شیارزن چیست؟
شیارزن ابزاری است که برای ایجاد شیار، برش های قوی، انجام برش کف، برش دیوار و ایجاد حفره، برای کارگذاشتن لوله ها درون دیوار و کف استفاده می شود. در واقع می توان گفت که بسیاری از کارهای تأسیساتی و انواع برق کاری ساختمانی را با استفاده از این ابزار انجام می دهند. شیارزن ها در دو نوع تک تیغ و دو تیغ در بازار موجود بوده و هر کدام با توجه به مشخصات مورد نظر متفاوت هستند. با ما همراه باشید تا اطلاعات بیشتری درباره ی این ابزار کسب کنید.
تفاوت شیارزن تک تیغ با دو تیغ
مکانیسم شیارزن های دو تیغ بدین گونه است که قابلیت تنظیم ابعاد برش را داشته و شما می توانید برش را در اندازه و ابعاد دلخواه تنظیم کنید.
مشخصات شیارزن
قبل از به وجود آمدن شیارزن ها، کار گذاشتن لوله و کابل های برق درون ساختمان کاری بس دشوار بود. افراد مجبور بودند با استفاده از ابزار دستی این کار را انجام دهند، اما امروزه این کار به راحتی و با سرعت هر چه بیشتر انجام شده و تمامی لوله کشی ها و کابل های برق به صورت مخفی در زیر کار قرار دارند.شیارزن ها معمولاً از یک صفحه ی گرانیتی، گیربکس، کلیدی برای از بین بردن غبار ناشی از برش، بلبرینگ و تشکیل شده اند.
شیارزن ها با توجه به نیاز کاربر، مشخصه و قیمت های متفاوتی دارند. این ابزار در حین پروسه ی برش، گرد و غبار حاصل از برش را بیرون داده و بعضی دیگر از آن ها قابلیت اتصال به انواع مکنده برای خروج تمامی اضافات حاصل از برش را دارند. استفاده ی طولانی مدت از این دستگاه به دلیل خاصیت دسته ی D شکل ارگونومیک آن کاربر را خسته نمی کند.
قدرت موتور و سرعت چرخش تیغه (سرعت برش) در شیارزن، تعیین کننده ی قدرت این ابزار است. قدرت این ابزار بر اساس وات روی دستگاه نوشته شده تا کاربر با توجه به نیاز خود آن را خریداری کند. شیارزن ها با توجه به متریالی که قصد برش آن را دارند به بازار عرضه می شوند. برای مثال شیارزن مرمر بر، شیارزن فلز یا شیارزن هایی که قابلیت برش کاشی را دارند از نمونه های متفاوت شیارزن تک تیغ و دو تیغ هستند.
نکات مهم خرید شیارزن
قدرت دستگاه بسته به نیاز کاربر متفاوت است. برخی به صورت تمام وقت و صنعتی از این ابزار استفاده کرده و برخی برای کارهای کوچک آن را خریداری می کنند. بهتر است به هنگام خرید به دور موتور، سرعت تیغ اره شیارزن و چرخش آن دقت کنید تا آنچه که مورد نیاز شماست با قیمت مناسب خریداری کنید.بعضی از شیارزن ها دارای قابلیت سافت استارت بوده و محافظی برای استارت مجدد دستگاه هم دارند. استحکام بالا، ضد ضربه و ضد گرد و غبار بودن بعضی از دستگاه ها کارآیی و طول عمر آن ها را بالا می برد.
بعضی دیگر از شیارزن ها دارای نشانگر لیزر هستند؛ این امر به شما کمک می کند تا به هنگام برش، حتی در نواحی کم نور، خط برش خود را به راحتی مشاهده کنید.دکمه ی تعویض دیسک آسان از مزیت های دستگاه های جدید است که کار کاربر را برای تعویض آسان کرده و احتمال خطر را کاهش می دهد.به هنگام خرید شیارزن از بعضی برندها صفحات گرانیت اضافه و بعضی اقلام مورد نیاز را روی خرید به شما خواهند داد.
این ابزار دارای دو نوع تیغه، یعنی تک تیغ و دو تیغ است و هر کدام از آن ها برای کار خاصی کاربرد داشته و همان گونه که گفته شد، نوع دو تیغ شیارزن قابلیت تنظیم عمق و پهنای برش را داراست.برخی دیگر از شیارزن ها دارای گارد محافظی (معمولاً از جنس آلومینیوم) هستند، تا به هنگام عملیات برش، گرد و خاکی که توسط کلید غبار به بیرون رانده می شود، به صورت کاربر نرود.
قبلاً هم گفته شد که بعضی از شیارزن ها قابلیت اتصال به مکنده ها را دارند. خرید شیارزنی با این قابلیت به شما کمک می کند که همیشه محیط کاری، عاری از هر گونه گرد و غبار داشته باشید. شیارزن ها به دلیل برش های درونی مانند کف و دیوار گچی تولید گرد و غبار بالایی دارند که این موضوع نه تنها به سلامت کاربر صدمه می زند بلکه طول عمر دستگاه را نیز پایین می آورد. جارو برقی صنعتی گزینه ی بسیار مناسبی برای اتصال به شیارزن است.
نکات ایمنی کار با شیارزن
استفاده از شیارزن مانند هر دستگاهی نیاز به رعایت نکات ایمنی دارد. قبل از استفاده از دستگاه، دستکش و عینک محافظ را فراموش نکنید مخصوصاً در صورتی که دستگاه فاقد محافظ باشد، امکان رفتن گرد و غبار داخل چشم و صورت بسیار زیاد است.
در صورتی که دستگاه فاقد آپشن هایی از جمله محافظ استارت مجدد و کلید تعویض دیسک و … است، از خاموش بودن دستگاه به هنگام تعویض تیغه اطمینان حاصل کرده و همچنین در صورت خاموشی دستگاه و شروع مجدد مراقب کنترل سرعت باشید.
بهترین برند شیارزن
امروزه بسیاری از برندهای محبوب تولید شیارزن با قابلیت های مختلف می کنند، که می توان از برندهایی مانند بوش، ماکیتا، آنکور، کرون، آاگ، الیت، رونیکس، پوکا، اینکو، متابو و … نام برد.