بتن را حداکثر در لایه ای با ضخامت 50 سانتی متر بریزید و از تکان دادن شیلنگ ویبراتور به صورت افقی در بتن خودداری نمایید.شیلنگ را به صورت عمودی در بتن فرو کرده و برای تعیین محل های فرو کردن شیلنگ از یک قاعده استفاده کنید، فاصله مرکز به مرکز محل ورود شیلنگ ها به بتن باید حدود 1٫5 برابر شعاع نفوذ به منطقه قرارگیری باشد.
اجازه دهید ویبراتور با استفاده از وزن خود داخل بتن نفوذ کرده و حدود 15 سانت داخل بتن فرو رود.شیلنگ را به مدت 5 تا 15 ثانیه به صورت عمودی بالا و پایین کنید، در مورد ارتعاش بیش از حد در بتن نگران نباشید، اکثر بتن ها کم ارتعاش داده می شوند و دچار ضعف ساختاری می گردند.
ویبراتور را به تدریج و با حرکت بالا و پایین از داخل بتن در بیاورید تا حباب های هوا از جلوی ویبراتور وارد بتن نگردند.هنگام خارج کردن سر ویبراتور از بتن این کار را به سرعت انجام دهید. اگر سوراخ مقطعی که شیلنگ را در آن فرو کرده بودید پر نشد، بار دیگر و در نزدیکی آن سوراخ عمل ویبره کردن بتن را انجام دهید.
نکات مهم در تعمیر و نگهداری شیلنگ ویبراتور
برای عملیات تعمیر و نگهداری مراحل زیر را دنبال کنید:
دلایل اصلی خراب شدن شیلنگ ویبراتور
شیلنگ ویبراتور چیست؟
جهت ایجاد ارتعاش در بتن و از بین بردن حباب ها و خلل و فرج های موجود در آن از شلنگ ویبراتور استفاده می شود. شیلنگ ویبره در سه دسته کلی مکانیکی، برقی و بادی موجود بوده که نوع مکانیکی متداولترین و رایج ترین نوع بوده که در اکثر پروژه های با حجم کم و متوسط از آن استفاده می گردد. شیلنگ ویبراتورهای برقی، بادی و کانورتوری معمولا در پروژه های وسیع و بتن ریزی ها با حجم بالا مورد استفاده قرار می گیرند.
همان طور که می دانید استفاده از شیلنگ ویبره پس از بتن ریزی انجام گرفته ودر انواع سایزها اعم از 1، 1/5، 2، 2/5 و 3 اینچ در بازار موجود می باشند و با افزایش سایز قیمت شیلنگ ویبراتور نیز افزایش پیدا می کند.
نحوه عملکرد شیلنگ ویبراتور
شیلنگ ویبراتورها از یک قسمت به نام پوکر تشکیل شده اند، که در حقیقت حرکت دورانی که می تواند از نیروی الکتریکی، مکانیکی یا پنوماتیک تامین شود را دریافت و آن را تبدیل به ضربه و ارتعاش می کند، قسمت پوکر در سر شیلنگ قرار داشته و قسمت اصلی است که با بتن در تماس بوده و عمل ارتعاش و از بین بردن حباب های موجود در بتن را انجام می دهد.