اجرای سوله
اجرای سوله شامل چند قسمت و مرحله می باشد. اجرای سوله یعنی بررسی های سوله انجام شده است. قطعات سوله، مصالح ساختمانی و لوازم مورد نیاز برای ساخت به محل منتقل شده و سوله وارد مرحله ساخت در محل می شود.
نحوه اجرای سوله
نحوه اجرا و ساخت سوله شامل مراحل مختلفی می باشد که برخی آن ها را برای شما شرح می دهیم:
اجرای فونداسیون سوله
اجرای فونداسیون سوله یکی از قسمت های مهم و از مراحل اصلی اجرای سوله می باشد. تمام وزن سازه بر روی فونداسیون سوله سوار است. در صورت اجرای غیر اصولی فونداسیون و عدم دقت کافی احتمال نشست وجود دارد. طراحی صحیح، استفاده از مصالح با کیفیت و بکارگیری نیروهای متخصص باعث استحکام و کارایی مناسب فونداسیون می شود.
برای اجرای فونداسیون به نتایج آزمایش خاک و وزن سوله نیاز می باشد. با مشخص شدن این دو پارامتر نحوه اجرای فونداسیون مشخص می شود و نقشه آن طراحی می شود. محل قرار گیری پایه ها و اتصال آنها به هم در طراحی فونداسیون مشخص می شود.
فونداسیون سوله به سه شکل سطحی، عمقی و گسترده قابل اجرا است. هر کدام از این موارد دارای مزایا و ویژگی های خاص خود هستند. انتخاب نوع فونداسیون به نوع سوله و جنس و مقاومت خاک بستگی دارد. سپس زیر سازی فونداسیون با سنگ چینی و بتن انجام می شود و بعد از آن قالب بندی انجام می شود و فونداسیون اجرا می شود.
مراحل فونداسیون
بررسی خاک
اولین کاری که در اجرای فونداسیون انجام می شود زمین مورد بررسی قرار می گیرد و خاک برای آزمایش به آزمایشگاه خاک فرستاده می شود. دلیل آزمایش خاک این است که نشان می دهد هر خاک چه میزان مشخصی از وزن را تحمل می کند چون در صورت فشار بیشتر نشست می کند. برای جلوگیری از این امر زیر سازی سوله انجام می شود.
مقاومت فشاری خاک در مناطق مختلف متفاوت است. بنابراین باید خاک مورد بررسی قرار بگیرد تا مشخص شود مقاومت آن چقدر است. اعدادی که آزمایشگاه اعلام می کند باید برای سازنده ارسال شود تا برمبنای آن زیر سازی انجام شود.
محاسبه وزن سوله
برای ساخت و اجرای سوله لازم است وزن تمامی اجزا را به تفکیک داشته باشیم. وزن سوله به دو قسمت تقسیم می شود. وزن سازه که شامل بار مرده و زنده است و وزن تجهیزات. سازه و قطعات آن بر روی فونداسیون نصب می شوند. تجهیزات و ماشین آلات روی زمین و وسط سوله نصب می شود. و هنگام نصب، زیر سازی لازم برای هر کدام جداگانه انجام می شود.
وزن اسکلت سوله
اسکلت سوله از جنس آهن است و اولین فشار وارده بر زمین وزن اسکلت سوله می باشد. با توجه به ابعاد سوله میزان آهن آلات به کار رفته در سوله معلوم می شود و وزن سوله در طراحی سوله مشخص می شود.
وزن دیوار
دور سوله دیوار کشی می شود. دیوار را می توان از آجر، دیوار بلوکی، پوشش ساندویچ پانل و… بر حسب نوع کاربری و نیاز استفاده کرد. تعداد و ابعاد دیوار را به دست آورده و در وزن واحد ضرب می کنیم.
وزن مصالح و قطعات دیگر
وزن درب سوله، پنجره سوله، سقف سوله و… را بر حسب ابعاد و وزن واحد مشخص شده و به صورت جداگانه یادداشت می شود.
جرثقیل سقفی
جرثقیل سقفی جزء قسمت های سنگینی است که به سوله متصل می شود. جرثقیل به جز وزن خود وزن قطعاتی که بلند می کند را به همراه دارد. هر دوی آن ها باید در محاسبات پی سوله قرار بگیرد.
وزن تجهیزات و تأسیسات
ماشین آلات و سایر تجهیزات در وسط سوله قرار می گیرند. که فشار آن ها بر روی زمین وسط می باشد که زیر سازی لازم برای تحمل فشار آن نیز در نظر گرفته می شود.
نصب و اجرای سوله
در زمان اجرای فونداسیون در محل نصب ستون پایه ریزی می شود و بولت قرار می گیرد. ستون ها به وسیله جرثقیل در جای خود قرار می گیرند. سوراخ های پلیت سوله دقیقا روی بولت ها قرار می گیرند. ستون به وسیله جرثقیل از زمین بلند می شود و آرام به سمت پایین هدایت می شود و نفری در پایین ستون را دقیقا بر جای دقیق خود قرار می دهد.
و سپس ستون به پایه بتنی به وسیله پیچ و مهره محکم می شود.در صورتی که پایه و صفحه کار تراز نباشند عملیات قابل اجرا نیست و باید متوقف شود. به همین دلیل باید در اجرای صحیح بولت گذاری دقت شود.