اپلیکیشن زینگ | باربری آنلاین
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل

تماس تلفنی

دانلود زینگ
خانه اپلیکیشن زینگ سامانه صادرات و واردات فروشگاه خدمات اطلاعاتی
خدمات جانبی
تماس با ما
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل کشوری

تماس تلفنی

دانلود زینگ

جستجو
عضویت در سامانه صادرات، واردات، تجارت
گروه بازرگانی هومان پویان


کف رنده

رنده کردن با استفاده از دستگاه کف رنده

یکی از ابتدایی ترین اصول در فرآیند رنده کردن یک قطعه چوب با استفاده از دستگاه کف رنده آن است که قطعه کار همواره باید عمود بر راستای توپی رنده به سمت آن حرکت داده شود تا در این صورت برداشت از سطح مورد نظر قطعه کار، درست در راستای تراشه ها و ذرات سطحی چوب انجام گیرد.

بدین ترتیب، می توان با کمترین احتمال کنده شدن تکه های چوب و یا ضربه زدن چوب به سمت عقب، نرم ترین و هموارترین سطح مورد نظر را ایجاد نمود. اگر برش یک قطعه چوب با راستای تراشه های آن یکی نبود، لازم است آن قطعه را در راستای تراشه های سطحی به سمت تیغه های رنده حرکت دهید، نه در راستای لبه ها و خطوط برش آن.

فرآیند رنده کردن یک قطعه چوب کاملا به نوع و شرایط چوبی که با آن کار می کنید بستگی خواهد داشت. به عنوان مثال، برای رنده کردن یک قطعه الوار بهتر است ابتدا دو وجه آن را رنده نموده و سپس به لبه های آن بپردازید. اما برای قعطه چوبی که وجوه آن تسطیح شده است، به طور معمول رنده کردن لبه ها کفایت می کند. البته برای رنده کردن لبه ها نیز می توان از رنده دستی استفاده نمود.

در مجموع برای رنده کردن چوب های نرم، عمق برداشت معادل 3 میلی متر و برای چوب های سخت عمق برداشت در حدود 1 تا 2 میلی متر مناسب خواهد بود. همان گونه که گفته شد برای رنده کردن لبه ها همیشه می توان از رنده دستی نیز استفاده کرد. برای رنده کردن وجوه یک قطعه چوب بهتر است از یک جلوبرنده استفاده نمایید تا احتمال هرگونه آسیب به حداقل ممکن برسد.

عمق برداشت از سطح چوب را به هر اندازه که تنظیم می کنید، پیش از شروع کار لازم است همه چیز را به دقت مورد بررسی قرار دهید. دستگاه را خاموش کرده و به کمک یه تکه پارچه ضخیم توپی را به آهستگی به حرکت درآورید تا تیغه ها پایین تر از سطح میز کارده قرار گیرند. سپس یک قطعه چوب کاملا چهارتراش و نسبتا بلند را روی میز کارده قرار دهید تا امتداد آن به میز کارگیر هم برسد. اختلاف سطح بین میز کارگیر و قطعه چوب با میزان عمق برداشت می بایست برابر گردد.

اگر قسمت عمده ای از کار شما رنده کردن لبه های قطعات چوبی است، از ثابت نگهداشتن محل گونیای ثابت دستگاه و حرکت دادن قطعات در محل همیشگی خودداری کنید. چرا که این امر با گذشت زمان موجب کند شدن قسمت مشخصی از تیغه های رنده شده و برای رنده کردن صفحات و وجوه چوبی در نتیجه نهایی کار تأثیرگذار خواهد بود. به همین دلیل و به منظور تقسیم بار روی بخش های مختلف تیغه ها، هر از گاهی محل گونیای ثابت دستگاه را تغییر دهید.

نحوه رنده کردن لبه های قطعه کار با استفاده از کف رنده

قطعه کار را با حفظ فاصله چند سانتی متری از توپی دستگاه روی میز کارگیر قرار دهید. یک سمت قطعه کار را به طور کامل به گونیای ثابت دستگاه تکیه دهید. قطعه را به آرامی به سمت تیغه های دستگاه حرکت دهید؛ به گونه ای که با دست چپ قطعه را به سمت گونیا فشار داده و با دست راست آن را به سمت جلو برانید. با گذر کردن قطعه کار از توپی دستگاه، وزن خود را به مرور از پای عقب به پای جلو متمایل کنید. قطعه کار را به سمت جلو برانید تا دست راست به میز کارده برسد.

