از تجارت بین المللی یک کشور با سایر کشورها به عنوان واردات و صادرات یاد می شود. کلمه واردات به تجارت بین المللی مربوط می شود که کشوری کالا و خدمات را از کشور دیگر خریداری می کند، در حالی که کلمه صادرات به تجارت بین المللی اشاره دارد که در آن کشوری کالا و خدمات را به کشورهای دیگر می فروشد. تفاوت های صادرات و واردات از این تعریف و مفهوم گرفته می شوند.
تفاوت های صادرات و واردات کالا
روند واردات و صادرات برای وجود کشورها مهم است، زیرا هیچ کشوری وجود ندارد که تمام منابع مورد نیاز خود را برای زنده ماندن داشته باشد. از این رو، کشورها باید برای کالاها و خدماتی که فاقد آن هستند به کشورهای دیگر وابسته باشند. در ادامه درباره ماهیت و تفاوت های صادرات و واردات اطلاعات بیشتری کسب می کنیم.
مفهوم واردات
اصلی ترین تفاوت های صادرات و واردات را می توان از مفاهیم آن ها دریابیم. واردات، خرید کالاها و خدمات توسط یک کشور از کشورهای دیگر است که برای استفاده داخلی صورت می گیرید. کالاها و خدمات خریداری شده از کشورهای خارجی، توسط دولت یا در بازار داخلی برای رفاه عمومی استفاده یا فروخته می شود. واردات کالا و خدمات تأثیر مستقیم بر اقتصاد کشور دارد. تجارت بالاتر واردات به معنای ضعیف شدن اقتصاد است. با واردات زیاد، پول بالایی از کشور خارج می شود.
به عنوان مثال، بسیاری از کشورها، از نظر نفت خام و سوخت به کشورهای خاورمیانه وابسته هستند و این کشورها به دلیل نرخ بالای صادرات نفت، ثروتمند می شوند. فروش نفت به سایر کشورها موجب درآمد بیشتر اقتصاد می شود. به همین دلیل، کشورها می خواهند بین واردات و صادرات توازن برقرار کنند تا بار کمتری بر دوش اقتصاد باشد. با این حال، دستیابی به آن برای کشورها امری دشوار است.
یکی از تفاوت های صاورات و واردات در این است که کشورها معمولا تا آنجا که بتوانند از واردات کالا و خدمات اجتناب می کنند و سعی دارند تا آنجا که ممکن است نیاز خود را در داخل کشور تولید کنند. با این وجود، کالاهایی که تولید آن ها در کشور اصلی غیرممکن است (مانند نفت خام) یا تولید آن ها در خانه گران تمام می شود، از کشورهای دیگر وارد خواهد شد.
روند واردات کالا
در اینجا به روند واردات کالا از کشورهای دیگر می پردازیم که به ما کمک می کند تفاوت های صادرات و واردات را در روند انجام کار بدانیم.
مفهوم صادرات
حال که مفهوم واردات و روند آن را فهمیدیم، مفهوم صادرات می تواند تفاوت های صادرات و واردات را برای شما روشن کند. صادرات، فروش کالاها و خدماتی است که از یک کشور به کشورهای دیگر ارسال می شود. یک کشور معمولا مواردی را که به وفور در آن وجود دارد به کشورهای دیگر صادر می کند. تجارت صادراتی برای یک کشور سالم است به اقتصاد آن کمک کرده و آن را قوی تر می کند.
کشوری که صادرات بیشتر و واردات کمتری دارد از اقتصاد خوبی برخوردار است. کشورها باید منابع خود را به اشتراک بگذارند تا بتوانند آنچه که در کشور خود قابل تولید نیست، به دست آورند. به عنوان مثال، هند به صادرات نیروی انسانی IT در سراسر جهان مشهور است. بسیاری از کشورها مانند ایالات متحده آمریکا خدمات هند را در بخش IT وارد می کنند. صادرات خدمات به اقتصاد کشور کمک می کند. کشورها سعی می کنند بیش از کالاهایی که وارد می کنند، کالا صادر کنند تا پول بیشتری در کشور جریان داشته باشد تا اینکه از کشور خارج شود. این اصل یکی از مهم ترین تفاوت های صادرات و واردات است.
روند صادرات کالا
حال به روند صادرات کالا می پردازیم تا تفاوت های صادرات و واردات را در نحوه اجرای آن ها درک کنیم.
تفاوت های صادرات و واردات
تفاوت های صادرات و واردات از تعریف و ماهیت آن ها ایجاد می شود. با توجه به مطالبی که بیان شد، تاکنون باید به تفاوت های صادرات و واردات پی برده باشید. در اینجا ما به مهم ترین آن ها اشاره می کنیم؛
سخن پایانی
مفاهیم، فرآیندها و تفاوت های صادرات و واردات در همه کشورها مهم است. کشورها باید کالاهایی را که می توانند تولید کنند صادر و محصولاتی را برای تامین نیاز کشور وارد کنند. هر کشوری برای داشتن اقتصادی رو به رشد، بیش از واردات باید تولید و صادرات را در برنامه و دستور کار خود داشته باشد.
اساساً، دو روش برای صادرات و واردات کالا و خدمات وجود دارد؛ روش اول، مستقیم است که در آن شرکت مستقیما با خریداران یا تأمین کنندگان خارج از کشور ارتباط می گیرد و تمام تشریفات قانونی مربوط به حمل و نقل و تأمین مالی را انجام می دهد. اما در روش دوم که غیر مستقیم انجام می شود، شرکت ها در عملیات مشارکت بسیار کمی دارند و واسطه ها همه وظایف را انجام می دهند. بنابراین در صادرات و واردات غیر مستقیم شرکت ها به عنوان طرفین تأمین کننده و فروشنده، تعامل مستقیم باهم ندارند.