همه می دانیم که کشورمان روی گسل های متعددی قرار گرفته که منجر به بروز زلزله در نقاط مختلف می شود. این موضوع باعث شده تا در امر ساخت وساز ساختمان ها و بنا های مختلف اعم از مسکونی، تجاری یا صنعتی، دقت بیشتری به خرج داده و از ابزارهای دقیق کمک گرفته شود. بیشتر سازندگان و پیمانکاران ساخت وساز با افکار و روش های سنتی به ساخت بنا اقدام می کنند و از ابزارهای دقیق برای پیشبرد مراحل کار خود استفاده نمی کنند.
این نکته گفتنی است که پیش از این، برای تهیه ی این دستگاه ها باید هزینه های زیادی را می پرداختیم و علاوه براین، ابعاد بزرگ و عملکرد پیچیده ی این ابزار، تمایل به استفاده از آن ها را کاهش می داد. تا به امروز هم بهانه و دلیل پیمانکاران برای استفاده نکردن از ابزار دقیق، همین موارد بوده است؛ ضمنا به حداکثر رساندن میزان سوددهی برای سازندگان در ساختن سازه های مختلف، باعث شده است تا کیفیت، قربانی کمیت شود و خسارت ناشی از رعایت نکردن اصول ساخت وساز متوجه ساکنین ساختمان و تعداد بیشتری از افراد جامعه شود.
اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی و استفاده از فناوری های پیشرفته، ابزارهایی لیزری تولید شده اند که نحوه ی عملکرد و استفاده از آن ها بسیار آسان است و از دقت بالایی بهره می برند. همچنین این ابزارها نسبت به نمونه های قبلی، ابعاد کوچک تری دارند و برای تهیه ی آن ها نیاز به پرداخت مبلغ زیادی ندارید. گفتنی است که شرکت های تولیدکننده در ساخت این گونه دستگاه ها باید دقت و کیفیت بسیار بالایی را به کار ببندند تا کاربر در زمان استفاده از آن ها، دچار خطا و اشتباه نشود.
مترها و ترازهای لیزری از نمونه های ابزاری دقیقی هستند که جای خود را به انواع دستی آن داده اند. این دستگاه ها با دامنه و میزان بردهای کاری مختلف و با دقت بسیار بالایی تولید و به بازار معرفی می شوند. به کمک متر لیزری، دیگر لازم نیست برای اندازه گیری فواصل و زوایای مختلف نگران محدودیت های کاری، از جمله محدودیت های مکانی یا جابه جایی های مکرر باشید.
این نوع مترها، دقت بسیار بالایی دارند و قابلیت های متنوعی همچون حافظه ی داخلی، محاسبه ی زاویه، حجم و مساحت برای آن ها در نظر گرفته شده است. این موارد علاوه بر رعایت دقت و اصول حرفه ای، نیاز کاربر را از انجام محاسبات طولانی و نوشتن یا به خاطر سپردن اعداد اندازه گیری شده مرتفع می کنند.
ترازهای لیزری در مدل ها و با قابلیت های گوناگونی تولید می شوند. ترازهای لیزری در انواع تک، دو، سه، چهار و شش جهتی (خط یا نقطه) یا با پوشش دهی 360 درجه تولید می شوند. به عبارتی تعداد خط قابل رویت برای لیزر، مولفه ی اصلی در شناخت ترازهای لیزری است. هرچه تعداد این خطوط بیشتر باشد، میزان پوشش دهی تراز بیشتر و کار کاربر آسان تر است.
نمونه های پیشرفته ی تراز لیزری با پوشش دهی 360 درجه ای محیط، نیاز کاربر را از هدایت خط لیزر به نقطه ی موردنظر رفع می کنند. با قراردادن این ابزار در جای مناسب، می توانید از صحت و دقت کار خود اطمینان داشته باشید.
در زمان ساختن یک ساختمان، از ابتدایی ترین کارها تا آخرین مراحل، متر و تراز لیزری به کار خواهند آمد. از زیرسازی و نصب تیرآهن ها و ستون های سازه تا ظریف کاری های داخل آپارتمان از جمله جای روشنایی، نصب کابینت و پارتیشن بندی، متر و تراز مورد نیاز شماست. این متر و تراز لیزری پیشرفته، قیمت مناسبی دارند و برای تهیه ی آن ها لازم نیست هزینه ی زیادی پرداخت کنید. میزان کارایی زیاد و تسهیل روند کاری، توجیه منطقی برای استفاده از ابزارهای دقیق به حساب می آید.
پیمانکاران و سازندگان ساختمان که به طور حتم علاوه بر برآورد سود خود، نگران رعایت اصولی امور ساخت وساز هستند، بهتر است برای انجام مراحل مختلف کار خود از گونه های مختلف ابزار دقیق، از جمله متر و تراز لیزری استفاده کنند. این ابزار در رعایت دقت لازم، به کاربر کمک قابل توجهی می کند و همانطور که گفته شد از اولین مراحل شروع کار تا تحویل دهی پروژه به کار خواهند آمد.