ویژگی های فیزیکی و ظاهری نخ های اکریلیک همچون طول و ظرافت الیاف قابل کنترل است. از نظر طولی این نخ ها ممکن است به صورت فیلامنت و یا استیپل تولید شوند. فیلامنت های اکریلیک با محدوده ی نمرهی 75 تا 200 دنیر و نخ های اکریلیک استیپل با نمرهی 2 تا 3 دنیر در طولهای 1٫5، 2، 3 و 4 اینچ تولید میشوند.
اکریلیک دارای مقاومت بالایی است. مقاومت کششی الیاف تشکیل دهنده ی این نخ ها در حالت خشک 5 گرم بر دنیر و در حالت تر 4٫8 گرم بر دنیر است و ازدیاد طول در هنگام پارگی برای این الیاف 15% است. در نتیجه این الیاف انعطاف و قابلیت بازگشت به طول ابتدایی خوبی خواهند داشت.
از لحاظ ظاهری این الیاف در مقایسه با الیاف پشم 30% حجیم تر هستند و به واسطه این حجم بیشتر قابلیت حبس هوای بیشتری نسبت به پشم دارند. در نتیجه اکریلیک نسبت به پشم عایق بهتری برای گرما است.
اکریلیک در برابر اسیدهای معدنی، قلیایی های نسبتا ضعیف، انواع حلال های رایج، روغن ها، گریس ها و نمک های طبیعی مقاومت شیمیایی خوبی از خود نشان می دهد. اما قلیایی های گرم و قوی به این الیاف آسیب می رسانند.رطوبت بازگشتی این دسته از الیاف بین 1٫5 تا 3 درصد متغییر است در نتیجه شستشو و خشک شدن آنها راحت است.
اکریلیک در مقابل گرما و نور خورشید مقاومت خوبی از خود نشان می دهد. همچنین عوامل بیولوژیکی مثل کپک، قارچ، لارو و حشرات روی آن اثری ندارند.در نهایت می توان گفت که نخ های 100% اکریلیک به علت خاصیت گرمایی و بازگشتپذیری مناسبی که دارند در تولید ژاکت، پیراهن، پتو و لباسهای بافت رو مورد استفاده قرار می گیرند. همچنین به سبب انعطاف پذیری مناسب شان برای بافت فرش نیز مطلوب هستند.
الیاف اکریلیک الیاف مصنوعی هستند که از پلی آکریلونیتریل ساخته شده و دارای وزن متوسط مولکولی حدود 100000 اند. ساختار پلیمری این الیاف به صورت کوپلیمر است. به این مفهوم که واحدهای ساختاری تکرار شونده ی آن از بیش از یک جزء کوچک ساخته شدهاند.
در آمریکا برای اینکه لیفی تحت عنوان اکریلیک شناخته شود، پلیمر آن بایستی حداقل 85٪ مونومر آکریلونیتریل داشته باشد. مونومرهای دیگری مه به صورت معمول در ساختار اکریلیک استفاده می شوند وینیل استات و متیل آکریلات هستند.
DuPont اولین لیف اکریلیک را در سال 1941 ساخت و آن را تحت نام تجاری Orlon تولید کرد. الیاف اکریلیک در ابتدا به صورت رشته های فیلامنتی بلند تولید می شوند و سپس به صورت منقطع در ابعاد الیاف پشم بریده می شوند و فرآیند ریسندگی و تبدیل شدن به نخ را طی می کنند.