تجارت با برزیل:
برزیل کشوری در آمریکای جنوبی که با کشورهای اروگوئه، آرژانتین، پاراگوئه، بولیوی، پرو، کلمبیا، ونزوئلا، گویان، سورینام و گویان فرانسه هم مرز است.
برزیل به جز اکوادور و شیلی با تمامی دیگر کشورهای آمریکای جنوبی مرز مشترک دارد. پایتخت آن برازیلیا و زبان رسمی آن پرتغالی است. از دیگر شهرهای مهم آن سائوپائولو، ریودوژانیرو و برازیلیا می باشد. برزیل از نظر وسعت پنجمین کشور در دنیا بعد از روسیه، کانادا، چین و آمریکا است و در قاره آمریکا (شمالی و جنوبی) سومین کشور از لحاظ وسعت می باشد.
اقتصاد کشور برزیل:
برزیل دارای زمین های کشاورزی گسترده و جنگل های استوایی می باشد و منابع طبیعی گسترده و نیروی کاری غنی این کشور را به قدرتمندترین اقتصاد آمریکای جنوبی تبدیل کرده است. از مهم ترین منابع این کشور می توان ذخایر نفتی بزرگ، سنگ آهن، دانه سویا و ذرت نام برد. میادین نفتی برزیل از جمله مهمترین منابع صادرات این کشور هستند.
برزیل پیشرفته ترین بخش صنعتی در آمریکای لاتین به شمار می آید. صنایع برزیل که یک سوم تولید ناخالص داخلی این کشور را به خود اختصاص داده است شامل صنایع خودروسازی تا صنایع فولاد، پتروشیمی، رایانه، هواپیما و کالاهای مصرفی با دوام می باشد.
فناوری اطلاعات در برزیل یکی از پیشرفته ترین انواع فناوری در جهان است. از دیگر بخش های اقتصاد این کشور منسوجات، کفش، گوشت و تجهیزات برقی به شمار می آید.
محصولات عمده کشاورزی:
قهوه، دانه های سویا، گندم، برنج، ذرت، نیشکر، کاکائو، مرکبات و گوشت گاو.
محصولات عمده معدنی:
بوکسیت، طلا، سنگ آهن، منگنز، نیکل، فسفات، پلاتین، قلع، عناصر خاکی نادر، اورانیوم، نفت، برق و چوب.
واحد پول برزیل:
واحد پول این کشور رئال می باشد.
صادرات و واردات در برزیل:
برزیل یکی از کشورهای مهم در آمریکای جنوبی است. این کشور دارای منابع طبیعی گسترده ای است که موجب شده کشورهای زیادی به تجارت با برزیل بپردازند.
کشور های عمده واردکننده از برزیل:
چین، آمریکا، آرژانتین، آلمان و کره جنوبی.
کشور های عمده صادر کننده به برزیل:
چین، آمریکا، آرژانتین و هلند.
کالاهای صادر کننده برزیل به جهان:
تجهیزات حمل و نقلی، سنگ آهن، دانه های سویا، کفش، قهوه و خودرو.
کالاهای وارد کننده برزیل از جهان:
ماشین آلات کشاورزی، برق و حمل و نقل و تجهیزات، محصولات شیمیایی روغن، قطعات خودرو و خرید الکترونیک.
روابط کشور برزیل با جهان در سال 2018 ( میلیارد دلار):
روابط ایران و برزیل:
برزیل بزرگ ترین شریک ایران در آمریکای جنوبی است. در سال 2017 حجم تعاملات اقتصادی ایران و برزیل 6/2 میلیارد دلار بوده که البته صادرات برزیل به ایران بخش بسیاری از این مبلغ را تشکیل می دهد.
کالاهای صادراتی ایران به برزیل:
کف پوش غیر مخملباف، سنگهای تراشه پذیر، سنگ مرمر، سفالینه های شیشه ای، ظروف شیشه ای، مصنوعات از چدن، مصنوعات از آهن، اجزاء و قطعات ماشین آلات و ماشین آلات نانوایی.
کالاهای وارداتی ایران از برزیل:
قطعات گوشت بی استخوان یخ زده از نوع گاو، قند و شکر از نیشکر تصفیه نشده بدون مواد خوشبو کننده یا رنگ کننده، توتون و تنباکو که قسمتی یا تمام برگ های آن دور بریده یا ساقه بریده باشد، روغن خام سویا، شاسی موتور برای اتوبوس و گوشت مرغ و خروس از نوع خانگی بریده نشده به صورت قطعات یخ زده.
روابط تجاری ایران و برزیل در سال 2018 ( میلیون دلار):