ابزار برقی مورد نیاز برای دریل کاری روی فلزات چیست؟
شاید پس از شنیدن این سوال که دریل کاری روی فلزات چگونه باید انجام شود؛ بلافاصله در ذهن شما فکر استفاده از ابزار خاص و متفاوتی شکل بگیرد. اگر چه که دریل کاری روی فلز، سخت تر از چوب است اما برای انجام این کار نیاز به ابزار خاصی نیست. تنها مته ها هستند که اهمیت خود را در حفاری فلز دارند. در این قسمت با اشکال و کاربردهای مته ها برای استفاده در ابزار برقی آشنا خواهید شد.
انواع و کاربردهای مته فلز
مته های فلزی که بیت های HSS هم شناخته می شوند؛ از لحاظ شکل و ماده، با مته های مورد استفاده در سنگ و چوب کاملا متفاوت هستند. مته های فولاد، با سرعت بالا، دارای لبه های تیز در نوک اند که باعث بریدن فلز می شوند. جنس مته های فلزی HSS از آلیاژهای فلز سخت تر است و در بعضی موارد به طور قابل توجهی با یک دیگر متفاوت هستند. این مته ها با نا م گذاری های مختلف، به راحتی تشخیص داده و برای کارهای متنوع از آن ها استفاده می شود.
مهم ترین نکاتی که باید در دریل کاری روی فلزات بدانید
همان طور که گفتیم دریل کاری روی فلزات برخلاف تصور بسیاری از افراد یک کار سخت و غیرقابل انجام نیست اما ظرافت ها و نکات مهمی دارد که رعایت و توجه به آن ها، شما را کمک می کند تا یک نتیجه ی خوب و تمیز به دست آورید. نکاتی که می تواند در این کار به شما کمک کند به شرح زیر است:
1- تمیزکردن و رفع ضایعات کوچک ایجاد شده در فلز
از آن جا که لبه های سوراخ ایجاد شده در فلزات بسیار تیز هستند، شما باید مرتباً آن ها را با یک وسیله ی مناسب از روی کار پاک کنید و قسمت های برنده و زمخت روی سوراخ را هموار کنید. این به شما کمک می کند از آسیب دیدگی دست ها جلوگیری کنید.
2-ایجاد سوراخ های متمادی در مرکز
قبل از راه اندازی ابزار برقی، توصیه می کنیم سوراخ های مته مورد نظر خود را که قصد دارید بر روی فلز ایجاد کنید، با استفاده از منگنه مرکزی و چکش روی فلز مشخص کنید. این کمک می کند تا ابزار برقی مورد استفاده، همانند دریل کمی سریع تر کار کند، سوراخ های مته دقیق تر شوند و همچنین حفاری را آسان می کند. شرکت تولیدی بازارگانی آروا، ابزارآلات برقی مختلفی از جمله دریل شارژی، در مدل های مختلف تولید می کند که به راحتی می توانید با انتخاب و تهیه ی آن ها و همچنین استفاده از مته های مناسب، دریل کاری روی فلزات را انجام دهید.
3- سرعت مناسب
پایین آوردن سرعت هنگام حفاری بسیار مهم است. حفاری فلزات به نسبت حفاری در چوب، به میزان قابل توجهی آهسته و با سرعت کم و پایین انجام می شود. برای مثال شما در 1800 دور دقیقه، به راحتی یک سوراخ به قطر 8 میلی متر در چوب بلوط ایجاد می کنید، در حالی که برای حفاری در فولاد ضدزنگ یا سایر فلزات؛ تنها در 560 دور دقیقه می توانید این کار را انجام دهید.
4- مراقب تراشه های فلزی باشید
هنگام استفاده از ابزار برقی بر روی فلز، تراشه های تیز و خطرناکی از آن خارج می شود. اگر تراشه ها خیلی بزرگ باشند، به دلیل عملکرد گریز از مرکز، به بیرون پرتاب می شوند. هنگام حفاری، برای مدتی فشار را از روی محل دریل کاری روی فلزات بگیرید. این کار باعث می شود تراشه ها متوقف شوند و به شکل خطرناکی پرتاب نشوند.
5- پیش سوراخ کردن برای سوراخ های بزرگ تر
اگر می خواهید سوراخ های بزرگی را حفر کنید، بهتر است ابتدا یک سوراخ کوچک ایجاد کنید. مته های با قطر زیاد دریل وقتی وارد مواد شوند، سریعاً رانده می شوند. سوراخ کوچک تر باعث می شود این اتفاق رخ ندهد و در عین حال، تنش های متاثر از دما را هم می گیرد.
6-مته استپ (Step)
سوراخ های بزرگ بهتر است با استفاده از مته استپ ایجاد شوند. مته استپ یک مته مخروطی با سطح متفاوت برای قطرهای مختلف است. می توانید با استفاده از آن، قطر سوراخ را تا عمق مورد نظر حفر کنید.
7- استفاده از روغن برش
اگر قطعه کار فلزی که در آن حفاری می کنید ضخامت بیشتری از یک صفحه دارد، بدون شک باید محل حفاری را با روغن برش چرب کنید. روغن برش هم قطعه کار و هم سوراخ را خنک می کند.
نکات ایمنی و مراقبتی دریل کاری روی فلزات کدام است؟
در استفاده از ابزار آلات برقی و دریل کاری روی فلزات، قوانین مشابهی دیده می شود که تأکید آن ها بر حفظ ایمنی و مراقبت از سلامت فردی است که اقدام به انجام کار می کند. نکات ایمنی و مراقبتی این کار به شرح زیر است: