برخلاف تیغه های سایر دستگاه های نجاری که در آن ها ارتفاع و زاویه قرارگیری تیغه قابل تنظیم است، در دستگاه کف رنده چنین تنظیماتی وجود ندارد. در این دستگاه تیغه ها تنها در یک حالت قرار می گیرند: به صورت موازی و هم تراز با میز کارده دستگاه. از این رو، تمامی تیغه های قرار گرفته در توپی دستگاه می بایست حتما دارای ارتفاع یکسان باشند. چرا که کوچک ترین اختلافی در ارتفاع نوک تیغه ها، حتی به اندازه 1 میلی متر، می تواند مانع نتیجه مطلوب یعنی به دست آمدن سطوح کاملا صاف و هموار باشد.
اما تیغه های کف رنده درست به مانند تیغه های سایر دستگاه ها تنها هنگامی کارایی مورد نظر را خواهند داشت که کاملا تیز باشند. هر چند که باز کردن توپی و جدا نمودن تیغه ها از آن به منظور تیز کردن، فرآیندی زمان بر و بعضا دشوار است معمولا بیشتر نجارها این فرآیند را بعضا با فواصل زمانی بسیار طولانی انجام می دهند.هر چند که بدون باز کردن توپی، تا حدودی می توان تیغه ها را تیز نمود. البته با این کار، میزان بیشتری از سطح آهن تیغه ها از بین برده می شود، و این میزان بیش از حد مجاز، منجر به برداشته شدن لایه های بیشتری از لبه تیغه ها می شود، در نتیجه تنظیم ارتفاع میز کارده و هم تراز کردن ارتفاع تیغه ها و میز کارده می بایست مجددا صورت گیرد.
روش هایی برای افزایش طول عمر مفید تیغه ها وجود دارد اما زمانی که سطوح قطعات چوب پس از رنده کردن دارای پستی و بلندی هایی هرچند ناچیز شود، می بایست برای تعویض تیغه ها و یا تیز کردن آن ها اقدام نمایید. باید توجه داشته باشید که هنگام تیز کردن تیغه های کف رنده، تمامی تیغه ها به یک میزان تیز شده و میزان برداشت از لبه های آن ها کاملا با یکدیگر برابر باشد.
چرا که در غیر این صورت هنگام رنده زدن، دستگاه از ایجاد سطوح کاملا صاف باز خواهد ماند و تیغه هایی که میزان برداشت بیشتری از لبه آن ها صورت گرفته است تقریبا کارایی چندانی در حین رندیدن سطوح نخواهند داشت. علت این امر آن است که ارتفاع تیغه ها یکسان نبوده و تنظیم ارتفاع میز کارده بر مبنای ارتفاع تیغه ها به درستی صورت نمی پذیرد. عدم دقت کافی در تیز کردن تیغه ها حتی ممکن است در حین کار فشار زیادی به موتور دستگاه آورده و به آن آسیب جدی وارد نماید.
به منظور قرار دادن تیغه جدید ابتدا گوه محکم کننده تیغه را به صورتی در داخل توپی قرار دهید که لبه فرو رفته آن رو به بالا قرار گیرد. پیچ ها نیز باید به صورتی قرار گیرند که سر آن ها رو به دیواره جلویی شکاف حاوی تیغه باشد؛ از تماس انتهای پیچ ها با سطح کناری گوه نیز اطمینان حاصل کنید. برای قرار دادن تیغه باید به این نکته توجه داشته باشید که لبه سر کج تیغه می بایست رو به میز کارده باشد. سپس به همین حالت تیغه را به نحوی میان گوه محکم کننده و دیواره عقبی شکاف حاوی تیغه قرار دهید که تنها لبه سر کج آن خارج از توپی بماند. در نهایت پیچ ها را به دقت و تا اندازه کافی محکم کنید.
برای تنظیم ارتفاع تیغه ای که به تازگی نصب شده است، ابتدا پیچ های وسطی را محکم کرده و پس از تنظیم ارتفاع پیچ های کناری را نیز محکم نمایید. ارتفاع میز کارده را نسبت به ارتفاع تیغه اندازه گیری کنید؛ اگر ارتفاع میز کارده بلندتر بود، می بایست با استفاده از یک قطعه چوب ابتدا توپی را در جای خود ثابت نگه داشته و سپس با یک پیچ گوشتی تیغه را در جای خود بالاتر آوریم تا با سطح میز کارده هم تراز گردد.
اگر ارتفاع تیغه بلندتر از ارتفاع میز کارده بود نیز می بایست با استفاده از یک قطعه چوب به تیغه چند ضربه بزنید تا ارتفاع آن اندکی کاهش یافته و با ارتفاع میز کارده یکسان شود. پس از اطمینان از هم تراز شدن ارتفاع میز کارده و تیغه تازه نصب شده، پیچ ها را کاملا محکم نمایید.بهتر است تیغه ها به صورت هم زمان باز و با دقت بسته شوند. باز و بسته کردن آن ها به صورت جدا از هم نیز ممکن است تیغه ها را از حالت هم ترازی که قبلا داشته اند خارج کند. هر از گاهی نیز لازم است تیغه های دستگاه را نیز لازم است هر از گاهی نظافت نمایید. برای این کار می توانید از روغن تربانتین استفاده نمایید.
تعویض تیغه های کف رنده به چه صورتی انجام می گیرد؟
برای تعویض تیغه ابتدا تیغه موجود در دستگاه را باید باز نموده و از جای خود خارج کرد. برای این منظور نخست گونیای دستگاه را باز کرده و حفاظ روی تیغه ها را به سمت عقب کشیده و با بستن یک پیچ دستی در جلوی آن مانع قرار گرفتن حفاظ روی توپی شوید. با استفاده از یک قطعه از ضایعات چوب، توپی را چرخانده تا پیچ هایی که تیغه ها را در جای خود محکم کرده اند در دسترس قرار گیرند.برای محافظت از دستان خود، یک تکه پارچه ضخیم را روی تیغه قرار داده و با استفاده از آچار مخصوص پیچ ها را یکی پس از دیگری باز کنید. سپس تیغه را به آهستگی از جای خود خارج کنید. گٌوِه محکم کننده تیغه را نیز برداشته و گرد و خاک روی آن را پاک کنید.