اپلیکیشن زینگ | باربری آنلاین
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل

تماس تلفنی

دانلود زینگ
خانه اپلیکیشن زینگ سامانه صادرات و واردات فروشگاه خدمات اطلاعاتی
خدمات جانبی
تماس با ما
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل کشوری

تماس تلفنی

دانلود زینگ

جستجو
عضویت در سامانه صادرات، واردات، تجارت
گروه بازرگانی هومان پویان

بتن

روان کننده های بتن برای استفاده در پمپ بتن به وجود آمده اند که خاصیت دیرگیر بتن دارند و در بیشتر مواقع به صورت مایع تولید شده و عرضه می شوند. همچنین این ماده پر کاربرد، خاصیت روان کنندگی بسیار فوق العاده ای به بتن مورد نظر می دهد.

البته توجه داشته باشید که از روان کننده بتن فقط در پمپ بتن استفاده نمی شود و کاربردهای دیگری هم مانند ساخت بتن آماده مخصوصاً در مواقعی که در فاصله های طولانی صورت می گیرد به کار می آید. همچنین در بتن ریزی هایی که در آب و هوای گرم انجام می شوند؛ می توان به راحتی از این روان کننده بتن استفاده کرد.از روان کننده های بتن در بتن ریزی هایی که به صورت حجیم انجام می شوند و باید حتماً عملیات آنها به صورت یکپارچه باشد بسیار مناسب است.

میزان مصرف روان کننده

میزان مصرف روان کننده ها در بتن با توجه به نوع فوق روان کننده که پایه روان کننده ها می باشد؛ متفاوت است. همچنین میزان استفاده از این ماده به عوامل دیگری بستگی دارد که در زیر به آن ها اشاره می کنیم:

  • طرح اختلاط بتن
  • شرایط اجرایی
  • دمای محیط
  • اسلامپ مورد نیاز
  • نوع مصالح سنگی
  • میزان نسبت آب به سیمان

البته توجه داشته باشید که بهترین روش برای مصرف بهینه از هرگونه افزودنی بتن از جمله روان کننده های بتن به کارگیری دوز مصرف پیشنهادی کارخانه تولید کننده و ساخت نمونه های کارگاهی آن می باشد. اما به طور کلی می توان گفت که مقدار مناسب مصرف روان کننده ها در بازه دو دهم درصد وزن سیمان مصرفی تا 2 درصد وزن سیمان مصرفی می باشد و بین این دو مقدار متغیر است.این مقدار گفته شده نه تنها برای روان کننده ها بلکه سایر افزودنی های بتن نیز کاربرد دارد.

در این قسمت لازم است به میزان استفاده از فوق روان کننده ها که پایه روان کننده محسوب می شوند؛ پرداخته و آن ها را مورد بررسی قرار دهیم. فوق روان کننده های بتن بر پایه پلی کربوکسیلات می باشد.روان کننده بتن نیز بر پایه پلی کربوکسیلات اصلاح شده می باشد که برای ساخت بتن هایی که ویژه و مخصوص هستند طراحی شده است. توجه داشته باشید که برای ساختن بتنی که خود تراز یا خود متراکم است و همچنین آن هایی که الزامات آیین نامه آن ها به حداقل رساندن نسبت آب نسبت به سیمان است؛ باید حتما از روان کننده های بتن استفاده کرد.

اگر در ساخت بتن حجیم از فوق روان کننده بتن که بر پایه پلی کربوکسیلات فایبر است استفاده کنید؛ بتن بسیار روان می شود. با استفاده از این ماده پمپ پذیری هم بالا می رود و موجب می شود که استهلاک پمپ بتن پایین بیاید.این فوق روان کننده بتن نسبت آب به سیمان را در بتنی که حجیم باشد کم می کند و همین طور مقاومت بتن حجیم را بسیار بالا می برد. همچنین از دیگر عواملی که روی میزان مصرف روان کننده یا فوق روان کننده بتن تأثیر می گذارد می توان به پایه مواد تشکیل دهنده و غلظت آن نیز اشاره کرد.

