اپلیکیشن زینگ | باربری آنلاین
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل

تماس تلفنی

دانلود زینگ
خانه اپلیکیشن زینگ سامانه صادرات و واردات فروشگاه خدمات اطلاعاتی
خدمات جانبی
تماس با ما
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل کشوری

تماس تلفنی

دانلود زینگ

جستجو
عضویت در سامانه صادرات، واردات، تجارت
گروه بازرگانی هومان پویان

موتور برق

موتور برق دیزل یا بنزینی، یک سوال که همیشه مورد پرسش مشتریان قرار می گیرد که کدام مدل مناسب آنهاست، این یک سوال سخت است و دقیقا بستگی به نیاز مشتری دارد که کدامین مدل مناسب آنهاست، برای دهه ها موتور دیزل مردم را به یاد موتوری کثیف و بدبو می انداخت که دود بسیار زیادی تولید می کرد، ولی امروزه این طرز فکر تغییر کرده و موتور دیزل را به عنوان یک موتور ایده آل می شناسند.

اولین نکته ای که باید توجه کنید این است که بدانید معمولا برای پروژه های بزرگ یا به اصطلاح صنعتی و برای تامین برق یک منطقه در یک مقیاس بزرگ از موتور برق های دیزلی استفاده می کنند و برای کار های غیرصنعتی و کارهای با حجم کم از موتور برق های بنزینی استفاده می کنند.هرکدام از موتور برق های دیزل و بنزینی مزایا و معایبی دارند که به چند مورد از آنها می پردازیم:

1- راندمان سوخت موتور برق

قیمت بنزین نسبت به گازوئیل گران تر است، البته در سال های اخیر این اختلاف قیمت کاسته شده ولی همچنان بنزین سوخت گرانی محسوب می شود. همچنین در مورد موضوع مصرف سوخت، موتور برق های دیزلی وضعیت بهتری دارند و نسبت به موتور برق های بنزینی و میزان برقی که تولید می کنند مصرف کمتری دارند.

در موتور برق های بنزینی مصرف سوخت بالاست و به طور معمول شرکت های سازنده موتور برق های بنزینی سعی می کنند با تغییراتی در محصولات خود میزان مصرف سوخت را کاهش دهند اما هنوز هم میزان مصرف سوخت موتور بنزینی بسیار بالاست.

2- طول عمر موتور برق

مرحله اول یعنی راندمان سوخت را موتور برق دیزلی برنده شد ولی آیا در مرحله دوم در قسمت طول عمر، موتور برق دیزلی مناسب تر است یا موتور برق بنزینی؟ و کدام یک برای عملیات طولانی مدت کارآیی خود را حفظ می کند؟

برای توانی که شما نیاز دارید موتور برق بنزینی برای تولید آن توان، فشار زیادی را تحمل می کند در حالی که موتور برق دیزلی بدون هیچ گونه فشاری آن توان را تولید می کند. این موضوع بدین معنی است کمتر به اجزای داخلی موتور برق دیزلی فشار وارد می شود و نیاز به تعمیر و نگهداری کمتری دارد و در نتیجه طول عمر موتور برق دیزل از بنزینی بیشتر خواهد بود.

همچنین مورد دیگری در مورد سوخت دیزل وجود دارد، خاصیت خود روان کننده سوخت دیزل هست که طول عمر موتور برق دیزلی را افزایش می دهد در حالی که در موتور برق های بنزینی بایستی از یک روان کننده ای مثل روغن موتور دوزمانه استفاده کنید که به مرور زمان به قسمت انتقال سوخت موتور برق آسیب خواهد زد و همین موضوع باعث افزایش هزینه تعمیر و نگهداری می شود، موضوعی که به یک نکته منفی برای موتور برق های بنزینی تبدیل شده است.

3- قابلیت اطمینان موتور برق

موتور برق های دیزلی نیاز به تعمیر نگهداری کمتری دارند و علت آن سادگی موتور دیزلی نسبت به مدل موتور موتوربرق های بنزینی می باشد، همین سادگی موتور دیزل باعث می شود در مناطقی که آب و هوای گرمی دارند، در دما کاری کمتری نسبت به موتور برق بنزینی کار کنند و همین امر باعث می شود اجزای داخلی موتور برق دیزلی کمتر دچار استهلاک شوند و در کارکرد های طولانی نیاز به بازه کوتاه تعمیر و نگهداری داشته باشند.

