شیلنگ ویبراتور برقی از سه قسمت تشکیل شده است که این سه قسمت شامل: شیلنگ، پوکر، و روکش های موجود بر روی سطح شیلنگ می باشد.شیلنگی که برای ویبره کردن بتن مورد استفاده قرار می گیرد دارای طول های مختلف در بازه 1تا 6 متر بوده که بسته به نوع حجم پروژه مورد استفاده قرار می گیرد.
پوکر یا همان سرشیلنگ، نام قسمتی است که شیلنگ و شاسی ویبراتور برقی به هم متصل می شوند. این قسمت و بلبرینگ های آن باید دارای استحکام بالایی باشند تا در صورت قرار گرفتن در معرض چرخش و لرزش فرسوده نشود.
قسمت آخری که در رابطه با شیلنگ ویبراتور برقی باید بررسی کرد بدنه شیلنگ می باشد؛ این قسمت به دو شکل بانداژی و پیوسته تولید می شود که روش بانداژی آن مقاومت و استحکام کمتری نسبت به نوع یکپارچه آن دارد. در بعضی برند سیم کشی هایی در زیر لایه های سطحی وجود دارد که این خود باعث افزایش مقاومت شیلنگ ویبراتور برقی می شود.
کدام شیلنگ ویبره را انتخاب کنیم؟
همان طور که می دانید هر پروژه ای دارای وسعت و آرماتور بندی مخصوص به خود می باشد که نیاز است برای هر کدام از شیلنگ های ویبراتور مخصوص به خود استفاده کنیم و همان طور که گفته شد شیلنگ های ویبراتور در انواع مکانیکی، دریلی، بادی، دوشی پرتابل و کانورتوری وجود دارد. برای مثال از شیلنگ ویبره دریلی بیشتر در پروژه های کوچک استفاده می شود یا از نوع بادی آن در پروژه هایی که کمپرسور باد وجود دارد استفاده می شود.
توجه به حجم پروژه از مواردی است که باید در هنگام انتخاب شیلنگ ویبراتور مورد توجه قرار بدهید.
در زمان خرید شیلنگ ویبره بتن به استحکام و کیفیت قسمت پوکر توجه کنید و میزان انعطاف پذیری آن را مورد توجه خود قرار دهید زیرا به دلیل فرسودگی سریع شیلنگ ویبراتور برقی به کیفیت این محصول امری حیاتی محسوب می شود.
قطر شیلنگ ویبراتور برقی را بر اساس قطر آرماتور های موجود در بتن انتخاب کنید معمولا شیلنگ ویبراتور 5/1 اینچ از پرکاربرد ترین قطر شیلنگ ویبراتور محسوب می شود.در هنگام خرید شیلنگ ویبراتور برقی به گارانتی و خدمات پس از فروش آن دقت لازم را به عمل بیاورید.
روش های ویبره کردن بتن
از آنجایی که استفاده از از ویبراتور ئاخلی مستلزم تجربه و مهارت های عملی است باید از بهترین و موثرترین شیوه های موجود بهره گرفت. توجه به اسلامپ بتن، قدرت ویبره موتور ویبره، قطر آرماتور ها و؛ همین طور نکات ایمنی مانند کلاه ایمنی، دستکش، عینک و... از مواردی هستند که باید قبل از استفاده از شیلنگ ویبره بتن به آن ها توجه کرد. پس از اتصال سرشیلنگ به محل اتصال آن بر روی موتور، استفاده از شیلنگ ویبره را شروع کنید.
شیلنگ ویبراتور برقی در سه نوع قالبی، سطحی، داخلی تولید و استفاده می شود که در بین این سه نوع داخلی آن پر استفاه ترین شیلنگ ویبراتو برقی می باشد شیلنگ ویبراتور در مدلهای مختلف برقی، بادی و مکانیکی تولید می شود. نکات زیادی وجود دارد که باید در هنگام ویبره کردن بتن مورد توجه قرار بگیرد؛ برای نمونه به موارد زیر توجه کنید. همان طور که می دانید روش های زیادی برای خارج کردن هوای محبوس در بتن وجود دارد از جمله آن به روش دستی و مکانیکی آن می توان اشاره کرد.
از تراکم دستی در کار های کوچک و محدود که امکان استفاده از وسیله مکانیکی یا الکتریکی آن وجود ندارد از ابزار هایی استفاده می کنند که بتواند از لابه لای آرماتور ها عبور کرده و هوا محبوس در بتنی با اسلامپ بیش از 50 میلی متر را خارج کند.از روش دستی در جایی که ضخامت بتن خیلی کم باشد به شکلی که دیگر نتوان هوای محبوس در آن را با ابزار های مکانیکی و الکتریکی خارج کرد نیز استفاده می شود.
نکات لازم در استفاده از شیلنگ ویبراتور برقی
در روش مکانیکی و الکتریکی از وسایل با موتور های مکانیکی و الکریکی استفاده می شود که به وسیله یک شیلنگ ارتعاش تولید شده را به بتن منتقل می کند. شخص اپراتور با وارد و خارج کردن شیلنگ ویبراتور کار خود را انجام می دهد. فواصلی که برای ویبره کردن انتخاب می کنید باید به شکلی باشد که با یک قطر حدقلی تمام مناطق موجود بر روی بتن را ویبره کند؛ همچنین در پایین بردن شیلنگ ویبره باید توجه داشته باشید که این وسیله را به صورت عمودی وارد کرده تا عمق مورد نظر برسانید و به آرامی آن را بیرون بکشید تا هوای محبوس در بتن در کمال ممکن خارج شود.
در بحث مدت زمانی که لازم است شیلنگ ویبراتور برقی را داخل بتن بگذارید در حدود 10 ثانیه است؛ با این وجود مدت زمان گذشته باید طوری باشد که هوای محبوس از آن خارج شود. اگر این بازه زمانی بیش از مقداری باشد که گفته شد باعث آب آوردن در سطح بتن می شود که از استحکام بتن می کاهد و اگر از مدت زمان لازم کمتر باشد، هوای محبوس دربتن به طور کامل خارج نشده و این هم استحکام بتن را کم می کند. و نکته پایانی در استفاده از شیلنگ ویبره بتن این است که نباید این وسیله به شکل افقی در عمق بتن حرکت دهید چرا که این فعل، عمر مفید شیلنگ ویبراتور برقی را کاهش می دهد.
قیمت شیلنگ ویبره دستی(برقی)
قیمت ویبراتور برقی و شیلنگ آن به عوامل مختلفی وابسته است که می توان به جنس، اندازه، و نوع برندی سازنده شیلنگ ویبره بتن را نام برد. قیمت ویبره بتن برقی هم به نوع موتور، برند سازنده و ثابت یا متحرک بودن آن بستگی دارد. همان طور که گفته شد برای انتخاب بهترین موتور ویبره باید به حجم پروژه توجه کنید برای مثال استفاده از موتور ویبره برقی یا بادی نیازمند وجود پریز برق یا کمپروسور هوا می باشد و این موارد هستند که قیمت وسیله شما چه قدر می باشد.
تعمیر و نگه داری شیلنگ ویبراتور برقی
از مهم ترین دلایل خرابی شیلنگ ویبراتور برقی می توان به ضربه زدن به پوکر در هنگام استفاده از آن، پیچ و تاب برداشتن بیش از حد شیلنگ، تمیز نکردن موتور دستگاه از بتن های موجود بر روی آن، استفاده از موتور هایی با دور بسیار بالا و... اشاره کرد که لازم است برای پیش گیری از این صدمات به موارد زیر توجه کرد.
نکات ایمنی لازم در استفاده از شیلنگ ویبراتور برقی
شیلنگ ویبراتور برقی همانند دیگر وسایل مورد استفاده در پردازش بتن، نیازمند نکات ایمنی خاص خود می باشد که توجه به آن ها باعث افزایش طول عمر و بازده وسیله مورد نظر می شود.
خصوصیات بتن کامل ویبره شده