کلمپ چیست؟
کلمپ یا گیره نجاری یکی از مهم ترین ابزارآلات کمکی در کارگاه های نجاری، آهنگری، جوشکاری و … است که برای افزایش سرعت و ایمنی به کار می رود. گیره نجاری تنها برای نگه داشتن دو قطعه در کنار هم به کار نمی رود بلکه از آن در پرس کاری، فرم دهی و مونتاژ کاری استفاده می شود.
انواع کلمپ نجاری و کاربردهای آن
همان طور که پیشتر اشاره کردیم از کلمپ برای تثبیت، اتصال و جابه جایی قطعات به یکدیگر استفاده می شود. کلمپ نجاری از لحاظ ابعاد، شکل ظاهری و قدرت انواع مختلفی دارد که از جمله آن می توان به C کلمپ، گیره لوله ای، انبری، ماهی، تفنگی، موازی، پیچ دستی نجاری، گیره گونیا، ورق گیر، نر گیر، بغل گیر و تنگ قاب اشاره کرد که همگی از انواع گیره های نجاری هستند که هر کدام به منظوری مشخص استفاده می شوند.در دسته بندی دیگری کلمپ نجاری را براساس مکانیزم کار به چهار گروه زیر تقسیم بندی می کنند:
کلمپ فشاری
یکی از انواع گیره نجاری، کلمپ فشاری افقی است که از آن برای نگهداشتن قطعات کنار هم در هنگام برش و سوراخکاری استفاده می شود. از مزایای کلمپ فشاری می توان به وزن مناسب و ظرفیت بالای آن اشاره کرد. کلمپ فشاری افقی برای برش دقیق با زاویه ای مشخص ایده آل است.
کلمپ کششی
کلمپ کششی مانند اهرم عمل کرده و برای جابه جایی و نگهداری اقلام مختلف با وزن های متفاوت مناسب است. بعضی از انواع کلمپ کششی توانایی تحمل وزن اقلامی تا 500 کیلوگرم را دارد.
کلمپ دسته افقی
کلمپ دسته افقی قابلیت اتصال به فارسی بر، دورکن و شابلون سوراخکاری را دارد و با داشتن تعداد زیادی اهرم قدرت بالایی در هنگام اعمال فشار به قطعات را دارد. وزن این کلمپ بسیار مناسب بوده و با قدرت بالایی که دارد به اعمال نیروی زیاد نیاز ندارد.
کلمپ دسته عمودی
نوع دیگری از کلمپ ها، دسته عمودی است که مانند کلمپ دسته افقی از آن در دستگاه دورکن، فارسی بر و شابلون سوراخکاری استفاده می شود. کلمپ دسته عمودی نقش مهمی در برش دقیق قطعات و سوراخکاری صحیح پنل دارد. از مزایای این کلمپ وزن پایین و ظرفیت بالای نگهداری قطعات است.
نکات ایمنی در استفاده از کلمپ نجاری
رعایت نکات ایمنی از مواردی است که همواره باید در انجام کارهای نجاری آن را مد نظر قرار دهید. در ادامه با ما همراه باشید تا با برخی از این نکات آشنا شوید: