تجارت با نیجریه:
نیجریه کشوری است در غرب آفریقا که از غرب با بنین، از شرق با چاد و کامرون و از شمال با نیجر همسایه است. در جنوب نپال خلیج گینه، بخشی از اقیانوس اطلس واقع شده است. پایتخت آن آبوجا و بزرگ ترین شهر آن لاگوس است.
شهرهای مهم نیجریه، لاگوس، کانو، ایبادان، کادونا و بندرهاکوت می باشد. نیجریه پرجمعیت ترین کشور قاره آفریقا است. جمعیت این کشور بیش از 195 میلیون نفر و زبان رسمی آن انگلیسی است.
اقتصاد کشور نیجریه:
اقتصاد نیجریه بر پایه نفت می باشد. نیجریه دهمین کشور از لحاظ منابع نفتی و هشتمین کشور در بین صادرکنندگان نفت است و بزرگ ترین تولیدکننده نفت آفریقا می باشد. 95٪ درآمدهای ارزی نیجریه، از صادرات نفت تامین می شود. قبل از کشف و استخراج نفت، اقتصاد آن بر پایه کشاورزی و دامپروری بوده است. تولید محصولات کشاورزی ن
یز در اقتصاد کشور نیجریه نقش قابل توجهی دارد و نیجریه یکی از بزرگ ترین کشورهای تولید کننده بادام زمینی، روغن نارگیل و کاکائو به شمار می آید.
نیجریه دارای صنایع تولیدی چرم و پارچه است و همچنین در تولید خودرو در مسیر توسعه قرار دارد. این کشور همچنین دارای منابع معدنی زیرزمینی که شامل گاز طبیعی، زغال سنگ، طلا، سنگ آهن، سنگ آهک، سرب و روی می باشد.
محصولات عمده کشاورزی:
کاکائو، بادام زمینی، پنبه، ذرت، برنج، ارزن، کاساوا، سیب زمینی شیرین، کائوچو، الوار، انواع آبزیان و حیوانات اهلی.
محصولات عمده صنعتی:
مصنوعات از کائوچو، چوب، پوست و چرم، سیمان و مصالح ساختمانی، منسوجات، محصولات غذایی، محصولات شیمیایی، کفش، کود، سرامیک و فولاد.
محصولات عمده معدنی:
نفت خام، ذغال سنگ، قلع، سرب، کبالت، سنگ آهن، روی و آهک.
واحد پول نیجریه:
واحد پول این کشور نایرا است.
تولید ناخالص داخلی این کشور در سال 2017 حدود 375 میلیارد دلار بوده است. 50 میلیون و 130 هزار نفر نیروی کار این کشور را تشکیل می دهند که 70 درصد آنها در بخش کشاورزی مشغول به کار هستند. نرخ بیکاری در این کشور 5٫8 درصد است و 70 درصد از مردم آن زیر خط فقر زندگی می کنند. نرخ تورم در سال 2007 میلادی 6٫5 درصد بود.
صادرات و واردات نیجریه:
کالاهای صادراتی نیجریه به جهان:
نفت و فرآورده های نفتی، کشتی و قایق، کاکائو، دانه های روغنی، میوه و خشکبار، کود شیمیایی، تنباکو، پشم و پوست خام و چرم، آلومینیوم، پلاستیک و محصولات پلاستیکی.
کالاهای وارداتی نیجریه از جهان:
سوخت های فسیلی، ماشین آلات و تجهیزات الکترونیک، مواد شیمیایی، خودروهای سبک و سنگین، غلات، ماهی، قطعات و تجهیزات آهنی و فولادی، آهن و فولاد.
کشورهای عمده واردکننده از نیجریه:
آمریکا، اسپانیا، فرانسه، چین و هلند.
کشورهای عمده صادرکننده به نیجریه:
چین، بلژیک، آمریکا، کره جنوبی و انگلستان.
روابط کشور نیجریه با جهان در سال 2018 ( میلیارد دلار):
تجارت ایران و نیجریه:
کالاهای صادراتی ایران به نیجریه:
وازلین، لاستیک موتور، قیرنفت، کاغذ لوت کارتن سازی، الکیل بنزن سولفونه، کابینت و جاکفشی، فرش ماشینی، پلی پروپیلن، رب گوجه فرنگی، لوازم بدنه کامیون، تیوب موتور سیکلت، پلی استایرن، کاشی کف و دیوار، بیسکوئیت و قطعات ادوات کشاورزی.
کالاهای وارداتی ایران از نیجریه:
بادام زمینی، دانه کنجد، زنجبیل تازه، زغال صنعتی، روغن کنجد خام و پوست گردو خرد شده.
روابط تجاری ایران و نیجریه در سال 1397 ( هزار دلار):