4- وزن موتور برق

مورد دیگر که سبب تقاوت بین موتور برق بنزینی و دیزلی می گردد، وزن آنها می باشد. موتور برق بنزینی دارای وزن سبک تری می باشند و معمولا قابل حمل می باشند اما موتوربرق های دیزل به خاطر نوع مدل احتراق سوخت دیزل که به صورت غیرقابل کنترل شده می باشد، می بایست شاسی موتور برق دیزل تقویت کرد تا در برابر تنش ها و لرزش های ایجاده شده بر اثر احتراق مقاوم باشد که انجام این موارد باعث افزایش وزن موتور برق دیزل شده است.

5- سوخت دیزل یا بنزین موتوربرق، کدام خطرناک است؟

در مقایسه تفاوت موتور برق ها، سوخت موتور برق ها هم باید در نظر داشت، سوخت بنزین بسیار بی ثبات بوده و به راحتی حتی با گرما هم مشتعل می شود، در حالی که سوخت دیزل مستحکم تر بوده و به راحتی مشعل نمی شود و حتی به شعله هم عکس العمل نشان نمی دهد. این نکته برای کسانی که ایمنی یرای آنها ضرورت دارد و می خواهند دچار هیچ خطری در ارتباط با سوخت نشوند مناسب است.

6- میزان صدا موتور برق

موتور برق های دیزل به علت نوع اشتعال سوخت دیزل دارای صدای ناهنجاری بوده و نسبت به صدای موتور برق های بنزینی پر سر صدا تر است و در مکان هایی که میزان صدا نباید از حدی بلند تر شود موتور برق بنزینی گزینه مناسبی می باشد.

البته سازندگان موتوربرق دیزل فکری در مورد این مشکل کرده اند و در طراحی مدل های جدید، موتور برق را در داخل محفظه هایی قرار می دهند که عایق صدا بوده و میزان صدا را تا حدودی کاهش می دهند این نوع موتور برق ها را به اصطلاح کانوپی دار می گویند البته ان نکته فراموش نشود که موتور برق های دیزل به خودی خود به خاطر نوع شاسی که دارند سنگین هستند و این محفظه باعث سنگین تر شدن آنها می شود.

7- تعمیر و نگهداری موتور برق

در وسایل نقلیه دیزلی، موتور دیزلی تقریبا 2 برابر موتور های بنزینی می بایست سرویس بشوند و آن به صورت یک قانون نانوشته در بین سرویس کنندگان جا افتاده است ولی در موتور برق ها این قانون متفاوت است و بالعکس موتوربرق های دیزلی به علت ایجاد حرارت کمتر و در نتیجه کاهش استهلاک اجزای سیستم، نیاز به تعمیر نگهداری کمتری نسبت به موتور برق های بنزینی دارند.

شما می توانید از موتور برق های دیزلی بین 6 ماه تا 1 سال بدون اینکه سرویس شود انتظار داشته باشید که بدون هیچ مشکل برای شما کار کند در حالی که سرویس کردن دوره ای موتور برق های بنزینی نصف این مدت زمان می باشد و نیاز دارد که زود به زود سرویس بشود.

8-هواخنک یا آب خنک بودن موتور برق

ژنراتور ها معمولا یا هواخنک هستند یا آب خنک، مدل آب خنک نسبت به مدل هوا خنک قیمت بالایی داشته و معمولا زمانی که حجم کار کم باشد و بخواهیم در زمان قطعی جریان برق اصلی از موتور برق استفاده کنیم، به کار گرفته می شوند. برای مثال برای تامین برق وسایل خانه یک موتور برق بنزینی هواخنک مناسب است، اما اگر میزان و حجم کار زیاد است پیشنهاد می شود یک موتور برق دیزل با سیستم آب خنک انتخاب کنید، اگر چه گران است ولی بهترین انتخاب است.

9- تنوع مدل های موتور برق

امروزه موتور برق های دیزلی بخاطر کم مصرف بودن وراندمان بالا مورد توجه مشتریان قرار گرفته و کم کم دارد جایگاه موتوربرق های بنزینی را می گیرد ولی سازندگان موتوربرق های بنزینی برای رفع این شکاف به وجود آمده، موتوربرق های بنزینی با مدل ها و اشکال و ویژگی های اقتصادی مختلف تولید کرده اند که بتوانند این فاصله را کم کنند و سازندگان بیشتر بر روی بالا بردن تنوع محصولات، در رقابت با موتور برق های دیزلی حساب کرده اند.

کشتیرانی
حمل زمینی
وانت
حمل هوایی
نظر شما
نام و نام خانوادگی:

شماره تماس (نمایش داده نمی شود):

کد امنیتی: captcha

متن پیام: (نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد)


مطالب مرتبط:
مخفی کردن >>