهان، کاربردهای متعددی دیگری دارند که از جمله آنها سالنهای پرورش قارچ و پرورش آبزیان است.
ساخت گلخانه تونلی برای مصارف مختلف مانند انبارهای دائمی، رستورانها و مراکزی از این دست، توسط شرکتهای طراحی و ساخت معتبر صورت میپذیرد. این شرکتها به صورت سفارشی سازی و بسته به نیاز و درخواست کارفرما اجرا میکنند.
اولین نکته در ساخت سازه گلخانه تونلی توجه به مکان ساخت آن است. جانمایی و انتخاب مکان مناسب برای نصب و راهاندازی سازه مهمترین نکته در عملیات ساخت است. توجه به شیب زمین و میزان مقاومت در برابر عوامل محیطی و طبیعی مانند بادها و توفانهای موسمی و برف و بوران و بررسی اصولی این موارد موجب میگردد که گلخانه در مکانی مناسب راهاندازی گردد. بسته به درخواست و بودجه کارفرما، در ساخت گلخانه، از متریالهای مختلفی استفاده میشود و همچنین سازه در ابعاد متناسبی طراحی میگردد.
چارچوبها و ستونهای فولادی و گالوانیزه مهمترین سازه مورد استفاده در ساخت گلخانه تونلی هستند که مقاومت بالایی در برابر رطوبت دارند و کیفیت خود را برای سالها حفظ میکنند. پوشش و کاور گلخانهها از جنس شیشه، پوششهای پلاستیکی و پوششهای دولایه است. اخیراً استفاده از نایلونهای یو وی و پلاستیکهای پلی اتیلن که ضد اشعه ماوراء بنفش هستند در بسیاری از نقاط دنیا رواج یافته است. این پوشش ها علاوه بر سبک بودن، قابلیت نصب بر روی اسکلتهای دائمی را دارا هستند و موجب کاهش هزینههای حرارتی گلخانه تونلی میشوند.
مانند هر فضای کاملاً محصورِ دیگری، عواملی مانند گرما، رطوبت و نور به سرعت می توانند در گلخانه های تونلی ایجاد مشکل نمایند. به همین دلیل است که بسیاری از سیستم های گلخانه ای به گونهای طراحی و ساخته میشوند که کنترل های زیست محیطی را به صورت یکپارچه در بر داشته باشند. به همین منظور در ساخت گلخانه تونلی استفاده از سیستم های کنترل محیطی مانند گرمایش، تهویه، کنترل رطوبت و روشنایی تکمیلی مرسوم است.
امکان ساخت گلخانه تونلی در مساحتهای وسیع وجود دارد و این نوع گلخانهها سازگاری خوبی با اقلیمهای آ و هوایی مختلف دارا هستند. هچنین در طراحی و ساخت این سازه باید به موارد مختلفی مانند فواصل ستونهای اطراف گلخانه، تعداد ستونهای دو سر سازه، ارتفاع تا رأس کمان و مواردی از این قبیل توجه نمود تا محصول نهایی دارای دوام بالا و کارایی حداکثری باشد. شرکتهای معتبر فعال در حوزه ساخت این سازهها، ضمن بررسی تمامی این موارد، با استخدام نیروهایی متخصص و کارآمد، ساخت گلخانههای تونلی را به بهترین وجه ممکن انجام میدهند.
پاسخ زینگ:
سلام. از افراد متخصص در این موضوع خواهشمند است پاسخ خود را درج نمایند (ثبت نام متخصصان)