به طور معمول میزان مصرف تمام افزودنی های بتون از جمله فوق روان کننده ها و روان کننده های بتن، بر اساس درصدی از سیمان و مواد سیمانی موجود در بتن تعیین می شوند.همان طور که پیش از این هم گفته شد میزان استفاده از روان کننده بتن به فوق روان کننده نیز بستگی دارد که می تواند بین دو دهم تا دو درصد وزن سیمان و مصرفی باشد این میزان مصرف با میزان غلظت مواد افزودنی مخصوص متناسب می باشد.

توجه داشته باشید که برای به دست آوردن میزان مصرف بهینه روان کننده بتن باید از تست های آزمایشگاهی استفاده کرد.دلیل این امر این است که با توجه به وجود ارقام درج شده در مشخصات فنی این محصول، میزان مصرف آن می تواند متاثر از دمای محیط، فاصله حمل، میزان نسبت آب به سیمان، میزان کاهش آب به سیمان مورد نیاز، اندازه سنگ دانه ها و ترکیبات شیمیایی سیمان، می توان میزان استفاده از روان کننده بتن را فهمید و با استفاده از آن به میزان این ماده پی برد.به این نکته نیز توجه داشته باشید که میزان استفاده از روان کننده های بتن به نوع آن نیز بستگی دارد. به طور کلی روان کننده های بتن به سه دسته تقسیم می شوند:

  • روان کننده معمولی
  • روان کننده کند گیر
  • روان کننده زودگیر

فروش روان کننده

میزان یکنواختی یا ثابت بودن یک افزودنی مانند روان کننده بتن یا فوق روان کننده بتن در هر مرحله پروژه و ارسال های متعدد به کارگاه باید کنترل شده و برابری آن با آزمایش های اولیه ثابت شود.برای این منظور آزمایش های مختلفی جهت شناسایی و تایید افزودنی ها وجود دارد که برای مثال می توان به تعیین درصد جامعه غلظت ظاهری، طیف سنجی برای مواد آلی، مقدار کلراید، درجه قلیایی و برخی مواد دیگر اشاره کرد.

با کنترل رنگ، بو و شکل ظاهری می توان یکنواختی محموله های مختلف افزودنی های وارده به کارگاه را تایید یا رد کرد. ممکن است در برخی مواقع اطلاعات کافی و معتبر درباره یک افزودنی مانند روان کننده در اختیار نباشد در این شرایط بهترین روش برای بررسی تأثیر آن بر وجود انجام آزمایش های کارگاهی می باشد.

نکته حائز اهمیت دیگر این است که این آزمایش ها با توجه به اوضاع جوی پیش بینی شده روش و امکانات عملی ساخته شده باشند و با توجه به استفاده از مصالح مصرفی کارگاه صورت بگیرند. پارامترهایی وجود دارند که انتظار می رود در اثر به کار بردن کاهنده آب در طرح اختلاط، بتن تغییر کند.بعضی از این پارامتر ها عبارتند از مقدار هوای روانی، آب انداختگی، جداشدگی، زمان و روند گیرش و همچنین مقاومت های مکانیکی. قبل از این که کار را شروع کنید بهتر است که تعداد کافی طرح اختلاط در آزمایشگاه و کارگاه را تهیه و آزمایش کنید.

البته توجه داشته باشید که راهنمای بسیار مفیدی در آیین نامه های معتبر بین المللی و استاندارد های ساختمانی ایران برای کاربرد افزودنی های شیمیایی وجود دارد و آن ها در شرایط استاندارد و آزمایشگاهی کنترل شده نتیجه گیری شدند.

کشتیرانی
حمل زمینی
وانت
حمل هوایی
نظر شما
نام و نام خانوادگی:

شماره تماس (نمایش داده نمی شود):

کد امنیتی: captcha

متن پیام: (نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد)


مطالب مرتبط:
مخفی کردن >>