دستگاه قند خرد کن یا برش قند، یکی از ماشین آلات پرفروش برای راه اندازی کسب و کارهای تولیدی است. در ایران بر خلاف بیشتر کشورها قند حبه ای مصرف بالایی دارد و چند سالی ست که مردم خرید قند حبه ای بسته بندی شده را به خرید کله قند ترجیح می دهند.
وظیفه این دستگاه، خرد کردن قند کله یا کلوخ قند به ابعاد کوچک و یا مکعب های کوچک است که برای مصرف مناسب باشد. پس از آن مراحل سرند و بسته بندی قندهای خرد شده انجام می شود. قندهای تولید شده در کارخانجات قند در انواع مختلف قندکله، کلوخ، قند شمشی و قند کبریتی تولید میشود ولی قندهای کبریتی و شمشی چون خود ورقه ای هستند نیاز به خرد شدن ندارند و دستگاه قند خرد کن برای خرد کردن دو نوع دیگر کاربرد دارد.
دستگاه های مورد نیاز در خط تولید قند شکسته
خط تولید قند شکسته یا خط تولید قند حبه شامل قسمت های زیر است که هر کدام وظیفه خاص خود را دارند:
دستگاه قند خرد کن صنعتی
دستگاه قند خرد کن صنعتی دارای ظرفیت تولیدی 200 تا 1200 کیلوگرم است. این دستگاه برای خرد کردن قند کله و قند کلوخه کاربرد دارد. ظرفیت تولید و ابعاد و وزن دستگاه که 800 کیلوگرم است، برای راه اندازی کسب و کار کارگاهی و صنعتی مناسب است.
برق ورودی آن به هر دو صورت تک فاز و سه فاز امکان پذیر است.بعضی از انواع دستگاه قند شکن صنعتی دارای سیستم غبارگیر هستند که برای جمع کردن خاک قند بسیار مناسب است.روش کار انواع دستگاه قند خرد کن صنعتی به این صورت است که:
ابتدا در مرحله برش قالب یا کله های قند بزرگ را به شکل افقی و ورقه ورقه برش داده می شوند و سپس این ورقه های قند به وسیله نوار نقاله به سمت بخش خرد کن هدایت می شوند.در مرحله بعد ورقه های قند برش داده شده به وسیله دستگاه خرد کن که معمولا 42 یا 44 تیغه دارد، به حبه های قند مکعبی شکل کوچک تبدیل می شوند.
در این بخش دستگاه خرد به شکل ضربه ای و چکشی عمل می کند و حبه قندهای کوچک را ایجاد می کند.
عملیات برش و خرد کردن قندها میزان زیادی خاک قند تولید می کند که نباید وارد بسته بندی قند شوند. در مرحله سرند کردن، خاک قند و یا حبه های قندی که کوچک تر از اندازه معمول هستند، از حبه های قند استاندارد جدا می شوند.
دستگاه قند خرد کن اتوماتیک
دستگاه برش قند اتویی
دستگاه قند خرد کن خانگی