معرفی فرودگاه بین المللی بیرجند:
امروز قصد داریم تا یکی از قدیمی ترین فرودگاه های ایران را برای شما معرفی نماییم، فرودگاه بین المللی بیرجند (Birjand International Airport).
این فرودگاه بر حسب موقعیت استراتژیکی که دارد به عنوان فرودگاه اصلی این شهر و استان مرکزی و سومین فرودگاه کشور ساخته شده است. فرودگاه بین المللی بیرجند یکی از نخستین فرودگاه هایی است که در ایران تأسیس شد.
فرودگاه بین المللی بیرجند به دلیل دارا بودن موقعیت سیاسی و استراتژیکی که شهر بیرجند دارد، به عنوان سومین فرودگاه کشور شناخته می شود که در سال 1312 و پس از فرودگاه قلعه مرغی که نخستین فرودگاه تأسیس شده در تهران است و همچنین فرودگاه بوشهر، در این شهر طراحی و ساخته شد.
مصادف با سال 1312 شمسی بود که از ایده ی ساخت فرودگاه بین المللی بیرجند با تلاش های یکی از نخست وزیران وقت آن زمان، به عنوان سومین فرودگاه کشور رونمایی شد و این فرودگاه تأسیس و مورد بهره برداری قرار گرفت. درباره ی تاریخ این فرودگاه باید بگوییم که تا پیش از شروع جنگ جهانی دوم، مقامات سیاسی و کنسولگری های دو کشور انگلستان و روسیه در شهر بیرجند و در اطراف این فرودگاه مشغول فعالیت بوده اند.
این فرودگاه که بی شک یکی از قدیمی ترین فرودگاه های ایران است، تا به امروز به فعالیت های فرودگاهی و پروازی خود ادامه ادامه داده است و فعالیت های آن همچنان نیز برقرار است. ب
ر طبق آمار منتشره از این فرودگاه، مصادف با سال 2016 میلادی برابر با 1025 نشست و برخاست هواپیما از مقاصد مختلف در این فرودگاه انجام شد. همچنین این آمار رسمی می گویند که بیش از 117 هزار کیلوگرم بار و در نهایت بیش از 1 میلیون و صد هزار نفر مسافر از طریق این فرودگاه در مقاصد مختلف جا به جا شده اند.
از جمله مشخصات فنی این فرودگاه باید بگوییم که فرودگاه بین المللی بیرجند در زمینی به مساحت و ابعاد 2 کیلومتر در 2 کیلومتر که در واقع چهار میلیون مترمربع می شود، از طرف دولت وقت آن زمان تهیه شد. درابتدا برای ساخت آن با طرح مسطح کردن اراضی و ایجاد یک مجموعه ی ساختمانی با دارا بودن دو اتاق فرودگاهی، فرودگاه بین المللی بیرجند احداث شد.
با توجه به اسناد موجود باید بگوییم که از تاریخ تأسیس اداره ی کل هواپیمایی کشوری در مهرماه سال 1327، این فرودگاه در اختیار سازمان اداره ی کل هواپیمایی کشوری قرار گرفت. در همین سال ها بود که باند خاکی شرقی و غربی ان فرودگاه به طول حدود 1000 متر با دارا بودن علائم فرودگاهی در دو طرف باندهای فرودگاه بین الملی بیرجند مورد ساخت و بهره برداری قرار گرفت.
از مجموعه ی باند فرودگاهی و تأسیسات و تجهیزاتی که تا سال 1344 در این فرودگاه مورد استفاده قرار می گرفت و همچنین هواپیماهای یک موتوره ای که در آن نشست و برخاست می کردند می توان گفت که این فرودگاه یکی از پیشرفته ترین فرودگاه های موجود در زمان خود در منطقه بوده است.
مصادف با سال 1344 شمسی بود که مشخص شد باند مذکوری که در آن زمان در فرودگاه موجود بوده و پروازها را می پذیرفته است، به طور قطع دیگر جوابگوی ترافیک هواپیماهای جدید در آینده نیست و به همین خاطر در امتداد باند قدیمی و خاکی این فرودگاه، یک باند دیگر به طول 2200 متر و به عرض 45 متر در جهت شرقی و همچنین در جهت غربی که 16 متر آن در وسط آسفالت سرد و بقیه ی عرض باند شنی بود، احداث شد.
البته بعدها دو مرتبه روکش این باند آسفالت سرد شد. همچنین در راستای نوسازی و بهسازی این فرودگاه، در سال 1341 یک دستگاه آشیانه ی پرواز توسط ژاندارمری منطقه ی بیرجند به این مجموعه ی فرودگاهی اضافه شد که مورد استفاده هواپیماهای یک نفره قرار می گرفت. البته این مسئله گفتنی است که روند توسعه ی فرودگاه بین المللی بیرجند در سال های پس از انقلاب اسلامی نیز همچنان ادامه داشت.
مصادف با اردیبهشت ماه سال 1387 بود که با انجام پرواز بیرجند به مقصد مدینه ی مکرمه، فرودگاه بینالمللی بیرجند به فرودگاه بین المللی بیرجند ارتقا پیدا کرد. در آخرین روزهای سال 1389 بود که اولین پرواز از فرودگاه بین المللی بیرجند به مقصد دمشق نیز انجام شد. همچنین در تاریخ 28 اردیبهش سال 1390 بود که اولین پرواز به مقصد بغداد از این فرودگاه انجام شد.
درحال حاضر 15 پرواز در هفته و توسط 6 شرکت هواپیمایی هما، شرکت هواپیمایی ماهان، شرکت هواپیمایی آسمان، شرکت هواپیمایی تابان ایر و شرکت هواپیمایی کیش ایر در مسیرهای بیرجند به تهران، بیرجند به مشهد، بیرجند به دمشق، و بیرجند به مدینه و بیرجند به بغداد انجام می شود.
هواپیماهای مورد استفاده ی این شرکت ها که در این فرودگاه فرود می آیند به ترتیب عبارتند از فوکر 100، ام دی، بوئینگ 727، ایرباس 320 و ایرباس 300 و توپولوف 154 می باشد، در این فرودگاه مورد استفاده قرار می گیرند. فاصله ی هوایی فرودگاه بین المللی بیرجند تا تهران، 747 کیلومتر است که معادل یک ساعت و بیس و شش دقیقه پرواز می شود.
اطلاعات فرودگاه بین المللی بیرجند:
ترمینال های فرودگاه بین المللی بیرجند:
فرودگاه بین المللی بیرجند تنها دارای یک ترمینال جهت استفاده ی مسافران پروازهای وروردی و خروجی از پروازهای داخلی و خارجی است. این ترمینال دارای غرفه و فروشگاه های فرودگاهی و خرید سوغاتی، رستوران کافه تریا و همچنین و شعبه های بانک های مختلف است.
راه های دسترسی به فرودگاه بین المللی بیرجند:
با توجه به این که فرودگاه بین المللی بیرجند در بلوار فرودگاه، واقع در شمال شهر بیرجند، قرار گرفته است، بهترین و راحت ترین پیشنهاد ما برای دسترسی از این فرودگاه به مرکز شهر و یا بالعکس، استفاده از تاکسی های فرودگاه و تاکسی های گذری است زیرا شما به این صورت با راحتی هر چه تمام تر به مقصد خود خواهید رسید.