استفاده از بتونیر در روند ساختمان سازی
امروزه در روند ساختمان سازی، ابزار و وسایل به روز شده اند و می توان از ابزارآلات پیشرفته تر و به روزتری در این راستا استفاده نمود. استفاده از هر یک از این ابزارآلات ضمن اینکه کار را برای کارگران ساده تر انگاشته اند؛ در سرعت عملکرد آن ها نیز تأثیر بسزایی داشته است. یکی از همین ابزارآلات و وسایل موجود، بتونیر می باشد که در ساختمان سازی بسیار کاربرد ویژه ای دارد.
استفاده از بتونیر یا میکسر بتن کار را برای کارگران به منظور ملات سازی راحت تر کرده اند تا با سرعت و سهولت بیشتری بتوان روند ساختمان سازی را به پیش برد. به همین منظور است که امروزه این ابزار کارآمد و مفید مورد استقبال طیف وسیعی از قشر کارگران ساختمان سازی واقع شده است.
اما همان طور که می دانید هر وسیله ای در عین حال که می تواند برای شما مفید واقع شود؛ عمری دارد و پس از گذر از عمر مفید هر دستگاهی می توان شاهد اختلال و ایجاد مشکل یا مشکلاتی در عملکرد اصلی آن ها شد.
دستگاه بتونیر نیز مستثنی از این قاعده نیست و پس از مدتی استفاده ممکن است در معرض آسیب و مشکلاتی واقع شود که نیاز به تعمیر یا تعویض قطعاتی در آن باشد. در ادامه بیشتر در خصوص این دستگاه و مشکلات شایع در آن خواهیم پرداخت تا مشخص شود که دلایل اصلی خرابی بتونیر چیست؟ و چگونه می بایست آن را تعمیر نمود.
عوامل احتیاطی پیش از خرابی بتونیر
از آنجایی که بتونیر دستگاهی می باشد که به هنگام استفاده ممکن است حجم زیادی ملات را درون خویش قرار دهد. می بایست همواره پس از کارکرد با این دستگاه آن را به طور کامل مورد شستشو قرار داد تا تمامی بتن های چسبیده شده در کف این دستگاه تمیز و عاری از هر گونه ماده ای باشند.
به واقع تمیز نگه داشتن موتور بتونیر تا حد زیادی می تواند از بروز آسیب به دستگاه مورد نظر جلوگیری به عمل آورد. چرا که در غیر این صورت ممکن است ذرات بتن روی موتور بتونیر بمانند و یا هر گونه گرد و غبار روی آن سبب ایجاد اختلال در عملکرد دستگاه شما باشند.
با توجه به این مسئله که ممکن است عدم تمیزکاری بتونیر سبب سفت شدن مواد موجود در آن شود و ضمن اینکه شستشوی دستگاه مورد نظر را سخت تر کرده، عملکرد آن را نیز تحت شعاع قرار می دهد؛ لذا یکی از اساسی ترین کارهای ممکن این است که همواره پس از استفاده از بتونیر آن را بشویید و پاک سازی کنید تا مجبور به پرداخت خسارت های جبران ناپذیری در این راستا نشوید.
تعمیر بتونیر و عمده ترین دلایل خرابی آن
بتونیر به عنوان دستگاهی کارساز ممکن است پس از مدتی استفاده بر حسب عواملی مختلف خراب شود که بایستی هر چه زودتر مراتب را به یک تعمیرکار مجرب و کارکشته بسپارید تا وی بتواند بر حسب تجربه و تخصصی که در این زمینه دارد؛ مشکل به وجود آمده را خیلی زود حل و فصل نماید تا شما بتوانید باری دیگر از دستگاه مورد نظر خود به خوبی استفاده کنید. به طور کلی عمده ترین دلایل خرابی بتونیر را می توان در موارد زیر خلاصه کرد:
1- موتور بتونیر
پیش از هر چیز شما به عنوان یک تعمیرکار بایستی با تمامی قطعات موجود در دستگاه بتونیر آشنا باشید و وظایف و عملکرد هر یک را بدانید تا در صورت خرابی بدانید که عملکرد کدام یک از قطعات بتونیر از کار افتاده است.
موتور بتونیر یکی از اصلی ترین بخش های این دستگاه است که ممکن است پس از مدتی استفاده پیچ هایی که سبب اتصال موتور به صفحه می شود؛ شل شوند و یا تسمه آن بر اثر زیاد استفاده کردن از آن پوسیده شود.
پیچ هایی هم که سبب اتصال موتور به شاسی می شوند؛ نیز ممکن است رفته رفته شل شوند که تمامی این مسائل سبب ایجاد اختلال در موتور بتونیر می شود. به همین علت بهتر است همواره از محکم بسته شدن پیچ های موتور اطمینان حاصل کرد و آن ها را مورد بررسی قرار داد تا مشکلی برای موتور دستگاه شما به وجود نیاورند.
2- مخزن میکسر بتن یا بتونیر
مخزن بتونیر نیز ممکن است سبب از کار افتادن دستگاه بتونیر شود. عمده ترین دلیل خرابی مخزن بتونیر در بدنه آن رخ می دهد که ممکن است پس از یک مدتی دچار ترک خوردگی یا سوراخ شدن جداره آن شود که از جمله شایع ترین دلایل خرابی مخزن به شمار می آید.
3- گیربکس بتونیر
گیربکس بتونیر را به هنگام از کار افتادن دستگاه می بایست مورد بررسی و واکاوی قرار داد. از آنجایی که گیربکس بتونیر وظیفه برگرداندن و ثابت نگه داشتن دیگ را ایفاء می کند؛ می بایست همواره از سفت و محکم بودن پیچی که سبب متصل گرداندن گیربکس به شفت شاسی می شود؛ اطمینان حاصل نمود.
چرا که ممکن است بر حسب حوادثی به علت لرزش زیاد در این ناحیه این پیچ شل گردد و عملکرد گیربکس را تحت شعاع قرار دهد. به همین علت نیاز است تا با روغن کاری به موقع و اصولی از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری به عمل آورد.
4- شاسی
شاسی بتونیر هم باید به صورت دوره ای بررسی شود و این قطعه را تمیزکاری نمود تا هزینه هایی را روی دست شما نگذارد. چرا که شاسی سبب افزایش بی رویه عمر کارکرد بتونیر می شود. به همین منظور با تمیز کردن آن شما می توانید خیلی زود متوجه ترک خوردگی دستگاه شده و از بروز مشکلات ناشی از آن جلوگیری کنید.
بنابراین به طور کلی شناخت کلی نسبت به تمامی قطعات موجود در دستگاه بتونیر شرط اول تعمیر این دستگاه می باشد و از طرفی شما می توانید با مراقبت از دستگاه بتونیر و سرویس های دوره ای مرتبا از بروز هر گونه مشکل و ایراد فنی موجود در دستگاه مورد نظر جلوگیری به عمل آورید تا مجبور به پرداخت هزینه های گزاف در این راستا نشوید.
چرا که هر چقدر شما بتوانید به صورت دوره ای نسبت به دستگاه خویش مراقبت نمایید و قطعات حساس آن را مورد بررسی قرار داده و آن ها را تمیزکاری نمایید؛ می توانید به عمر دستگاه افزوده مانع بروز اختلال در آن شوید.