چرخ گوشت صنعتی یکی از مهم ترین تجهیزات آشپزخانه صنعتی و از ضروری ترین تجهیزات آماده سازی رستوران و آشپزخانه در تولید مواد اولیه برای تهیه غذا است. با استفاده از این دستگاه می توان مواد اولیه ی بسیاری از غذاها را با کیفیت بالاتر و سرعت بیشتر تولید کرد.
چرخ گوشت نه تنها در آشپزخانه های خانگی، بلکه در تمامی آشپزخانه های صنعتی مانند رستوران ها و کترینگ ها و به ویژه قضابی ها و کبابی ها کاربرد دارد. اما بدیهی است که نوع صنعتی این دستگاه با نوع خانگی آن، از نظر قدرت و عملکرد متفاوت باشد.
با توجه به نیاز آشپزخانه های صنعتی به مواد اولیه ی بیشتر و تولید آن ها با سرعت بالاتر، چرخ گوشت های صنعتی به گونه ای طراحی شده اند که بتوانند این نیاز ها را برطرف کنند. لذا قدرت و سرعت این دستگاه ها چند برابر نمونه های خانگی آن ها بوده و می توانند مواد اولیه را با بهترین کیفیت تولید کنند.
چرخ گوشت های صنعتی انواع مختلف داشته و می توان آن ها را بر اساس طراحی، ویژگی ها و نحوه عملکرد آن ها به چند دسته طبقه بندی کرد. در ادامه چرخ گوشت صنعتی، ویژگی ها و انواع مختلف آن را به شما معرفی خواهیم کرد تا اگر به دنبال خرید این دستگاه برای کسب وکار خود هستید، بتوانید با اطلاعات بیشتری آن را تهیه نمایید.
چرخ گوشت صنعتی رومیزی
یکی از پر فروش ترین انواع چرخ گوشت های صنعتی، نوع رومیزی آن است که در اغلب رستوران ها و قصابی ها دیده می شود. با توجه به اندازه ی دستگاه و بازدهی آن نسبت به سایر مدل های چرخ گوشت های صنعتی، این چرخ گوشت در ردیف چرخ گوشت صنعتی کوچک قرار می گیرد. موتور چرخ گوشت های صنعتی رومیزی گیربکسی است و می تواند بسته به قدرت خود، حدود 250 گیلوگرم گوشت را در یک ساعت چرخ کند.
میزان قدرت موتور گیربکسی چرخ گوشت های رومیزی بین 1 تا 2 اسب بخار است. لذا این دستگاه در دسته ی چرخ گوشت های صنعتی و نیمه صنعتی قرار می گیرد و می توان در مصارف خانگی نیز از آن ها استفاده کرد.بدنه ی این دستگاه و قطعات آن تماما استیل است و می توان تیغه های آن را مجددا تیز کرد.
وزن این دستگاه نسبت به نمونه های تسمه ای سبک تر است و می توان آن را به راحتی جابه جا کرد. قیمت این مدل دستگاه های چرخ گوشت نیز نسبت به سایر مدل ها ارزان تر بوده و می توان آن را از فروشگاه ها تهیه کرد.از دیگر ویژگی های چرخ گوشت های صنعتی رومیزی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
چرخ گوشت صنعتی تسمه ای
غالبا از این نوع چرخ گوشت صنعتی در رستوران ها برای تهیه ی گوشت همبرگر، کباب و یا فلافل استفاده می شود. این دستگاه نسبت به چرخ گوشت های رومیزی، در دسته ی چرخ گوشت صنعتی بزرگ قرار می گیرد و در دو مدل ثابت و متحرک طراحی می شود:
در مدل ثابت برخلاف نوع متحرک آن، قسمت کله ای دستگاه از بدنه جدا نمی شود. جنس قطعات دستگاه، به ویژه قطعاتی که با مواد غذایی در تماس هستند، مانند تیغه و پنجره ی دستگاه، از استیل مرغوب و ضد زنگ است. نامگذاری این دستگاه به دلیل موتور تسمه دار آن بوده و تعداد تسمه های موجود در آن میزان قدرت دستگاه را تعیین می کند. لذا هرچه تعداد تسمه های دستگاه بیشتر باشد، قدرت چرخ گوشت بیشتر خواهد بود.
دهانه ی خروجی دستگاه معمولا در اندازه ی 32 یا 42 و با قدرت های بین 3 تا 10 اسب بخار می باشد و می توان با استفاده از آن محصولات بسیاری را در حجم زیاد تولید کرد. این مدل دستگاه چرخ گوشت پایه دار بوده و در قسمت پایه های آن چرخ هایی تعبیه شده است که می توان دستگاه را به راحتی جابه جا و به محل مورد نظر منتقل کرد.از دیگر ویژگی های چرخ گوشت های صنعتی تسمه ای می توان به موارد زیر اشاره کرد:
خرید چرخ گوشت صنعتی
با توجه به ویژگی های انواع چرخ گوشت های صنعتی می توانید مناسب ترین مدل را بر اساس نیاز و کسب و کار خود انتخاب کنید. اگر به دنبال خرید چرخ گوشت صنعتی ارزان هستید و تولید مواد اولیه در حجم بسیار زیاد مد نظرتان نیست، بهترین انتخاب شما چرخ گوشت های رومیزی خواهد بود.
اما اگر قصد تولید مواد اولیه در حجم زیاد و سرعت بیشتر را دارید، می توانید انواع چرخ گوشت تسمه ای را انتخاب کنید. اما هنگام خرید چرخ گوشت صنعتی، باید علاوه بر انتخاب مناسب ترین مدل و بررسی ویژگی های آن، به کیفیت و قیمت محصول نیز توجه کرد.