اپلیکیشن زینگ | باربری آنلاین
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل

تماس تلفنی

دانلود زینگ
خانه اپلیکیشن زینگ سامانه صادرات و واردات فروشگاه خدمات اطلاعاتی
خدمات جانبی
تماس با ما
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل کشوری

تماس تلفنی

دانلود زینگ

جستجو
عضویت در سامانه صادرات، واردات، تجارت
گروه بازرگانی هومان پویان

پیچ خشکه چیست؟

پیچ خشکه که به آن پیچ فولادی نیز می گویند، یکی از پرکاربردترین پیچ های موجود در بازار بوده که از کربن استیل ساخته شده و سخت کاری شده است. پیچ خشکه که در ساخت آن از مفتول CK45 استفاده شده پس از کشش و قالب گیری در دستگاه های مخصوص تولید می شود.

این نوع پیچ در دو مدل نیم رزوه و تمام رزوه تولید می شود که پرکاربردترین آن نوع نیم رزوه است. رزوه های پیچ خشکه در سه نوع میلی متری، درشت و اینچی تولید می شود که پرکاربردترین آن ها نوع رزوه میلی متری است.

انواع پیچ خشکه

انواع پیچ های خشکه با گرید یا کلاس تعریف می شود که ترکیبی از دو عدد بوده و با نقطه از هم جدا می شود. عدد اول بیانگر حداکثر تحمل تنش و عدد دوم نسبت تنش تسلیم به حداکثر تنش است. به عنوان مثال در پیچ های خشکه 8.8 عدد 8 اول به معنای حداکثر تنش 800 نیوتن برمترمربع و عدد دوم به معنای 80 درصد نسبت تنش تسلیم به حداکثر تنش است.

هرچه کلاس یا گرید پیچ ها بالاتر باشد، استحکام و میزان کربن استفاده شده در آن نیز بیشتر است.پیچ های خشکه در کلاس یا گریدهای مختلفی تولید می شود که در ادامه به معرفی آن ها پرداخته شده است:

پیچ خشکه گرید 8.8 ساخته شده از فولاد کربن استیل

این نوع پیچ میزان کربن کمتری نسبت به دیگر پیچ های خشکه داشته و جزء پیچ های نرم به حساب می آید. از ویژگی های این پیچ ظرفیت تنش 800 نیوتن برمترمربع و ظرفیت تحمل وزن 80 کیلوگرم است. پیچ خشکه گرید 8 قادر است نسبت به پیچ های آهنی 30 کیلوگرم وزن بیشتری را تحمل کند.

پیچ خشکه گرید 10.9 ساخته شده از فولاد آلیاژی

پیچ گرید 10.9 طبق استاندارد ASTM 324 تولید می شود و میزان کربن بیشتری نسبت به گرید 8.8 دارد. ظرفیت تحمل وزن این پیچ 100 کیلوگرم بوده و قطر آن بین 5 الی 42 میلی متر متغیر است. این پیچ با ظرفیت تحمل تنش 940 مگاپاسکال گزینه ایده آلی برای استفاده در صنعت نفت و گاز است.

پیچ خشکه گرید 12.9 ساخته شده از فولاد آلیاژی

این پیچ در ساختار فولادی خود میزان کربن بیشتری نسبت به دیگر کلاس ها دارد و هنگام تولید عملیات سخت کاری روی آن صورت گرفته است. این پیچ با استاندارد ASTM F568 تولید شده و مقاومت تنش آن 110 مگاپاسکال است. پیچ کلاس 12 از خانواده پیچ های بسیار سخت و محکم بوده و می توان وزنی معادل 120 کیلوگرم را تحمل کند.

کاربرد

پیچ خشکه انعطاف پذیری کمتر و مقاومت بیشتری نسبت به پیچ های آهنی داشته و بیشتر در ساختمان سازی، خودروسازی، سدسازی، صنعت پتروشیمی، نفت و… به کار برده می شود. پیچ خشکه ظرفیت تحمل وزن بالاتری نسبت به دیگر پیچ های آهنی دارد و در بازار به صورت گالوانیزه سرد یا گرم موجود است.یکی از دلایل تفاوت پیچ خشکه و پیچ های آهنی در استحکام آن است؛ به همین دلیل قابلیت چکش خواری کمتری داشته و نمی توان از آن در ساخت قطعات استفاده کرد.

جنس

  • مواد پیچ خشکه در دو نوع خالص و با افزودنی تولید می شود.
  • ترکیب نوع خالص: 0.25 الی 0.55 درصد کربن، 0.035 درصد فسفر و 0.035 درصد سولفور
  • ترکیب نوع باافزودنی: 0.15 الی 0.40 درصد کربن، حداکثر 0.6 درصد منگنز، کروم یا بروم

هنگام خرید پیچ و مهره خشکه علاوه بر متریال و میزان کربن آن گزینه های دیگری که باید در نظر گرفته شود طول گام، قطر و طول بدنه پیچ است. نوع گرید پیچ باید بر اساس میزان بار وارده انتخاب شود. البته نیم رزوه یا تمام رزوه بودن پیچ نیز نقش بسیار مهمی در انتخاب گزینه مطلوب دارد.

کشتیرانی
حمل زمینی
وانت
حمل هوایی
نظر شما
نام و نام خانوادگی:

شماره تماس (نمایش داده نمی شود):

کد امنیتی: captcha

متن پیام: (نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد)


مطالب مرتبط:
مخفی کردن >>