هنگامی که دست راست شما به میز کارده رسید، ضمن حرکت دادن قطعه کار به سمت جلو موقعیت دو دست خود را جابه جا کنید. دست چپ خود را به سمت عقب قطعه کار برده و مجددا به سمت گونیا نیرو وارد نمایید. سپس دست راست را عقب تر برده و به قطعه کار دوباره نیرویی به سمت پایین وارد کنید. مراحل فوق را تکرار کنید تا تمام چوب از توپی دستگاه عبور کند.

نحوه رنده کردن لبه انتهایی قطعه کار (کله چوب)

بسیاری از درودگران بر این باور هستند که کله چوب را نمی توان با دستگاه کف رنده تسطیح نمود. اما با رعایت نکته ای ظریف اما با اهمیت این امر نیز امکان پذیر خواهد بود.برای رنده کردن کله چوب یا لبه انتهایی قطعه کار ابتدا لازم است تنها قسمتی از آن را از تیغه های رنده عبور دهید. بدین صورت که کله چوب را با حفظ فاصله چند سانتی متری از توپی رنده، روی میز کارگیر قرار داده و یک وجه آن را کاملا با گونیای دستگاه مماس نمایید.

چهار انگشت خود را در یک سمت گونیای دستگاه قرار داده و با شست خود وجه دیگر قطعه کار را مانند تصویر نگه دارید. سپس به آهستگی قطعه کار را به سمت توپی رنده حرکت دهید. پس از عبور حدودا 2 تا 3 سانتی متر کله چوب از تیغه رنده، قطعه کار را به سمت خود کج نمایید تا از روی توپی فاصله بگیرد.

قطعه کار را 180 درجه بچرخانید و در حالی که قطعه کار را مماس با گونیای دستگاه قرار داده و با انگشتان دست راست خود احاطه کرده اید، به آهستگی قطعه کار را به سمت توپی دستگاه حرکت داده و از آن عبور دهید. قسمتی که در مرحله نخست رنده کردید در این مرحله در انتهای قطعه کار قرار گرفته و باعث می گردد تا از تکه شدن یا ایجاد پریدگی در کله چوب جلوگیری به عمل آید.

رنده کردن سطوح قطعه کار با استفاده از کف رنده

برای رنده کردن سطوح قطعات چوبی با استفاده از کف رنده ای که فاقد محافظ یا پوشش روی تیغه ها است، به منظور حفظ ایمنی هر چه بیشتر، ابتدا لازم است گونیای دستگاه را به سمت چپ تیغه ها تا جایی حرکت دهید که هیچ قسمتی از توپی حاوی تیغه ها باز نمانده و توپی تماما توسط سطح قطعه کار پوشانده شود. قطعه کار را با حفظ فاصله چند سانتی متری از توپی روی میز کارگیر قرار داده و لبه آن را به طور کامل به گونیای دستگاه بچسبانید.

در صورت امکان بهتر است از دو قطعه کمکیِ جلوبرنده استفاده نمایید. جلوبرنده ها را با حفظ فاصله مساوی از دو لبه قطعه کار، درسط در وسط به نحوی قرار داده که راستای آن ها با راستای قطعه کار یکسان باشد. قطعه کار را به آهستگی به سمت تیغه ها حرکت دهید. با دست چپ خود نیرویی به سمت پایی وارد آورده تا قطعه کار به طور کامل روی میز کارده بنشیند. همچنین در حین حرکت دادنِ قطعه کار به سمت جلو، با وارد آوردن نیرویی تماس آن با گونیای دستگاه را نیز حفظ نمایید. برای رنده کردن قطعات بلند، هنگامی که دست راست نیز از توپی عبور کرد، دست چپ را به پشت دست راست برده و مجددا قطعه کار را به سمت جلو برانید.

کشتیرانی
حمل زمینی
وانت
حمل هوایی
نظر شما
نام و نام خانوادگی:

شماره تماس (نمایش داده نمی شود):

کد امنیتی: captcha

متن پیام: (نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد)


مطالب مرتبط:
مخفی کردن >>